Het Uur van de Wolf

Documentaire-programma waar alle kunstvormen in de etalage worden gezet. Veelkleurige films van en over spraakmakende kunstenaars en artiesten; vol verhalen die getuigen van nieuwsgierigheid en een eigenzinnige visie. Documentaires die worden gemaakt vanuit de kracht van verbeelding en willen inspireren, verbinden, ontroeren en ons het liefst ook laten nadenken.

Maandag 24 januari - 20.25 - NPO2

Het is het grote taboe in de popwereld: wanneer ga je stoppen? In de kleedkamer wordt er wel eens fluisterend gesproken over de angst. De vrees om niet meer verder te kunnen. Maar ook de angst om te lang door te gaan. 

Woensdag 9 februari - 23.05 - NPO2

Al Pacino, de legendarische acteur uit de Italiaanse gemeenschap van The Bronx, wist al vanaf jonge leeftijd dat acteren zijn roeping was. Het zou ook niet lang duren voor hij met The Godfather (1972) zijn doorbraak had en zijn lot bevestigde. Zijn talent en vroege succes zitten zijn geluk echter vaak in de weg. In de documentaire ‘Het vuur van Al Pacino’ zien we de persoon achter de enigmatische legende en krijgen we zicht op de belangrijkste rollen uit zijn 50-jarige carrière.

Woensdag 16 februari - 23.15 - NPO2

Hij is frontman van metalband Black Sabbath én een sympathieke tv-vader uit de 21e eeuw: Ozzy Osbourne, beter bekend als The Prince of Darkness. Alhoewel deze duisternis in eerste instantie refereert aan zijn muziek, is in de documentaire ‘De negen levens van Ozzy Osbourne’ te zien dat dit ook van toepassing is op zijn mentale gesteldheid. In de film reflecteert Osbourne op zijn buitengewone leven, aan de hand van talloze ongelooflijke anekdotes en vertelt hij over zijn unieke vermogen om te overleven en zichzelf opnieuw uit te vinden.

Binnenkort te zien

Tot de laatste snik?!