In De Kennis van Nu gaan presentatoren Elisabeth van Nimwegen, Dirk de Bekker en Lieven Scheire op onderzoek uit in de wetenschappelijke wereld. Zij nemen de kijker mee naar de nieuwste wetenschappelijke inzichten en ontdekkingen. Hoe beïnvloeden die ons leven?

De komende weken zijn drie specials te zien van De Kennis van Nu

Elke vier minuten overlijdt iemand aan de gevolgen van een slangenbeet. In Vechten voor tegengif (29 juli) reist De Kennis van Nu af naar een farm in Costa Rica waar onderzoekers op spectaculaire wijze tegengif maken.

De betoverende dans van een vogelzwerm is een groot mysterie. In Het geheim van de zwerm (5 augustus) zien we dat met nieuwe technologieën het wetenschappers steeds beter lukt om het geheim te ontrafelen.

Kunnen we in de bestrijding van een nieuwe pandemie lessen trekken uit de geschiedenis? Filmmaker Boris Everts volgde Expeditie Lepra (12 augustus) naar Suriname, op zoek naar nieuwe inzichten.


Het online platform Focus (npofocus.nl) is dé plek voor verdieping en wetenschap, onder meer bij uitzendingen van De Kennis van Nu. Lees hier meer.