Film 'Do Not Hesitate' Nederlands inzending Oscars

Do Not Hesitate

Prachtig nieuws voor de makers van de film Do Not Hesitate; deze NTR coproductie is geselecteerd om namens Nederland een gooi te doen naar de Oscar in de categorie International Feature Film. 

De film, geregisseerd door Shariff Korver, zal vanaf november in de bioscoop te zien zijn en vertelt het verhaal van (te) jonge soldaten in oorlogsgebied. 

Bekijk hier de trailer van Do Not Hesitate.

Over de film:

Tijdens een vredesmissie in het Midden-Oosten zijn drie jonge soldaten, Erik, Roy en Thomas, op zichzelf aangewezen als hun militaire voertuig met pech midden in de woestijn vast komt te staan. Steeds meer losgezongen van de werkelijkheid proberen de soldaten het hoofd koel te houden. Ze verliezen echter grip op de situatie als ze de 14-jarige Khalil ontmoeten en hij vervolgens weigert te vertrekken. Rampzalige gebeurtenissen stapelen zich op en de soldaten voelen zich gedwongen om de jongen een vijandig gebied in te volgen op zoek naar water. Hun paranoia neemt langzaam maar zeker toe. Waar leidt hij ze eigenlijk naartoe en kunnen ze hem wel vertrouwen?