De Aardappeleters
NPO ontdekknop

De Aardappeleters

Joris Vermeer zoekt naar de achtergronden van ons dagelijkse eten.

Werkdagen,9-20 jan,19.50u,NPO2

Over De Aardappeleters

In De Aardappeleters steekt Joris Vermeer de loftrompet over geadopteerde gerechten die inmiddels zo gewoon zijn geworden dat we er bijna niets meer over weten. We volgen omnivoor en ex-restaurateur Joris Vermeer als hij zoekt naar waar het gerecht vandaan kwam, als hij oorspronkelijke bereiders treft en zich van het ene in het andere avontuur stort.

Gemist

Gids

BVNT logo

Paella

2 mei 2017, 14:15 uur
BVNT meer informatie icoon
Wil de Aardappeleter Spaans doen, dan koopt hij een bakje paella. In heel Spanje eten ze, net als in Nederland, een geel rijstgerecht vol schaal- en schelpdieren. Maar in Valencia, de plek waar het vandaan komt, dáár halen ze er hun neus voor op. Niks garnaal of verdwaalde mossel. Konijn willen ze en de jager heeft het er maar druk mee. Aardappeleter Joris Vermeer gaat op jacht naar ingrediënten van een eeuwenoud gerecht. En ontdekt dat paella meer is dan een hap eten. Voorwaar, het was de redding én de ondergang van een heuse dictatuur.

BVNT logo

Paella

3 mei 2017, 02:15 uur
BVNT meer informatie icoon
Wil de Aardappeleter Spaans doen, dan koopt hij een bakje paella. In heel Spanje eten ze, net als in Nederland, een geel rijstgerecht vol schaal- en schelpdieren. Maar in Valencia, de plek waar het vandaan komt, dáár halen ze er hun neus voor op. Niks garnaal of verdwaalde mossel. Konijn willen ze en de jager heeft het er maar druk mee. Aardappeleter Joris Vermeer gaat op jacht naar ingrediënten van een eeuwenoud gerecht. En ontdekt dat paella meer is dan een hap eten. Voorwaar, het was de redding én de ondergang van een heuse dictatuur.