Top 50 van 50 jaar Pinkpop 
Pinkpop 50 jaar is een feestelijke uitzending uit 2019 die is gemaakt ter gelegenheid van de vijftigste editie van het legendarische muziekfestival. Vóór deze uitzending konden Pinkpopfans stemmen op hun favoriete fragment uit 50 jaar Pinkpop. De top 50 die daaruit is voortgekomen vormt de basis voor de uitzending, en toont het Limburgse festival in al zijn verscheidenheid, doorspekt met reportages, interviews, sfeerbeelden en heel veel goede muziek.

De legendarische stagedive van Pearl Jam-zanger Eddie Vedder die in 1992 vanaf een camerakraan het publiek in sprong, is door de fans verkozen tot hèt televisiefragment uit 50 jaar Pinkpopgeschiedenis. Vedder wordt op de voet gevolgd door Rage Against the Machine’s Killing In The Name. Dit nummer staat bij vele Pinkpopliefhebbers in het geheugen gegrift omdat het gespring op het veld in 1994 een heuse aardbeving tot gevolg had. Dat harde muziek een blijvende indruk achterlaat, blijkt uit de rest van de Top 5. Daarin zien we van 3 naar 5: Foo Fighters, Rammstein en Metallica.

In deze uitzending blikken we terug met Rowwen Heze, Krezip en natuurlijk Pinkpopbaas Jan Smeets zelf. Verder veel aandacht voor andere grootheden waarvan de muziek ons altijd bijbleef, maar ook voor de buitenbeentjes die we op een andere manier nooit zijn vergeten. Zo gaan we op bezoek bij zanger Bob Forrest van Thelonious Monster die ooit op het dak van het hoofdpodium klom. Dit natuurlijk tot ontsteltenis van alle bezoekers. Ook gaan we in eigen land langs bij Typhoon en De Staat om terug te blikken op hun ervaringen in Landgraaf

Deze uitzending is een samenwerking tussen BNNVARA/NTR/VPRO.