Het echte leven in de dierentuin
NPO Start

Nieuwe Podcastserie - Jan & Christina

Radiomaker Katinka Baehr volgt fotograaf Jan Banning die zich al twee jaar inzet voor een Amerikaanse gevangene.

Vanaf nu is de nieuwe driedelige podcastserie Jan & Christina beschikbaar, gemaakt door Katinka Baehr. De podcast portretteert de succesvolle fotograaf Jan Banning die zich voltijd inzet om Christina Boyer vrij te krijgen uit een Amerikaanse gevangenis waar zij een levenslange straf uitzit.

Jan Banning fotografeerde de vrouw in de gevangenis in Georgia en raakt er achteraf van overtuigd dat zij bijna 28 jaar geleden onterecht is veroordeeld voor de moord op haar 3-jarige dochter. Meer info>>

Jan & Christina is een podcastserie over onrecht, doorzettingsvermogen en de ongewone vriendschap tussen een fotograaf en een veroordeelde vrouw. Beschikbaar via nporadio1.nl en je favoriete podcast-app.

Bekijk de trailer

Promo Jan & Christina De podcast from Katinka Baehr on Vimeo.

Over fotograaf Jan Banning
Jan Banning is een Nederlandse autonoom kunstenaar/fotograaf; zijn werk bevindt zich op het grensvlak van journalistiek en kunst. Jan Banning stelt in zijn foto’s vaak onrecht aan de kaak. Met zijn projecten, zoals Bureaucratics, Troostmeisjes, Law&Order en Red Utopia, kreeg hij wereldwijde aandacht. Jan Banning won met zijn werk talloze prijzen, waaronder een World Press Photo Award en elf onderscheidingen in de Zilveren Camera-competitie.

Over programmamaker Katinka Baehr
Katinka Baehr is een onafhankelijke programmamaker. Zij maakt, ontwikkelt en produceert (radio)documentaires en podcasts, met name voor NPO Radio 1. Programma’s die zij op haar naam heeft staan zijn o.a. de podcastseries Plots en Het leven, een gebruiksaanwijzing en de documentaire Terug, over migranten die terugkeren naar hun land van herkomst. Met haar werk won ze verschillende prijzen, waaronder de prestigieuze Prix Europa.

Jan & Christina is een NTR-podcast van Radio Doc voor NPO Radio 1. De serie is mede mogelijk gemaakt door het NPO-fonds.

Nieuws