In de Nacht van de Popmuziek 2020 op 14 november bood de NTR op NPO 3, voor alweer de vijftiende keer, meer dan drie uur lang live bijzonder en vaak nog nooit vertoond archiefmateriaal voor popliefhebbers. Alleen maar live registraties, ingeleid en van anekdotes voorzien door Matthijs van Nieuwkerk, Leo Blokhuis en verzamelaar Fenno Werkman. De uitzending is nog enige tijd te bekijken op deze pagina en op NPO Start.

Met dit jaar onder meer aandacht voor de Ierse meestergitarist Rory Gallagher, zangeres Nina Simone, de bands Kula Shaker, No Doubt en En Vogue, 75 jaar Metropole Orkest, de meest beluisterde nummers van de jaren 80, artiesten die dit jaar zijn overleden, zingende drummers, dat het 50 jaar geleden is dat ‘Paranoid’ van Black Sabbath uit kwam en een bijzonder staaltje van Emerson, Lake & Palmer.

Live meepraten
Dit jaar kon de kijker ook weer meedoen via een tweede scherm. Via de NPO 3 app kon de kijker een nummer aanvragen, reageren op de uitzending, achtergrondinformatie vinden en extra videomateriaal bekijken.

Verzoeknummers
In het programma is uiteraard volop aandacht voor de muzieksmaak van de kijker. Iedereen kon via nachtvandepopmuziek.nl en het tweede scherm z’n favoriete nummer aanvragen uit een lijst van 36.000 live opnames, afkomstig uit het archief van VJ en verzamelaar Fenno Werkman. Aanvragen met het mooiste verhaal kwamen in de uitzending.