NTR Speelfilms
NPO Start

NTR Speelfilms

(Jeugd)films uit binnen- en buitenland

Bekijk de films online!

Filmagenda

El Clan-programmapagina

El Clan

Waargebeurd verhaal

zaterdag 4 april 2020, 00.10 uur, NPO 2

Het verbijsterende én waargebeurde verhaal van de Argentijnse familie Puccio, die in de jaren 80, na de Vuile Oorlog en het schrikbewind van de militaire junta, doorging met de beruchte ontvoeringen. Arquimedes, de vader van het gezin, ontvoert rijke burgers in ruil voor losgeld en onder bedreiging van moord. Zijn gijzelaars houdt hij gevangen in zijn eigen huis. Het angstaanjagende en doordringende geschreeuw is voor iedereen in het huis hoorbaar en maakt de andere gezinsleden medeplichtig. Desondanks doen zij alsof ze van niets weten met uitzondering van oudste zoon Alejandro. Alejandro, gerespecteerd vanwege zijn prestaties in het professionele rugbyteam, helpt zijn vader met de wrede ontvoeringen, zelfs als het een van zijn vrienden betreft.

Argentinië, 2015
Regie: Pablo Trapero
Cast: Antonia Bengoechea, Gastón Cocchiarale, Guillermo Francella

buitenspel-programmapagina

Zappbios: Buitenspel

zondag 5 april 2020, 15.35 uur, NPO Zapp

Het is zomervakantie. Voor Sun (10) is dat niet zo leuk als het zou moeten zijn: ze heeft geen vriendinnen. De meisjes op school pesten haar en laten haar links liggen. Jia is net in de stad komen wonen en ontmoet Sun. Ze worden vrienden, Jia is blij dat ze tenminste  iemand kent! Samen brengen ze veel tijd door en Sun maakt een vriendschapsarmband voor Jia. Maar als de school weer begint, wordt hun vriendschap op de proef gesteld: Jia vindt de andere meisjes ook wel heel leuk.


Korea, 2016
Originele titel: U-ri-deul
Regie: Yoon Ga-eun
Cast: Chio Soo-in als Sun en Seol Hye-in als Jia

Leerling Jodocus-programmapagina

Zappbios: Leerling Jodocus

dinsdag 7 april 2020, 15.30 uur, NPO Zapp

De 11-jarige Jodocus is een onverbeterlijke domkop die wederom van school gestuurd is. Zijn vader schrijft hem in op de Saint-Potache school waarbij hij hem waarschuwt dat wanneer zijn cijfers niet verbeteren, hij hem naar een kostschool stuurt. Met dit in zijn achterhoofd, en ondanks een sterke tegenstander in de vorm van zijn leraar Latouche, ontwikkelt Jodocus een grenzeloze vindingrijkheid in het bedriegen en spieken bij zijn klasgenoot Leonie, die de beste van de klas is.

Frankrijk, 2011
Regie: Philippe de Chauveron

Cast: Elie Semoun, Vincent Claude, Héléna Noguerra

Intouchables programmapagina

Intouchables

vrijdag 10 april 2020 20.00 uur, NPO 2

Miljonair Philippe is aan een rolstoel gekluisterd. In hartje Parijs woont hij in een kast van een huis. Driss woont daar ver vandaan, in een van de grimmige voorsteden. Verdient de jonge Senegalees zijn geld niet met schimmige zaakjes, dan trekt hij wel een uitkering. Maar wie bijstand wil, moet solliciteren. Plotseling zit Driss met een echte baan opgescheept, als persoonlijke verzorger van Philippe. Met zijn tomeloze energie zet hij Philippe's stijve huishouden binnen de kortste keren op z'n kop. Maar ook Driss' leven zal nooit meer hetzelfde zijn.


Frankrijk, 2011
Regie: Olivier Nakache
Cast: François Cluzet, Omar Sy, Anne Le Ny

Lepel-programmapagina

Zappbios: Lepel

maandag 13 april 2020, 13.00 uur op NPO Zapp

Avontuurlijke familiefilm over het negenjarige jongetje Lepel dat ontsnapt aan zijn gemene oma. Hij verstopt zich in een warenhuis en gaat op zoek naar nieuwe ouders. In de film zijn tevens rollen weggelegd voor Neeltje de Vree, die het vriendinnetje Pleun van Lepel speelt en voor Barry Atsma, Carice van Houten en Kees Hulst.

Lepel is geregisseerd door Willem van de Sande Bakhuyzen en geproduceerd door Lemming Film in samenwerking met de NPS. Warner Bros Holland heeft de film in de bioscoop uitgebracht.

Regie: Willem van de Sande Bakhuyzen
Scenario: Mieke de Jong
Cast: Joep Truijen, Loes Luca, Kees Hulst, Barry Atsma, Carice van Houten, Neeltje de Vree

Carol=programmapagina

Carol

Liefdesdrama over een verboden lesbische relatie in de jaren ’50

vrijdag 17 april 2020, 00.00 uur, NPO 2

Het liefdesdrama Carol gaat over een verboden lesbische relatie in de jaren ’50. Verfilming van de toentertijd vooruitstrevende roman van Patricia Highsmith, die als een van de eersten in een roman de lesbische liefde niet afstrafte. De film werd genomineerd voor zes Oscars en vijf Golden Globes. Rooney Mara werd in 2015 door de jury van het  Festival van Cannes bekroond als beste actrice.

New York, begin jaren vijftig. Therese (Rooney Mara), een meisje van in de twintig, werkt in een warenhuis en verlangt naar een ander, meer vervullend leven wanneer ze de verleidelijke vrouw Carol (Cate Blanchett) ontmoet. De twee vrouwen krijgen een relatie, maar Carol zit verstrikt in een liefdeloos huwelijk en is bang in geval van een scheiding de voogdij over haar dochter kwijt te raken.

Verenigd Koninkrijk, 2015
Regie: Todd Haynes
Cast: Cate Blanchett, Rooney Mara, Sarah Paulson, Kyle Chandler

Tony 10 Tony tien-programmapagina

Zappbios: Tony 10

zondag 26 april 2020, 15.30 uur, NPO Zapp

Tony is bijna tien en heeft de beste vader van de wereld. Hij is apetrots op zijn vader die opklimt van kraanmachinist tot minister. Maar op een dag hebben zijn ouders een heftige ruzie en loopt zijn vader weg van huis. Tony denkt dat zijn vader verliefd is geworden op de koningin. Hij doet er alles aan om zijn ouders weer bij elkaar te krijgen, en krijgt daarbij hulp van het koninklijk huis.

Regie: Mischa Kamp
Scenario: Mieke de Jong
Cast: Jeroen Spitzenberger, Annet Malherbe, Anna Drijver, Rifka Lodeizen, Faas Wijn en Carlo Boszhard

Koningsdag programmapagina

Zappbios: Koningsdag

maandag 27 april 2020, 15.05 uur, NPO Zapp

Tussen een feestvierende menigte verkoopt de elfjarige Younes de auto-onderdelen van zijn vader. Terwijl de dag in het Amsterdamse park verstrijkt, voldoet Younes met steeds meer tegenzin aan vaders verwachtingen. Als pal tegenover hem het even oude volkszangertje Kelvin komt optreden, ontdekt Younes dat hij hierin niet de enige is. Dan ziet hij hoe Kelvin een drastisch besluit neemt, waardoor ook Younes’ Koningsdag niet kan eindigen zoals ie begon.

Nederland, 2015
Regie: Steven Wouterlood
Cast: Walid Taha El Idrissi, Justen de Wildt, Martijn Fischer, Sabri Saad El Hamus, Michiel Nooter

Koningsdag is een productie van BIND in co-productie met NTR.