In Eus' Boekenclub vieren we de liefde voor het lezen en alles daaromheen. Na het succes van vorig seizoen keert dit boekenprogramma terug! Presentator Özcan Akyol, ook wel bekend als Eus, stelt tijdens de Boekenweek het boek én de lezer centraal, samen met huisband Lakshmi en terugkerend seizoenkaarthouder Stefano Keizers.

Deze editie kent een nieuw element: een ontmoeting met een burgemeester, die de kijker vertelt welke tekst grote indruk op diens leven heeft gemaakt. Welk boek of gedicht ontroert, inspireert, geeft rust of zet aan tot actie? We horen het van Hubert Bruls (Nijmegen), Sybrand van Haersma Buma (Leeuwarden) en anderen.

Özcan Akyol ontvangt achtereenvolgens David Van Reybrouck, Griet Op de Beeck, Herman Koch, Esther Gerritsen en Arthur Japin. Zij gaan met de leesclub in gesprek over hun boeken.

De leesclub bestaat uit smaakmakers uit de cultuur, wetenschap en sport. Van presentatrice Dieuwertje Blok tot actrice Olga Zuiderhoek en van presentator Matthijs van Nieuwkerk tot muzikant Kenny B.

Wat vinden de lezers van het boek? Zijn ze omvergeblazen, of valt er ook wel een kritische noot? 

De boeken van dit nieuwe seizoen:
David Van Reybrouck - Revolusi
Griet Op de Beeck - Jij mag alles zijn
Herman Koch - Een film met Sophia
Esther Gerritsen - De terugkeer
Arthur Japin - Mrs. Degas

Ook zie je elke dag een verzamelaar van een bijzondere boekencollectie én een gedicht van onder anderen dichters Marieke Lucas Rijneveld en Gershwin Bonevacia.

Wil je meer Eus’ Boekenclub? Ook in de podcast Eus' Boekenclub vieren we de liefde voor het lezen en alles daaromheen. Elke week start Özcan Akyol thuis bellend met schrijver Tommy Wieringa om te praten over literaire thema’s, en welbeschouwd over het leven. Daarna trekt Eus het land in om bijzondere leesclubs te ontmoeten, neemt ons mee naar zijn signeersessies met lezers, om tenslotte weer te eindigen in Deventer. Daar gaat hij langs bij de vader van Tommy Wieringa, die hem een gedicht van zijn keuze voordraagt.