ReChill
NPO ontdekknop

DREAM SCHOOL met Lucia Rijker

Lucia Rijker-jongeren-schoolverlaters-dream school

In de nieuwe NTR-serie DREAM SCHOOL neemt bokslegende Lucia Rijker een groep jongeren onder haar hoede. Ze opent drie weken haar eigen school en geeft 16 van de 25.000 jaarlijkse drop outs een herkansing. Zelf maakte Lucia haar school ook niet af, maar zij vocht zich naar de top. Ze werd nooit verslagen en 6 keer wereldkampioen. En nu vindt ze het tijd om haar passie door te geven.

Lucia regelde meer dan 20 uitzonderlijke docenten, zoals misdaadverslaggever Peter R. de Vries, cabaretière Karin Bloemen, rapper Lange Frans, strafpleiter Inez Weski, historicus Maarten van Rossem, schrijver Abdelkader Benali, chefkok Joris Bijdendijk, voetballer John Heitinga, minister van defensie Jeanine Hennis-Plasschaert, voormalig spindoctor Jack de Vries, topeconome prof. Barbara Baarsma, fotografe Patricia Steur, choreograaf Shaker, DJ Laidback Luke en kunstenaar Frank E Hollywood.

Het blijkt een enorme klus te zijn om deze groep te boeien en DREAM SCHOOL is niet alleen een proces voor de leerlingen, maar ook zeker voor de docenten. Het wordt, soms pijnlijk, zichtbaar door welk gedrag de jongeren zijn vastgelopen op hun reguliere scholen. En ook wat er aan dit gedrag ten grondslag ligt.

Uitzending: vanaf woensdag 11 januari 2017 wekelijks om 21.20 uur op NPO 3

Zie ook www.ntr.nl/dreamschool

Nieuws