Anorexia Eetclub
NPO Start

Anorexia Eetclub

Zes dappere jongeren met anorexia gaan de strijd aan met hun eetstoornis.

Vanaf 6nov | 21.10u | NPO 3

Over Anorexia Eetclub

Zes jongeren met anorexia nervosa gaan de strijd aan met hun eetstoornis. Onder leiding van een diëtiste willen ze samen leren om weer normaal te koken en te eten. Tatum Dagelet volgt ze in hun dagelijkse strijd tegen de ziekte en hun wil om te herstellen.  

Door de uitdaging aan te gaan, willen de deelnemers laten zien hoe deze strijd hun leven bepaalt. Tijdens de kooktraining, een regelmatig ingezet onderdeel bij eetstoornistherapie, doen ze samen boodschappen, koken ze samen en gaan ze samen eten. Doel is dat de jongeren elkaar helpen en steunen in de wens om een normale maaltijd te bereiden. Alle deelnemers aan de eetclub hebben therapie achter de rug of zitten er nog middenin. De wil om te genezen is er, maar in hun hoofd is de eetstoornis nog vaak de baas. 

Anorexia Eetclub is gemaakt in samenwerking met de Rintveldkliniek (kliniek voor eetstoornissen) die jaarlijks 25000 jongeren behandelt met een ernstige en complexe psychiatrische ziekte. Het programma werd uitgezonden in november en december 2018. Kijk voor meer informatie op de website van producent SkyHigh.

 

Gids

Er zijn op dit moment geen gidsgegevens beschikbaar.