NTR Speelfilms
NPO Start

NTR Speelfilms

(Jeugd)films uit binnen- en buitenland

Bekijk de films online!

Filmagenda

La tete haute programmapagina

La tĂȘte haute

Zaterdag 25 mei 2019, 23.30 uur op NPO 2

Malony, een tiener met een moeizaam verleden, werkt zich keer op keer in de problemen. Omdat zijn moeder niet in staat is om goed voor hem te zorgen, komt hij onder toezicht te staan van kinderrechter Florence, en maatschappelijk werker Yann. Zij doen hun uiterste best om de jongen op het rechte pad te houden en hem mee te laten draaien in de maatschappij. Wanneer Malony om deze reden naar een streng internaat wordt gestuurd, ontmoet hij Tess. Zij leert hem om niet op te geven en altijd de hoop op een beter leven te blijven behouden.

Frankrijk, 2015
Regie: Emmanuelle Bercot
Cast: Catherine Deneuve, Rod Paradot, Diane Rouxel

Het leven volgens Nino-jeugdfilm-NTR-cinekid

Zappbios: Het leven volgens Nino

zondag 26 mei, 09.00 uur, NPO Zapp

De prijswinnende film Het Leven volgens Nino vertelt over een jongetje waarvan het gezinsleven dreigt te ontsporen wanneer zijn moeder plots wegvalt. De 8-jarige Nino voelt zich erg alleen, want zijn vader komt zijn bed niet uit en zijn broer doet 's nachts gevaarlijke dingen. Tot zijn grote blijdschap ontdekt Nino dat hij met dieren kan praten en wordt dikke vrienden met zijn konijn Bobby. Met hulp van Bobby lukt het Nino om het gezin weer bij elkaar te krijgen.

Met Rohan Timmermans, Arend Bouwmeester, Koen de Graeve en Rifka Lodeizen, en stemmen van Brigitte Kaandorp, Ronald Goedemondt, Martin van Waardenberg en Marc-Marie Huijbregts.

Regie: Simone van Dusseldorp
Scenario: Urszula Antoniak

Het leven volgens Nino is een coproductie van Family Affair Films, Waterland Film, NTR en Savage Film. De film won de prijs voor Beste Jeugdfilm op het Zweedse International Children and Young People's Film Festival in Malmö. Eerder werd ‘Nino’ al bekroond tot beste kinderfilm op Cinekid in Amsterdam.

Clouds of sils maria programmapagina

Clouds of Sils Maria

Vrijdag 7 juni, 00.00 uur, NPO 2

Op het hoogtepunt van haar carrière wordt actrice Maria Enders gevraagd voor de hoofdrol in het toneelstuk dat haar twintig jaar eerder beroemd maakte. Destijds speelde ze Sigrid, een verleidelijke jonge vrouw, die haar oudere baas Helena in een spel van liefde tot zelfmoord drijft. Nu krijgt ze de rol van de oudere, gefrustreerde Helena aangeboden. Jo-Ann Ellis, een Hollywoodsterretje dat voortdurend in schandalen is verwikkeld, zal de rol van Sigrid spelen. Oog in oog met het gezicht van jeugd en ambitie ziet Maria zich geconfronteerd met de eindigheid van haar eigen carrière en tast ze de grenzen van vriendschap en liefde af.

Frankrijk, 2014
Regie: Olivier Assayas
Cast: Juliette Binoche, Kristen Stewart, Chloë Grace Moretz

Dheepan programmapagina

Dheepan

Zaterdag 15 juni 2019, 23.20 uur op NPO 2

Dheepan is een Tamiltijger, een plaatselijke onafhankelijkheidsstrijder uit Sri Lanka, die besluit te vluchten wanneer de burgeroorlog aan een einde lijkt te komen. In de hoop een nieuw leven op te bouwen belandt hij als politieke vluchteling samen met een vrouw en kind in Frankrijk. Daar wordt hij vervolgens als conciërge tewerkgesteld in een Parijse buitenwijk.

Dheepan won onder andere in Cannes een Gouden Palm (2015) en werd tijdens de BAFTA 2017 genomineerd voor Beste Buitenlandse Film.

Frankrijk, 2015
Regie: Jacques Audiard
Cast: Jesuthasan Antonythasan, Kalieaswari Srinivasan en Claudine Vinasithamby

the farewell party-programmapagina

The farewell party

Zaterdag 22 juni 2019, 23.35 uur op NPO 2

Een gitzwarte komedie over vriendschap en afscheid nemen. Een groep vrienden in een bejaardentehuis in Jeruzalem bouwt een machine waarmee je euthanasie kunt plegen. Hiermee willen ze een vriend aan een waardig einde helpen. Maar zodra de overige bewoners lucht krijgen van het bestaan van deze machine, vragen veel meer mensen om hulp. Nu komen de vrienden voor een emotioneel dilemma te staan.

Israël, 2014
Regie: Tal Granit
Cast: Ze'ev Revach, Levana Finkelstein, Aliza Rosen

Kauwboy-programmapagina

Kauwboy

Zondag 23 juni 2019, 09.00 uur, NPO Zapp

De 10-jarige Jojo neemt op een dag een kauw mee naar huis. Hij houdt ‘m voor zijn vader Ronald verborgen want die heeft soms last van driftbuien. Jojo komt klem te zitten tussen de zorg voor de kauw en de loyaliteit tegenover zijn vader. Totdat, door hun verborgen verdriet, de bom barst.

Nederland, 2012
Regie: Boudewijn Koole
Scenario: Boudewijn Koole, Jolein Laarman
Cast: Rick Lens, Susan Radder, Loek Peters, Ricky Koole, Cahit Olmez

Kauwboy, de jeugdfilm waarbij de NTR als coproducent betrokken is, is meerdere malen onderscheiden, waaronder: twee prijzen op het Filmfestival Berlijn 2012/2013 (Beste Europese jeugdfilm (2013) en Glazen Beer voor beste film (2012), twee European Film Awards, twee prijzen op het Nederlands Filmfestival en beste Nederlandse film van 2013 (gekozen door Nederlandse filmjournalisten.

Dunya & Desie in Marokko programmapagina

Dunya & Desie in Marokko

Zondag 30 juni 2019, 09.00 uur, NPO Zapp

Hartverwarmende en komische roadmovie over de hartsvriendinnen Dunya (Maryam Hassouni) en Desie (Eva van de Wijdeven). Op haar achttiende verjaardag krijgt Dunya tot haar grote schrik te horen dat ze uitgehuwelijkt wordt aan een Marokkaanse neef. Tegelijkertijd raakt Desie zwanger van haar rijschoolleraar. Ze weet niet of ze het kindje moet houden en besluit samen met Dunya op zoek te gaan naar haar biologische vader. Wanneer deze in Marokko blijkt te wonen, lijkt dit een uitweg voor hen allebei. In Marokko komen ze in komische, romantische en confronterende situaties terecht die hen uiteindelijk dwingen om keuzes in hun leven te maken.

Regie: Dana Nechustan
Scenario: Robert Alberdingk Thijm
Cast: Maryam Hassouni, Eva van de Wijdeven e.a.

Shaun het schaap-programmapagina

Shaun het schaap - de film

Zaterdag 3 augustus 2019, 09.00 uur, NPO Zapp

Wanneer Shaun besluit de dag vrij te nemen en plezier te maken, krijgt hij meer actie dan hij had voorzien. Een vergissing met de Boer, een caravan en een zeer steile heuvel leidt ze allemaal naar de Grote Stad. Het is nu aan Shaun en de kudde om iedereen veilig terug naar huis te brengen.

Het met 2 Emmy's en een BAFTA-bekroonde schaapje Shaun weet sinds 2007 televisiekijkers in al meer dan 170 landen te vermaken.

 

Verenigd Koninkrijk, 2015

Zappbios: Kopzorgen-programmapagina

Zappbios: Kopzorgen

zondag 18 augustus, 15.30 uur, NPO Zapp

De tienjarige Sascha houdt van fietsen met zijn buurmeisje Elli, fietsen opknappen en geluiden opnemen. Hij houdt niet van school en leren lezen en schrijven. Doordat hij constant thuis, op school en zelfs met de politie in de problemen raakt, besluit zijn moeder hem medisch te laten onderzoeken. De diagnose: ADHD. Sascha krijgt nu pillen, zijn schoolresultaten verbeteren en hij raakt niet meer in de problemen. Maar zijn persoonlijkheid verandert ook en of dat nu wel zo leuk is?

Duitsland, 2013
Regie:   Bernd Sahling
Cast:      Marcel Hoffmann, Frieda Lehmann, Claudius von Stolzmann