Bars Schoolfilm van de Maand juni

Bars

De korte Nederlandse documentaire Bars is deze maand geselecteerd als Schoolfilm van de Maand juni. In deze les bekijken gaan leerlingen aan de hand van kijkvragen en fragmenten in gesprek over hoe filmmakers met filmische middelen zoals montage bewust de kijkbeleving kunnen beïnvloeden. Deze les richt zich op leerlingen in het voortgezet onderwijs van klas 1 tot en met 3. 

Michael is 22 jaar oud en heeft een zware jeugd achter de rug. In Bars volgen we hem terwijl hij worstelt met schulden, geen vaste woonplek heeft, maar ook in de ban is van 'Calisthenics': een harde sport waarbij je je eigen lichaamsgewicht gebruikt.

Michael droomt van reizen, 'weg uit deze situatie'. Is zijn doorzettingsvermogen hiervoor de sleutel?

Bekijk Bars, en het bijbehorende lesmateriaal hier.

Lees hier een interview met Renske Gasper (Hoofd Educatie IFFR) over de film, zij vertelt wat de film zo perfect maakt voor een inhoudelijke les filmeducatie. Bars is een documentaire van filmmaker René van Zundert. 

Schoolfilm van de Maand is een onderdeel van het initiatief Film in de Klas (NFF, NPO Start, Schooltv, Netwerk Filmeducatie) dat docenten jaarrond gratis filmeducatie biedt in de vorm van films van de beste Nederlandse makers, met filmlessen nieuwe stijl voor in de klas of online.

Film in de Klas heeft als doel scholieren door heel het land met de Nederlandse film en beeldcultuur in contact te brengen en hen bewust te leren kijken. Film in de Klas geeft docenten de mogelijkheid filmeducatie gemakkelijk in het onderwijs op te nemen. Bekijk hier het overzicht van films en lespakketten van Film in de Klas schooltv.nl/filmindeklas.