Het echte leven in de dierentuin
NPO Start

Strike a Pose bereikt Kristallen Film status


De documentaire Strike a Pose van Ester Gould en Reijer Zwaan heeft de Kristallen Film status bereikt. Ruim 10.000 bezoekers zagen de film, over Madonna’s meest beroemde en spraakmakende dansers, in de bioscoop. 

Strike a Pose vertelt het verhaal van zeven jonge dansers – zes homo, één hetero – die in 1990 uitgroeien tot iconen van seksuele vrijheid dankzij de film In Bed with Madonna. Nu, 25 jaar later, nemen de dansers ons mee terug achter de schermen en onthullen ze de werkelijkheid over hun levens tijdens en na de tour. Zowel Nederlandse als internationale critici zijn lovend over deze film die gaat over het overwinnen van schaamte en het gevecht dat nodig is om te zijn wie je bent.

De documentaire is geproduceerd door CTM Docs en The Other Room in coproductie met de NTR, Serendipity Films en SWR. De film is tot stand gekomen met steun van de Netherlands Film Production Incentive van het Nederlands Filmfonds, CoBO, Vlaams Audiovisueel Fonds, Flanders Image, Aids Fonds, Creative Europe Programme en het Mediafonds.

De NTR zendt de documentaire dit najaar uit op NPO 1.

Nieuws