In Eus' Boekenclub vieren we de liefde voor het lezen en alles daaromheen. Na het succes van vorig seizoen keert dit boekenprogramma terug! Presentator Özcan Akyol, ook wel bekend als Eus, stelt tijdens de Boekenweek het boek én de lezer centraal, samen met huisband Lakshmi en terugkerend seizoenkaarthouder Stefano Keizers.

Uitzending: dagelijks van maandag 11 t/m vrijdag 15 april, 19.50 uur op NPO 2

Deze editie kent een nieuw element: een ontmoeting met een burgemeester, die de kijker vertelt welke tekst grote indruk op diens leven heeft gemaakt. Welk boek of gedicht ontroert, inspireert, geeft rust of zet aan tot actie? We horen het van Hubert Bruls (Nijmegen), Sybrand van Haersma Buma (Leeuwarden) en anderen.

Özcan Akyol ontvangt achtereenvolgens David Van Reybrouck, Griet Op de Beeck, Herman Koch, Esther Gerritsen en Arthur Japin. Zij gaan met de leesclub in gesprek over hun boeken.

De leesclub bestaat uit smaakmakers uit de cultuur, wetenschap en sport. Van hoogleraar Beatrice de Graaf tot actrice Olga Zuiderhoek en van presentator Matthijs van Nieuwkerk tot muzikant Kenny B.

Wat vinden de lezers van het boek? Zijn ze omvergeblazen, of valt er ook wel een kritische noot? 

De boeken van dit nieuwe seizoen:
David Van Reybrouck - Revolusi
Griet Op de Beeck - Jij mag alles zijn
Herman Koch - Een film met Sophia
Esther Gerritsen - De terugkeer
Arthur Japin - Mrs. Degas

Ook zie je elke dag een verzamelaar van een bijzondere boekencollectie én een gedicht van onder anderen dichters Babs Gons en Marieke Lucas Rijneveld.