NTR-programmering NPO Cultuur

Podium Pop Up

Podium Pop Up header

Elke zaterdag, 22.00 uur, NPO 2
Een serie mini-concerten waarin musici met een verschillende achtergrond, die vanwege de crisis veel projecten zien verdampen, gezamenlijk optreden op een bijzondere locatie.

Zo, opgelost!

Zo, Opgelost

Wekelijks vanaf maandag 8 maart op NPO3.nl
Vanuit De Kleine Komedie bedenken jonge cabaretiers samen met ervaren rotten goede en geestige oplossingen voor allerhande vraagstukken en prangende kwesties.

MUST

MUST Eric Corton

In MUST tippen podiumkunstenaars dingen die je volgens hen een keer moet zien, horen of ervaren. Een kunstwerk, muziekstuk of plek die hun raakt, inspireert of anders naar de wereld laat kijken.  MUST is te zien via NPO 2 extra en daarna op NPO Start.

Podium Dans Specials

Podium Dans: Marina Mascarell

Zaterdag 3 april t/m 24 april, 19.30 uur, NPO 2 extra
Speciaal voor April Dansmaand is in de eerste vier afleveringen extra veel dans te zien. Elke week staat één toonangevende gast centraal: Duda Paiva, Antonin Rioche, Marne en Imre van Opstal en Marina Mascarell.

Dans met mij

Dans met mij header PIP 2021

Zondag 4 t/m 25 april, 17.45 uur, NPO 2
Jan Kooijman zoekt de nieuwe generatie dansers en choreografen op. Wat is hun achtergrond, wat zijn hun drijfveren en waar staan ze nu in hun carrière? Speciaal voor het programma maken ze een choreografie.

Alles in de Hens

Alles in de Hens

Vrijdag 9 april, 23.00 uur, NPO 3
Marcel Hensema gaat wandelen om los te komen van drukte, werk en gepieker. Hij ontdekt dat je niet weg kunt lopen voor jezelf. Warme, grappige en herkenbare theatrale one-man film over de weg even kwijt zijn.

Peachez, een romance

Peachez, een romance

Vrijdag 23 april, 23.40 uur, NPO 3
Porgy Franssen en Sofie Porro spelen de hoofdrollen in deze bloedstollende reconstructie van een fatale liefdesgeschiedenis. De voorstelling vertelt het verhaal van Ilja Leonard Pfeijffers gelijknamige succesroman.

Maartje & Kine buigen niet

Maartje en Kine

Zaterdag 1 mei, 22.15 uur, NPO 3
Maartje & Kine gaan de coronacrisis te lijf. Het cabaretduo stapt in hun busje, rijdt naar een blokhut in Noorwegen en schrijft een nieuw theaterprogramma. Deze documentaire volgt ze op hun roadtrip. 

FTBLL - Can you kick it

FTBLL - Pola, Ed, Kid

Vrijdag 28 mei, 22.20 uur, NPO 3
Met deze docufilm, een artistiek reisverhaal, brengt regisseur Marco Gerris een hommage aan dansvormen en disciplines geworteld in het straatleven. Dansend en voetballend reclaimen acht performers Amsterdam.

Het Kamp van Sarah Neutkens

Het Kamp van Sarah Neutkens

Zondag 14 maart, 21.15 uur, NPO 2 extra
Componist, pianist en kunstenaar Sarah Neutkens werkt op uitnodiging van Into The Great Wide Open aan nieuwe muziek. Deze documentaire registreert de week die Neutkens in december op Vlieland spendeert.

1984

1984 ensemble

Zondag 21 maart, 23.05 uur, NPO 2 extra
Deze bewerking van George Orwells roman uit 1949 toont hoezeer deze de werkelijkheid benadert. M.m.v. New European Ensemble, Willem Stam, Gijs Besseling en vertellers Boris van der Ham en Edward Snowden.

Johannes Passion

Johannes Passion

Vrijdag 2 april. 19.20 uur, NPO 2
Registratie van de Johannes-Passion, uitgevoerd door de Nederlandse Bachvereniging. Voorafgaand spreekt Paul Witteman de Vlaamse dirigent René Jacobs over zijn keuze voor Bachs passie uit 1725.

Hans van Manen: van oud naar jong

Hans van Manen met danser

Zondag 4 april, 19.25 uur, NPO 2
Het Nationale Ballet heeft in zes weken een aantal van Van Manens hoogtepunten opnieuw ingestudeerd. Altijd in aanwezigheid van de oude maestro. Deze documentaire laat zien hoe het instuderen van balletten als Sarcasmen en Déjà vu verloopt.