The Legacy
NPO Start

The Legacy

Bekroonde Deense dramaserie.

elke maandag, 22.55 uur NPO 2

Afleveringsinformatie

Aflevering 1
Drie jaar later hebben de broers en zussen grote stappen gezet: Gro heeft een expositieruimte opgericht, Signe legt zich volledig toe op de ecologische landbouw, Emil heeft de zorg voor Melody op zich genomen en Frederik heeft een carrière opgebouwd in de Verenigde Staten. Hannah's kunstenaarscollectief maakt zich op voor een progressieve tentoonstelling die maanden voorbereiding heeft gekost, maar de euforie lijkt verstoord te worden als Frederik onaangekondigd terugkeert. Maar ook Frederik onderschat wat hem te wachten staat.

Aflevering 2
Emil probeert een leuke dag te organiseren voor Melody's verjaardag op Grønnegaard, maar Hannah's verdwijning laat hem niet los: is het nodig om haar vertrouwen te schaden? Frederik realiseert zich het effect van zijn afwezigheid en probeert het vertrouwen van zijn familie terug te winnen. Signe's plannen krijgen vorm door de hulp van Karin. Gro heeft haar handen vol aan de reacties op de grensoverschrijdende expositie van de jonge kunstenaars.

Aflevering 3
De familieleden zoeken allemaal een manier om met hun verdriet om te gaan. Bij Gro ontstaan twijfels wat ze nog voor de jonge kunstenaars kan betekenen; Frederik reageert zich juist op hen af en verjaagt ze uit Grønnegaard. Emil probeert daarbij de vrede te bewaren, maar zijn rol drukt zwaar op zijn geweten. Moet hij Frederik de waarheid vertellen?

Aflevering 4
Ondanks de weerstand die Jensen creëert, bereikt Signe met hulp van Karin een professionele mijlpaal. Ook Gro maakt een grote carrièrebeslissing; Kim maakt echter gauw duidelijk dat het grote gevolgen zal hebben. Frederik is bereid het kunstenaarscollectief te beschermen tot in de rechtszaal. Net wanneer de zaak verloren lijkt, wordt hem hulp geboden.

 

Aflevering 5
De samenwerking van Frederik en Pitu is succesvol, maar ze balanceren op het randje van de wet. Gro en Robert hebben Melody meegenomen op vakantie: Emil voelt zich verloren en gaat op zoek naar afleiding. Hij stort zich op Frederiks welzijn, maar dat werkt averechts. Signe's bereidheid om de familie te helpen wordt gewaardeerd.

Aflevering 6
Verschillende ruzies worden bijgelegd, maar Gro en Emil worden het niet eens over de toekomst van Melody. Signe is verrast als Aksel een aanbod overweegt dat hun toekomst samen kan veranderen. Frederik en Emil helpen de kunstenaars een handje bij het project, maar dat gaat verder dan ze in eerste instantie hadden verwacht. 

Aflevering 7
Emil zit in onzekerheid over zijn toekomst met Melody, maar ook over de gevolgen van zijn daden. De nabijheid van de familie bij het kunstenaarscollectief is namelijk niet onopgemerkt gebleven, en dat brengt hen in de problemen. Vooral Signe wordt verrast door de consequenties, waaruit een zakelijk meningsverschil met Karin ontstaat.

Aflevering 8
De vijandigheid van de lokale gemeenschap wordt Signe te veel. Emil keert terug voor Melody en probeert intussen de broers en zussen weer samen te brengen om Signe te helpen. Dat kost hem flinke moeite: Gro is druk met een nieuw kunstwerk dat haar helpt bij de rouwverwerking en Frederik heeft zijn handen vol aan Villads en Solveig.

Aflevering 9
Frederik moet zijn aandacht verdelen tussen de lokale bevolking, Pitu en zijn familie. Het kost Emil moeite om de vrede te bewaren voor Melody. Als Karin de samenwerking opzegt staat Signe met lege handen. Dan komt er nieuws met grote gevolgen voor iedereen op Grønnegaard.

Denemarken, 2016
Regie: Heidi Maria Faisst
Cast: Mikkel Boe Følsgaard, Marie Bach Hansen, Trine Dyrholm

Gids

Er zijn op dit moment geen gidsgegevens beschikbaar.