Afleveringsinformatie

Aflevering 1 en 2: Amelia & Pierre

Aflevering 1: Amelia
Amelia is de sociaal bewogen dochter van een Spaanse industrieel. Als het bedrijf van haar vader failliet dreigt te gaan, besluit ze het aanzoek van haar rijke vriend te accepteren. Een toevallige ontmoeting tijdens een volksoproer laat haar kennismaken met de communistische beweging. Daar ontmoet ze de Fransman Pierre, die om meerdere redenen een hevige aantrekkingskracht op haar uitoefent.

Aflevering 2: Pierre
Buenos Aires, 1936. Amelia leert de beroemde operazangeres Carla Alessandrini kennen, en wil zich met Pierre gaan settelen in de Argentijnse hoofdstad. Ze is zich er niet van bewust dat Pierre er een andere agenda op nahoudt. Na een ontdekking die grote gevolgen heeft voor haar toekomstplannen, ontstaat er een onverwachte vriendschap.

Aflevering 3 en 4: Anushka & Santiago

Aflevering 3: Anushka
Amelia en Pierre worden gesommeerd naar Moskou te komen. Daar vinden ze onderdak bij de oom en tante van Pierre, die op een flatje wonen met hun zoon en schoondochter, twee vurige communisten. Al snel wordt Pierre voor verhoor naar het hoofdkwartier van de Geheime Politie geroepen, waar hij lastige vragen krijgt voorgeschoteld. Ondertussen krijgt Amelia een baantje als ambtenaar. Maar dan verdwijnt Pierre plotseling.

Aflevering 4: Santiago
Na de dood van Pierre vlucht Amelia halsoverkop met Albert naar Parijs. Van daaruit vervolgen ze hun weg naar Spanje, waar de Burgeroorlog net is afgelopen en het militair regime onder leiding van Franco de macht stevig in handen heeft. Als blijkt dat de vader en de oom van Amelia ter dood zijn veroordeeld, verzint ze een plan om hen vrij te krijgen. Ondertussen probeert ze haar zoontje Javier te zien te krijgen.

Aflevering 5 en 6: Albert & Max

Aflevering 5: Albert

Het is inmiddels 1939, en Amelia helpt een meisje dat gezocht wordt door de Gestapo naar Amsterdam te vluchten. In Londen wordt ze via Albert benaderd door de Britse geheime dienst om naar Berlijn te gaan. Daar heeft ze opnieuw een ontmoeting met de Duitse officier Max von Schumann, die niet onverdeeld enthousiast is over Hitler. Haar werk voor de inlichtingendienst stelt Amelia voor een onmogelijk dilemma.

Aflevering 6: Max
Amelia is met Max meegereisd naar Warschau om hem te kunnen bespioneren. Maar als Max wordt weggeroepen, blijft ze moederziel alleen achter in een hotel vol Nazi-kopstukken. Ze moet van haar opdrachtgevers contact leggen met een Poolse verpleegster, die haar voorstelt aan een groep mensen die met gevaar voor eigen leven medicijnen het Joodse getto in smokkelen. Dan krijgt Amelia opnieuw een levensgevaarlijke opdracht mee.

Aflevering 7 en 8: Jurgens & Albatros

Aflevering 7: Jurgens
Op verzoek van de Britse geheime dienst vertrekt Amelia naar Athene. Daar moet ze aan zien te pappen met een zwaar beveiligd Nazikopstuk. Hoewel ze geholpen wordt door het Griekse verzet, blijkt al gauw dat ze zich in een wespennest heeft begeven. Het weerzien met een oude bekende leidt tot een buitengewoon hachelijk avontuur.

Aflevering 8: Albatros
Als Max hoort dat Amelia in een Poolse gevangenis verblijft, zet hij alles op alles om haar te bevrijden. Helaas heeft een hoge SS-er het op haar voorzien, en die laat geen middel onbeproefd om haar informatie te ontfutselen. Ondertussen zucht Italië onder het juk van Mussolini. Operadiva Carla probeert haar steentje bij te dragen aan het verzet, maar dat is bepaald niet zonder gevaar.

Aflevering 9: Friedrich

Het is inmiddels 1961, en Amelia woont met haar gezin in Oost-Berlijn. Daar is ze ooggetuige van de bouw van de omstreden Muur. Haar stiefzoon keert zich onder invloed van zijn filosofiedocent tegen het regime, maar dat is bepaald niet zonder gevaar. Amelia ontmoet enkele oude bekenden die haar helpen om anderen in veiligheid te brengen, maar daardoor komt ze voor een onmogelijke keus te staan.