De Grote Geschiedenisquiz
NPO ontdekknop

De Grote Geschiedenisquiz

Test je geschiedeniskennis, speel mee met de voorronde en de quiz op tv!

Over De Grote Geschiedenisquiz

Jaarlijks organiseren Andere Tijden, Historisch Nieuwsblad en NRC Handelsblad de Grote Geschiedenisquiz. In deze quiz geen vragen naar pietluttige feitjes, maar vragen en antwoorden die inzicht in geschiedenis vereisen en verschaffen. Bijzondere archiefbeelden illustreren de quiz. De GGQ is mede mogelijk gemaakt door Historizon.

Ben jij de nieuwe winnaar van de Grote Geschiedenisquiz? Speel mee met de voorronde, test je geschiedeniskennis en maak kans op een plek in de finale op tv!

De Grote Geschiedenisquiz 2018 wordt opgenomen op het Muiderslot, en deze historische locatie krijgt een grote rol in het spel. Vier teams, bestaande uit een prominente Nederlander en een deelnemer aan de voorronde, maken een rondgang door het kasteel waar zij verschillende rondes spelen. Zij worden daarbij gesteund door vier vakken met publiek. Alle vragen beginnen in het kasteel, maar waaieren uit door de hele wereldgeschiedenis. De finale wordt uitgezonden op zaterdag 9 juni op NPO 2 en gepresenteerd door Herman van der Zandt.

Gids

Er zijn op dit moment geen gidsgegevens beschikbaar.