Concertagenda

De NTR zendt jaarlijks concertregistraties uit. Van pop tot klassiek, uit binnen- en buitenland.

Simple Minds: Acoustic in Concert

Zaterdag 23 juli, 00.23 uur, NPO 3
In 2017 betrad de Schotse new wave band The Simple Minds, die in de jaren 80 van de 20ste eeuw zijn hoogtijdagen vierde, opnieuw het podium. In The Hackney Empire in Londen voert de band een akoestische set uit van de vele hits uit hun illustere carrière. Tijdens dit intieme concert vervangen de rockers uit Glasgow synthesizers door gitaren, waarbij uitgeklede en opnieuw bedachte versies van hun klassieke nummers, zoals Don't you(Forget about me) ten gehore worden gebracht.

Black Eyed Peas at Bayfront Park

Zaterdag 30 juli om 22.03 uur op NPO 3

Spetterende liveregistratie van de Amerikaanse hiphop/house band de Black Eyed Peas uit 2021. De originele leden van de band will.i.am, Apl.de.ap en Taboo spelen samen met zangeres J Rey Soul hun grootste hits Let’s get it startedBoom Boom PowWhere is the Love en I Gotta Feeling. Daarnaast zijn nieuwe nummers te horen van hun meest recente album Translation. Het concert in Bayfront Park in Miami was het eerste liveoptreden van de Black Eyed Peas nadat zij noodgedwongen thuis hadden gezeten door de coronapandemie.

Duran Duran – A Diamond In The Mind, Live at MEN 2011

Zaterdag 6 augustus, 23.40 uur, NPO 3
Het optreden van Duran Duran in de MEN Arena in Manchester december 2011 is onderdeel van hun All You Need Is Now-wereldtournee. Voor een uitverkocht publiek van 21.000 mensen speelt de band hit na hit en mixt klassiekers met nieuwe nummers, waaronder White Lines, Notorious en favorieten als Wild Boys en Planet Earth. Dit concert brengt alle elementen van Duran Duran samen; popmuziek, kunst, technologie en mode. Het resultaat is verbluffend.

Muse Simulation Theory Concert Film 2019

Zaterdag 13 augustus, 23.00 uur, NPO 3
Simulation Theory (2019) is de meest theatrale tour tot nu toe van de Britse rockband Muse waarbij de grenzen tussen verhaal en concertfilm, virtuele en realistische beelden vervagen tot een bovennatuurlijk spektakel en er vragen worden gesteld aan de wereld om ons heen.

Simulation Theory volgt een team van wetenschappers bij het onderzoeken van de bron van een paranormale anomalie die overal ter wereld opduikt - waarbij een dodelijk virus vrijkomt.