Mind my mind - Schoolfilm van de maand

Mind my mind

In november is de film Mind my mind geselecteerd als Schoolfilm van de Maand, onderdeel van het initiatief Film in de Klas. De animatiefilm is een treffende, ontroerende en optimistische verbeelding van een leven met autisme.

In deze handgetekende animatie verbeeldt de regisseur de innerlijke wereld van Chris, een man met het syndroom van Asperger. Deze luchtige film geeft inzicht in hoe een autistisch brein werkt – in elk geval dat van Chris.

 Bekijk hier de korte film en het bijbehorend lesmateriaal.

Leerlingen bekijken de korte film en gaan aan de hand van kijkvragen in gesprek over het verbeelden van wat je in je hoofd gebeurt. Deze les richt zich op leerlingen in het voortgezet onderwijs, van klas 3 tot en met 6. De film is mede mogelijk gemaakt door Inscience.  

Het doel van Film in de Klas is om scholieren door heel het land met de Nederlandse film en beeldcultuur in contact te brengen en hen bewust te leren kijken. Film in de Klas geeft docenten de mogelijkheid filmeducatie gemakkelijk in het onderwijs op te nemen. De films en lespakketten zijn gratis beschikbaar op schooltv.nl/filmindeklas.