Jandino haalt een miljoen op voor de eilanden

Jandino haalt een miljoen op voor de eilanden

Inwoners van Curaçao, Aruba en St Maarten kunnen rekenen op ruim 1 miljoen

Jandino's initiatief Samen één Koninkrijk om geld in te zamelen voor de inwoners van Curaçao, Aruba en Sint Maarten, heeft in inmiddels ruim €1.000.000 opgebracht, en blijft nog verder oplopen. Doneren kan nog t/m 25 mei, daarna sluit de actie. Met de ingezamelde donaties zullen voedselpakketten worden samengesteld en verdeeld over de bevolking, die momenteel zwaar getroffen wordt door de gevolgen van de coronacrisis.
 
Tijdens de benefietshow Samen één Koninkrijk, afgelopen zaterdagavond live op NPO 1, ontving Jandino gasten als Dirk Kuyt, Giovanca, staatssecretaris Knops en Jeroen Pauw. Er waren optredens van oa Edsilia Rombley, Shirma Rouse, Tania Kross, Berget Lewis en Trijntje Oosterhuis. Candy Dulfer veilde privé saxofoonlessen en burgemeester Aboutaleb bood ter veiling een lunch aan op het stadhuis van Rotterdam.
Olympisch atleet Churandy Martina stond de hele dag in de Doneer Drive Thru waar mensen fysiek een donatie langs konden brengen. Najib Amhali trok de wijk in om samen met Jandino’s kinderen koekjes te verkopen.

Tijdens de show werd een 'eindbedrag' van €672.000 onthuld, inmiddels is dit bedrag al flink opgelopen.

 

Wil jij ook een steentje bijdragen? Doneren kan nog tot 25 mei! Met een gift van €30 help je een gezin van 4 zo’n twee weken aan eten. Ga naar sameneenkoninkrijk.nl.
 

Jandino’s initiatief #SameneenKoninkrijk kwam tot stand met hulp van Cordaid en SHC (Samenwerkende Hulporganisaties Curaçao). Het online nieuwsplatform Caribisch Netwerk heeft bijgedragen aan de totstandkoming van de NTR TV show rondom de actie.

Foto: Jandino Asporaat tijdens Benefietshow Samen één Koninkrijk ©ANP