Het Uur van de Wolf
NPO ontdekknop

Het Uur van de Wolf

Verrassende documentaires over kunst en cultuur

Donderdag | 23:00 | NPO 2

Over Het Uur van de Wolf

Televisieprogramma waarin voor iedere denkbare kunstzinnige discipline ruimte en aandacht wordt gereserveerd. Soms voor een klein publiek van liefhebbers, maar altijd om te laten zien dat kunst veel spannender, aantrekkelijker en leuker is dan doorgaans wordt aangenomen.

Gemist

Gids

NPO 2 logo

Alice Neel

10 nov 2016, 22:55 uur
NPO 2 meer informatie icoon

NPO 2 logo

Boudewijn Büch - de man die zichzelf...

14 nov 2016, 20:55 uur
NPO 2 meer informatie icoon
Voor het eerst gaan de archieven open van de literaire erfenis van schrijver en dichter Boudewijn Büch. Wat dreef hem? Hij verzon niet alleen verhalen en gedichten, maar ook zijn leven, zijn geliefden en een kind. Waarom verzint iemand een kind: om van te houden, als dichterlijke muze, als revanche op het leven omdat je in je jeugd teveel gekwetst bent? Liefde, verlies en dood, de centrale thema's in Büchs leven en werk, komen allemaal samen in zijn geliefden en in het kind, dat in de film tot leven komt.

NPO 2 logo

Hier komt Piet Hein Eek

24 nov 2016, 23:55 uur
NPO 2 meer informatie icoon
Piet Hein Eek wordt algemeen gezien als één van de belangrijke ontwerpers van toegepaste kunst van Nederland. Bij een groot publiek is hij bekend geworden met zijn meubels van sloophout. Met diezelfde meubels is hij tevens de meest gekopieerde ontwerper van ons land geworden. Hij begon een bedrijf dat explosief groeide, opende een eigen fabriek/winkel/galerie in 2010 in Eindhoven en vanaf dat moment stroomde het nieuwsgierige publiek uit binnen- en buitenland massaal toe. Hij wist de financiële crisis te doorstaan, maar crisis kan ook op een andere manier toeslaan. Verdraagt de kunstenaar Eek de ondernemer Eek?

NPO 2 logo

The Lovers and the Despot

1 dec 2016, 22:55 uur
NPO 2 meer informatie icoon