ReChill
NPO ontdekknop

NTR Snapje? wint Willem Wilminkprijs

Snapjes Nieuws

Jan Beuving en Akwasi hebben de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied gewonnen met het NTR Snapje? Optellen van breuken. Dat is op 11 februari tijdens het internationale BIG BANG Festival in Enschede bekend gemaakt. Doel van deze prijs is het stimuleren van het kwalitatieve kinderlied.

Snapje? is een serie van liedjes met videoclip van 2 minuten die ervoor zorgen dat het kwartje valt, of waarmee je een handig ezelsbruggetje leert. Voor het Snapje? Optellen van breuken schreef Jan Beuving de tekst en rapper/acteur Akwasi verzorgde de uitvoering en muziek.

Het Snapje? Optellen van breuken kwam uit maar liefst 96 inzendingen als winnaar uit de bus. De jury zegt over dit Snapje?: “Een lied waarbij tekst en muziek zich direct nestelen in je hoofd, een lied waarbij je meteen hoort dat de makers het ambacht in de vingers hebben, een brutaalvrolijke uitleg van een lastig rekenprobleem, het lied met ook nog eens een fijne uitsmijter: Want breuken zijn alleen maar lastig… in het ziekenhuis.”

Wat is Snapje?

Wanneer eindigt een werkwoord op -d of -dt? Hoe tel je breuken op? En hoe onthoud je rijtjes makkelijker? Met een Snapje? wordt in een videoclip van 2 minuten een basisprincipe uitgelegd of basisregel aangeleerd.

Aan de Snapjes werkten verschillende grote namen mee. Zo zijn de teksten van de hand van cabaretiers Kees Torn, Jan Beuving en Katinka Polderman. Muziek en zang zijn van Racoon, De Staat, Maaike Ouboter, Sonja van Hamel, Lucas Hamming, Akwasi en A Whole Lotta People. En Mascha Halberstad, Sverre Fredriksen en Elmer Kaan maakten de video’s.

Snapje? viel al eerder in de prijzen. De gehele reeks won de Cinekid Gouden Kinderkast en de NOT Innovative Award.

Hier vind je alle Snapjes op een rij.

Website: http://www.schooltv.nl/programma/snapje/ en op www.hetklokhuis.nl/snapje

Nieuws