4 keer winst tijdens de uitreiking van de Gouden Kalveren

Gouden Kalf

Maar liefst vier keer prijs voor NTR coproducties tijdens de uitreiking van de Gouden Kalveren! De speelfilm Buladó won de prijs voor Beste Speelfilm, de speelfilm Goud won de prijs voor Beste Camera en de documentaire Ze noemen me Baboe sleepte maar liefst twee Gouden Kalveren in de wacht, voor Beste Lange Documentaire en Beste Montage.

Buladó  van regisseur Eché Janga was dit jaar openingsfilm van het Nederlands Filmfestival. Het is een magisch-realistisch en liefdevol verhaal van een kleine familie woonachtig in Bandabou, Curaçao. 

De film werd geproduceerd door Keplerfilm in coproductie met de NTR.  Bekijk de trailer van Buladó hier.

Goud   is het speelfilmdebuut van Rogier Hesp. De film vertelt het verhaal van de jonge turnbelofte Timo, die met zijn gehandicapte vader Ward één grote droom deelt: goud halen op de Olympische Spelen. Maar als Timo fysiotherapeute Irene ontmoet, raken nieuwe gevoelens in strijd met Timo’s toewijding aan zijn vader en de Olympische missie.

De film werd geproduceerd door BALDR Film in coproductie met de NTR. Bekijk de trailer van Goud hier.

De documentaire Ze noemen me baboe, die voor 100% bestaat uit archiefmateriaal, vertelt het verhaal van het Indonesisch kindermeisje Alima dat tijdens de Tweede Wereldoorlog haar weg vindt uit het door koloniën gedomineerde Indonesië naar haar eigen onafhankelijke leven. Regie: Sandra Beerends, montage: Ruben van der Hammen.

De film werd geproduceerd door Pieter van Huystee Film & TV in coproductie met de NTR.

Bekijk Ze noemen me baboe op NPOStart.

De Gouden Kalveren werden vrijdag 2 oktober uitgereikt in de Stadsschouwburg Utrecht, tijdens het Gouden Kalveren Gala van het Nederlands Film Festival.