Tijdens alweer het 14e seizoen van de NTR-serie Verborgen verleden zal ook de 100e aflevering worden uitgezonden. Al honderd keer heeft de kijker dan kunnen zien hoe een kleine familiegeschiedenis de grote geschiedenis raakt; hoe thema’s als de Tweede Wereldoorlog, het koloniale verleden of migratie invloed hebben op generaties erna. Koningen en keizers trokken langs, maar ook bedelaars en vondelingen, militairen, prostituees en straatmuzikanten.

Vanaf 9 januari zien we hoe dat zit met de familiegeschiedenissen van Ronald de Boer, Simone Kleinsma, Geert Mak, Rifka Lodeizen, Diederik Ebbinge, Merel Westrik en Danny de Munk. Er vinden in binnen -en buitenland ontmoetingen plaats met schuinsmarcheerders, kunstenmakers, geleerden, vechtersbazen en heuse verzetshelden. In het kielzog van Johan van Oldenbarnevelt wordt het Binnenhof bezocht, met een silhouetteur het Rijksmuseum en vanaf Texel vertrekt een oorlogsvloot in de hoop die verdomde Engelsen te verslaan. En had Ronald de Boer het Nederlands elftal nou eigenlijk voor 'Die Mannschaft' moeten verruilen?

Jubileumuitzending 100 x Verborgen verleden
Veel afleveringen van dit sinds 2010 bestaande programma kregen na uitzending nog een onverwacht vervolg. In 100 x Verborgen verleden aandacht voor deze verhalen. Hoofdpersonen kijken terug op hun reis, de verrassende ontdekkingen die ze deden in hun familiegeschiedenis en wat dit alles met hen deed.
Uitzending: zaterdag 27 februari, 20.30 uur, NPO 2

Kijk ook eens op de site van CBG|Centrum voor familiegeschiedenis.