Afleveringsinformatie

Maandag t/m donderdag van 5 t/m 15 juli om 23.00 uur op NPO 3 vanaf 1 juli op NPO Plus

De Noorse thrillerserie Twin gaat over de eeneiige tweeling Erik en Adam. Het contrast tussen de twee broers kan bijna niet groter zijn: Erik is een vrijbuiter met forse schulden, Adam is een succesvolle zakenman met liefhebbende echtgenote en twee kinderen. Een conflict kan niet uitblijven, en de gevolgen zijn ingrijpend.

Aflevering 1
Eeneiige tweelingbroers Erik en Adam leiden totaal verschillende levens. Adam en zijn vrouw Ingrid hebben een succesvol bedrijf op de Lofoten, Erik is een armoedzaaier die voortdurend wordt geconfronteerd met zijn eigen verkeerde keuzes. Wanneer de broers elkaar na 15 jaar weer ontmoeten, heeft dat verstrekkende gevolgen.

Aflevering 2
Langzaam maar zeker dringt tot Ingrid door wat ze gedaan heeft, en dat ze haar huis en haar gezin kwijt dreigt te raken. Wanneer de politie ter plaatse is, besluit ze om niet de waarheid te vertellen. Ze werkt zichzelf alleen maar dieper in de nesten en raakt verstrikt in een web van leugens. Erik komt daardoor voor een fiks dilemma te staan.

Aflevering 3
Ingrid en Erik proberen zich zo goed mogelijk aan te passen aan de nieuwe omstandigheden. Als Erik zich buiten de kelder vertoont, kan dat problemen geven. Wanneer Alfred de boot wil gaan zoeken, komen ze opnieuw voor een dilemma te staan. Ondertussen wordt Ingrid achtervolgd door haar verleden, en vertrekt Karin naar Unstad om meer te weten te komen over de tweelingbroer van haar vader.

Aflevering 4
Erik keert terug naar zijn oude leven in Unstad en staat op het punt om alles op te biechten. Adams dochter Karin komt in de problemen, en raakt in de war van Eriks reactie. Daarmee zet ze onbedoeld de situatie op scherp. Wanneer Karin begint te vermoeden dat er meer aan de hand is dan Erik en Ingrid willen doen laten geloven, neemt ze een besluit met grote gevolgen.

Aflevering 5
Ingrid moet op haar hoede zijn wanneer ze erachter komt dat Karin wat al te loslippig is geweest tegenover de politie. Adam blijkt te hebben rondgelopen met duistere geheimen, en dat stelt Erik voor de nodige hoofdbrekens. Franks interesse voor het ongeluk is gewekt, en wanneer hij op onderzoek uitgaat, volgt een verrassende bekentenis.

Aflevering 6
Wanneer Erik Ingrid confronteert met Adams duistere verleden, blijkt tot Eriks verbazing dat zijn broer niet bepaald het rolmodel was waarvoor de buitenwacht hem hield. Karin moet op gesprek komen op school, en Erik moet noodgedwongen de toegewijde vader spelen. De uitwerking daarvan is echter averechts, waarna Karin besluit zelf het heft in handen te nemen.