Concertagenda

De NTR zendt jaarlijks concertregistraties uit. Van pop tot klassiek, uit binnen- en buitenland.

Snow Patrol Plays Baloise Session 2019

Zaterdag 20 november, 23.40 uur, NPO 3 (hh)
De Ierse band Snow Patrol is trouw aan de eigen cultuur. De kracht en trots van Ierland en Schotland doordringt de liederen van de muzikanten. Hun muziek vermengen krachtige volksliederen die tot ver buiten de horizon resoneren met gevoelens van stille eenzaamheid en respectvolle nederigheid.

Nummers als ‘Chasing Cars’ en ‘Run’, werden internationale hits. ‘Chasing Cars’ was het meest gespeelde nummer van het afgelopen decennium in het Verenigd Koninkrijk.

Regie Roli Barlocher

Adele One Night Only

Adele: One Night Only

Dinsdag 23 november, 20.25 uur, NPO 3

Op 23 november zendt NPO 3 de concertspecial Adele One Night Only uit van 15-voudig Grammy-winnares Adele. De One Night Only-show, buiten gefilmd in het iconische Los Angeles Griffith Park Observatory, is het eerste concert van de zangeres sinds juni 2017.

Het intieme optreden omvat een aantal van Adeles grootste hits, zoals ‘Make you feel my love’, ‘Rolling in the deep’ en ‘Skyfall’ en nummers van haar nieuwe album. Daarnaast bevat de special een exclusief interview met Adele door Oprah Winfrey, vanuit haar rozentuin. In dit interview spreekt Oprah Adele onder andere over haar nieuwe album, de verhalen achter de nummers, het leven na haar echtscheiding, gewichtsverlies en de opvoeding van haar zoon.

De special Adele: One Night Only is tot stand gekomen in samenwerking met Sony Music en Sony Pictures, en geproduceerd door Fulwell 73 Productions en Onward Productions met medewerking van Harpo Productions. Uitvoerend producenten zijn Ben Winston, Adele, Jonathan Dickins en Raj Kapoor.

All copyrights, trademarks, service marks, trade names, and trade dress pertaining to Adele: One Night Only are proprietary to Sony Pictures Entertainment Inc., its parents, subsidiaries or affiliated companies, and/or third-party licensors.  Except as expressly authorized in this promotion, and only to the extent so authorized, no material pertaining to Adele: One Night Only may be copied, reproduced, republished, uploaded, posted, transmitted, or distributed in any way.

Foto: ©Cliff Lipson-©2021 CBS Broadcasting, Inc. All Rights Reserved 

Metallica & San Francisco Symphony: S&M2

Zaterdag 27 november, 22.30 uur, NPO 3 (hh van 2020)
S&M2 werd gefilmd tijdens twee uitverkochte shows in het nieuwe Chase Center-arena in San Francisco. Metallica treedt op met de San Francisco Symphony onder leiding van Edwin Outwater, met een speciaal optreden van de legendarische dirigent en jarenlange SF Symphony Musical Director Michael Tilson Thomas.

Metallica, opgericht in 1981 door drummer Lars Ulrich en gitarist / zanger James Hetfield, is uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke en commercieel succesvolle rockbands in de geschiedenis, met bijna 120 miljoen albums wereldwijd en bijna 9 miljard streams tijdens het spelen voor miljoenen fans op letterlijk alle zeven continenten.

Prince: Rave Un2 the Year 2000

Zaterdag 4 december, 23.50 uur, NPO 3 (hh)
Op de vooravond van het nieuwe millennium is dit beroemde concert op oudjaarsavond 1999 opgenomen in de Paisley Park Studios van de Prince in Minnesota. Een band met de legendarische bassist Larry Graham en leden van de Family Stone spelen met Prince en speciale gasten als Lenny Kravitz, Maceo Parker en Morris Day and The Time.

Dit spectaculaire concert brengt tijdloze hits van Prince waaronder Kiss, Purple Rain, Let's Go Crazy, Raspberry Beret, U Got The Look en Nothing Compares 2 U, en het concert eindigt op gepaste wijze met het nummer 1999.