Nieuwe geschiedenisquiz Van Alle Tijden

geschiedenis Joost Karhof presentator Van Alle Tijden

Uitzendingen: 22 februari-11 maart 2016, elke werkdag, rond 20.00 uur, NPO 2

De Gouden Eeuw, De Eerste Wereldoorlog, Romeinse keizers, maar ook bijvoorbeeld Steve Jobs en andere hoofdpersonen uit de recente wereldgeschiedenis… Ze kunnen allemaal voorbijkomen in de gloednieuwe NTR-geschiedenisquiz Van Alle Tijden, waarin onder leiding van Joost Karhof nu eens onbekende Nederlanders de strijd aangaan.

Zestien teams, elk bestaande uit twee geschiedenisliefhebbers, zijn drie weken lang te zien in deze dagelijkse quiz, die vanaf maandag 22 februari elke werkdag rond 20.00 uur te zien is op NPO2. De teams moeten van alle markten thuis zijn, maar brengen ook elk een specialisme in.

Vier rondes
De quiz brengt de deelnemers en de kijkers echt terug naar alle tijden. Van een spannende jaartallenronde tot een ronde louter over de 21e eeuw en van een ronde met meerkeuzevragen die echt de diepte ingaan tot een finale waarin de deelnemers het hemd van het lijf wordt gevraagd over hun specialisme.

Knock-out
In Van Alle Tijden wordt gestreden volgens het aloude knock-out systeem. De acht winnaars zien we terug in de kwartfinale. De vier winnaars daarvan spelen de halve finale. De twee overgebleven teams strijden om de hoogste eer én een mooie historische reis in de finale op vrijdag 11 maart.

 

Volg Van Alle Tijden ook op Facebook