Lovie Awards voor NPO Kennis en Binnenhofonline.nl

binnenhof online

Vol trots kunnen we mededelen dat de NTR-producties NPO Kennis en Binnenhof Online in de prijzen zijn gevallen tijden The Lovie Awards 2021. Deze 'Oscars van het Europese web' worden jaarlijks uitgereikt aan het beste en meest creatieve digitale werk in Europa. NPO Kennis won de juryprijs en Binnenhof Online zowel de jury- als de publieksprijs.

NPO Kennis
NPO Kennis is hét kennisplatform voor iedereen die wil weten hoe het zit. In een tijd dat informatiestromen steeds complexer worden en we steeds moeilijker echt nieuws van fake news kunnen onderscheiden, biedt NPO Kennis op een hedendaagse, laagdrempelige en inclusieve manier betrouwbare informatie. Het platform stelt gebruikers in staat op elk gewenst moment kennis op te doen via beknopte stories met unieke content afkomstig uit de videocollectie van de publieke omroepen. NPO Kennis, dat onder redactie staat van de NTR, scheidt feiten van fabels en heeft als doel het publiek te helpen het nieuws en de wereld om hen heen beter te begrijpen.

De inhoud van het platform bestaat volledig uit bestaand videomateriaal van de Nederlandse Publieke Omroep. Om belangrijke zaken te verduidelijken, wordt context geboden en zijn educatieve lagen aan het bronmateriaal toegevoegd in de vorm van infographics, quizzen en polls.

Het platform NPO Kennis is ontwikkeld met design & innovatie bureau IN10 uit Rotterdam.

Binnenhof Online
Binnenhof Online is een interactieve site waarin je kunt ronddwalen in de ruimtes van het Binnenhof en kunt luisteren naar de verhalen over wat zich er allemaal heeft afgespeeld. De gidsen van dit online avontuur zijn oud-politicus Alexander Pechtold en politiek verslaggever Charlotte Nijs.

Gebruikers kunnen de verschillende kamers van het Binnenhof verkennen, die in high-res 360 graden zijn gefotografeerd. Hierdoor is het mogelijk om op locatie tot op detailniveau in te zoomen. Ook kunnen zij de online tours Kunst met Pechtold en Wat gebeurt er met je stem? volgen. Speciaal voor het onderwijs is er een Binnenhof Onderwijs tour ontwikkeld door Schooltv & Prodemos, gepresenteerd door Maurice Lede. 

Binnenhof Online is ontwikkeld met design & innovatie bureau IN10 uit Rotterdam.

Meer nieuws