Plek voor talent

De NTR biedt verschillende plekken voor talentontwikkeling en maakt graag ruimte voor nieuw divers talent - zowel voor als achter de schermen.

Hier vind je voorbeelden van programma's en projecten over en door talent én hoe en wanneer je jezelf daarvoor kunt aanmelden.


Docwerk & Art Dept.

Docwerk is een werkervaringsplek voor (afgestudeerde) film- en mediamakers. Hier werk je vijf maanden onderbegeleiding van NTR en Van Osch Films aan Art Dept. voor NPO2 extra.

Tijdens het traject word je gecoacht als maker, krijg je workshops van gerenommeerde experts en is er ondersteuning bij het schrijven van je eigen filmplan (om door te stromen naar bijv. Teledoc Campus). Zo leer je de wegen binnen de omroep, Hilversum en het bredere werkveld. Je gaat met elkaar op pad om te researchen, draaien en monteren. Het resultaat wordt uitgezonden op NPO2 extra en is te zien op NPO Start!

Aanmelden

Art Dept. wordt gemaakt door Docwerk, broedplaats voor audiovisueel talent. Binnen Docwerk werk je vijf maanden, samen met NTR, NPO2 extra en Van Osch Films aan content voor Art Dept.

Docwerk is gevestigd in de Willem Twee-Fabriek in Den Bosch. Je krijgt een vergoeding van bruto €900,- per maand (o.b.v. 32 uur per week, incl. werkgeverslasten) plus reiskosten.
Na selectie medio mei 2023 start je in juni met de kick-off en eerste workshops en ga je vanaf september t/m december volledig aan de slag.

"Ik durf mezelf nu wel echt filmmaker te noemen. Omdat mijn opleiding geen filmopleiding was deed ik dat eerst nog niet. Maar met deze nieuwe berg ervaring en vier eindresultaten weet ik dat het wel goed zit. Ik heb heel wat praktische zaken over geluidsopname, montage en camera’s geleerd. Daarnaast hebben we ook onze eerste stappen in de film en tv-wereld van Hilversum gezet" - Okki Poortvliet (DOKWERK/Art Dept. 2021)

Teledoc Campus

Talentvolle makers krijgen de kans om een documentaire van 25 minuten te maken voor NPO 3.
Teledoc Campus is een talentontwikkelingsproject van CoBO, Nederlands Filmfonds, NPO-fonds en de NPO & publieke omroepen.

Per jaar zijn er 3 of 4 indienrondes, verspreid over het jaar. De exacte deadlines, aanmeldingsprocedure en meer informatie vind je via CoBO.

Filmplannen kunnen een financiële toekenning krijgen voor ontwikkeling; de research en het schrijven van een documentairescript. Na uitwerking tot een script vindt opnieuw selectie plaats voor mogelijke realisering van de documentaire.
Bekijk de afleveringen op NPO Start
.

New Generation

New Generation portretteert Nederlandse jazztalenten die duidelijk een eigen pad zijn ingeslagen in de muziek, en gerespecteerd worden door de generaties die hen voorgaan.
Bekijk New Generation op NPO Start.

Stages & vacatures

Studeer je nog en zoek je een stage? Bij Mediastages vind je een overzicht van de openstaande stageplekken. Een overzicht van reguliere vacatures bij de NTR vind je hier.