Dansprogramma's

FTBLL - Can you kick it

Vrijdag 28 mei, 22.20 uur, NPO 3
Met deze docufilm brengt Marco Gerris een hommage aan dansvormen en disciplines geworteld in het straatleven. Dansend en voetballend reclaimen acht performers de stad. Iconische Amsterdamse plekken vormen het toneel. Hypnotische danssequenties worden afgewisseld met dieptegesprekken.

Podium Dans Specials

Zaterdag 3 april t/m 24 april, 19.30 uur, NPO 2 extra
Speciaal voor April Dansmaand is in de eerste vier afleveringen extra veel mooie, speciale en bijzondere dans te zien. Elke week staat één toonangevende gast centraal: Duda Paiva, Antonin Rioche, Marne en Imre van Opstal en Marina Mascarell. Het interview wordt afgewisseld met fragmenten van dansvoorstellingen, documentaires, reportages en dansfilms.

Hans van Manen: van oud naar jong

Zondag 4 april, 19.25 uur, NPO 2
Ondanks zijn leeftijd is choreograaf Hans van Manen nog vaak bij de repetities van zijn balletten te vinden. Het Nationale Ballet heeft in zes weken een aantal van Van Manens hoogtepunten opnieuw ingestudeerd. Altijd in aanwezigheid van de oude maestro. Deze documentaire laat zien hoe het instuderen van balletten als Sarcasmen en Déjà vu verloopt.

Dans met mij

Zondag 4 t/m 25 april, 17.45 uur, NPO 2
In deze vierdelige serie zoekt voormalig danser en acteur Jan Kooijman de nieuwe generatie dansers en choreografen op. Wat is hun achtergrond, wat zijn hun drijfveren en waar staan ze nu in hun carrière? Speciaal voor het programma maken ze een choreografie die invloeden zichtbaar zijn.

Danshuis

Zondag 18 april t/m 23 mei, 18.15 uur, NPO 2 extra
Danshuizen zijn de enige plekken waar dansers en makers nog samen kunnen werken. Veel premières gaan ondanks de lockdown door via livestreams. Hoe zien deze danshuizen er achter gesloten deuren uit en hoe functioneren ze? Presentator Hadassah de Boer bezoekt zes danshuizen in Nederland.