Emmy nominatie voor Ze noemen me Baboe

Ze noemen me baboe

De documentaire Ze noemen me Baboe (2Doc) van Sandra Beerends is genomineerd voor een Emmy Award in de categorie Beste Documentaire. 

Ze Noemen Me Baboe is een universeel, tijdloos verhaal over liefde, loyaliteit en de empowerment van vrouwen. De film vertelt het verhaal van Alima, die als nanny werkte in de voormalige Nederlandse kolonie Indonesië en is geheel samengesteld uit uniek archiefmateriaal. Haar verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog en de daaropvolgende strijd voor onafhankelijkheid van Indonesië. 

De film is niet alleen een verslag van de ingrijpende gebeurtenissen en veranderende verhoudingen in Indonesië, maar vooral dat van de persoonlijke ontwikkeling van een jonge vrouw, die zich ontworstelt aan sociale en economische beperkingen om een onafhankelijke vrouw te worden.

Regisseur Sandra Beerends, van Indonesische en Nederlandse afkomst, vertelt het verhaal van Alima vanuit een uniek Indonesisch en vrouwelijk perspectief.

Ze noemen me Baboe is hier terug te zien via NPO Start.

De Emmy Awards gelden als de belangrijkste internationale tv-onderscheidingen ter wereld. In totaal zijn 44 programma’s uit 24 landen in elf categorieën genomineerd. Ze Noemen me Baboe is de enige Nederlandse nominatie dit jaar bij de Emmy Awards. Voor de uitslag moeten we nog even geduld hebben; de prijzen worden op 22 november uitgereikt in New York.

Meer nieuws