Presentatieteam

De Kennis van Nu is het wetenschapsprogramma van de NTR, dat wordt gepresenteerd door Elisabeth van Nimwegen, Dirk de Bekker en Lieven Scheire.

Elisabeth van Nimwegen
is sinds 2015 presentator van De Kennis van Nu, en is daarnaast actief als moderator en gespreksleider bij gesprekken over wetenschap, en als presentator bij het Radio 1-programma Kunststof. Veelzijdig als ze is, manifesteerde ze zich ook als actrice, schrijfster (De smaak van ijzer, Onderdak) en als verslaggever bij het jongerenprogramma Kassa 3 en de wetenschapsprogramma’s Weet wat je koopt en Nieuwslicht.

Dirk de Bekker is al geruime tijd betrokken bij De Kennis van Nu, als redacteur en regisseur. Hij beet zich vast in tal van lastige wetenschapsdossiers, zoals insectensterfte, extreem weer en de psychologie van politieke polarisatie. In 2016 ontwikkelde en presenteerde hij Sprekend Nederland, een multimediaal onderzoek en tv-programma over Nederlandse accenten en dialecten en de daaraan verbonden vooroordelen.

Lieven Scheire presenteerde in zijn geboorteland België al diverse tv-programma’s. Hij excelleert daarbij vooral in de crossover van humor en wetenschap, zoals hij bijvoorbeeld liet zien in het tv-programma Scheire en de schepping. Hij is ook wetenschapscabaretier en treedt op in het theater met zijn show Live in Nerdland: DNA en volgend jaar in Nederland met Artificiële Intelligentie. Met zijn geheel eigen kijk weet hij een groot publiek voor wetenschap te interesseren.