Schoolfilm van de maand Januari: Polska Warrior

Polska Warrior nieuwsbericht

In januari is de korte film Polska Warrior geselecteerd als Schoolfilm van de Maand, onderdeel van het initiatief Film in de Klas. In deze korte Nederlandse animatiefilm zien we de verlegen Eryk die verslaafd is aan de populaire game Goldhunter, waarin hij met zijn sterke avatar alle levels wint. Als de problemen in het ‘echte leven’ zich opstapelen, wordt Eryk gedwongen om ook buiten de game moedig te zijn. De film ontving in 2017 het Gouden Kalf voor beste korte film.

De film en het bijbehorende lesmateriaal is gericht op kinderen uit de bovenbouw van het basisonderwijs. In de filmles ontdekken leerlingen wat zij goed kunnen, ze ontdekken hun superkrachten! Eerst kijken ze de film, hierin maken ze kennis met Eryk, die zijn eigen superkrachten leert kennen en gebruiken. Daarna gaan de leerlingen aan de slag met hun eigen superkracht en maken ze een filmposter.

Bekijk hier Polska Warrior en het bijbehorende lesmateriaal.

Het doel van Film in de Klas is om scholieren door heel het land met de Nederlandse film en beeldcultuur in contact te brengen en hen bewust te leren kijken. Film in de Klas geeft docenten de mogelijkheid filmeducatie gemakkelijk in het onderwijs op te nemen. De films en lespakketten zijn gratis beschikbaar op schooltv.nl/filmindeklas.

Meer nieuws