Project Rembrandt
NPO Start

Project Rembrandt

De zoektocht naar het grootste schildertalent van Nederland

27 jan 2019 | 21.20u | NPO 1

Over Project Rembrandt

Vanaf zondag 27 januari start het nieuwe televisieprogramma Project Rembrandt, waarin in acht afleveringen op zoek wordt gegaan naar de meest getalenteerde kunstschilder van Nederland.

Uit 50 kandidaat-leerlingen worden 10 gepassioneerde talenten gekozen die zich in een half jaar tijd het oude ambacht van kunstschilder meester proberen te maken. Gecoacht door bevlogen docenten, kunstenares Iris Frederix en ontwerper & docent Jaap Godrie, krijgen ze de kans hun talent in figuratieve kunst te ontdekken of verder te ontwikkelen.

Iedere aflevering moeten de deelnemers nieuwe opdrachten uitvoeren en treden op deze manier in de voetsporen van de leerlingen van Rembrandt. De opdrachten brengen de schildertalenten naar prachtige locaties in Nederland en ontmoetingen met bijzondere figuren. De hierbij gemaakte werken worden beoordeeld door een vakkundige jury, bestaande uit Pieter Roelofs, hoofd Schilder- en Beeldhouwkunst bij het Rijksmuseum en gespecialiseerd in 17de-eeuwse Nederlandse schilderkunst, en Lita Cabellut, kunstenares. Zij bepalen: wie gaat er door en wie valt er af?
Wie blijkt uiteindelijk het grootste schildertalent van Nederland?

De presentatie van Project Rembrandt is in handen van Annechien Steenhuizen.
Ga naar projectrembrandt.nl voor updates over het programma en verdieping over Rembrandt. Ook zijn daar online masterclasses te volgen, die je leren een portret te schilderen in de stijl van Rembrandt van Rijn.


Het TV programma wordt mede mogelijk gemaakt door ING.
De NTR komt i.s.m. het Rijksmuseum ook met een interactieve online versie van De Nachtwacht, het beroemdste werk van Rembrandt. Met de interactive wordt het werk van Rembrandt en de rijke cultuurgeschiedenis toegankelijk gemaakt voor een breed publiek en zien we dat Rembrandt nog steeds leeft.

Gids

Er zijn op dit moment geen gidsgegevens beschikbaar.