De winterserie van Andere Tijden Sport

reinier paping evert van benthem henk angenent

Met een diepe buiging voor Reinier Paping - de in december overleden Elfstedenwinnaar van 1963 - neemt Andere Tijden Sport afscheid van 2021. Na de herhaling van de aflevering Drie Elfstedenhelden (zie foto) op Tweede Kerstdag (16.30 uur, NPO 1) komt het sportgeschiedenisprogramma in januari met vijf afleveringen op de zondagavond.

De winterserie van Andere Tijden Sport:

Zondag 2 januari: Stien, Carry en Ans: de gouden schaatsmeisjes (hh 2010)

Zondag 9 januari: Gouden Gerard en het klappen van de schaats (hh 2010)

Zondag 16 januari: Mulder/Smeekens: het gouden trauma van Sotsji

Zondag 23 januari: Nicolien Sauerbreij: de stroeve slalom naar olympisch goud

Zondag 30 januari: Gerrit Jan Konijnenberg: The Flying Dutchman

Afleveringen dus over Stien Kaiser, Carry Geijssen en Ans Schut, die het Nederlandse vrouwenschaatsen in de jaren zestig op de kaart zetten, de wederopstanding van schaatser Gerard van Velde en zijn sensationele olympische titel van 2002, de dramatische finale van de 500 meter schaatsen op de Spelen van 2014 met Jan Smeekens en Michel Mulder, de onverzettelijkheid van snowboardkoningin Nicolien Sauerbreij die in 2010 eindelijk bekroond wordt met olympisch goud en tot slot de pionier van het skispringen in Nederland in de jaren tachtig: Gerrit Jan Konijnenberg.

Andere Tijden Sport is het sportgeschiedenisprogramma van NOS en NTR, gepresenteerd door Tom Egbers. In januari elke zondagavond te zien op NPO 1.

Meer nieuws