Filmagenda

Bacalaureat

Vrijdag 11 juni, 00.05 uur op NPO 2
Chirurg Romeo Aldea heeft zijn dochter Eliza opgevoed met het idee dat ze ooit in het buitenland zou gaan studeren om elders een beter leven te kunnen opbouwen. Op haar 18de heeft Eliza een beurs op zak om psychologie te studeren in Engeland. Ze moet enkel nog haar diploma middelbaar onderwijs halen - een formaliteit voor een uitstekende studente als zij. Maar de dag voor haar eindexamens zet een dramatische gebeurtenis Eliza's toekomst op de helling. Romeo staat nu voor een fundamentele beslissing. Er zijn manieren om het probleem op te lossen, maar die ondermijnen alle principes waarmee hij zijn dochter opgevoed heeft.

België, 2016
Regie: Cristian Mungiu
Cast: Adrian Titieni, Maria Dragus, Lia Bugnar

Wolf

Zaterdag 12 juni, 00.25 uur, NPO 3
Majid is een jonge kickbokser geboren en getogen in een troosteloze achterstandswijk. Na een gevangenisstraf moet hij zijn leven weer op de rails zien te krijgen. Veel perspectief heeft hij daarbij niet. Verstoten door zijn familie en zonder opleiding is hij aangewezen op zijn grootste talent: zijn vechtersinstinct.

Nederland, 2013
Scenario & Regie: Jim Taihuttu
Cast: Marwan Kenzari, Raymond Thiry, Nasrdin Dchar, Chems Eddine, Cahid Ölmez, Bo Maerten, Slimane Dazi

La fille inconnue

Zaterdag 19 juni 23.45 uur, NPO 2
Jenny is een jonge, sociaal betrokken, huisarts in Seraing, nabij Luik. Op een avond nadat de praktijk gesloten is, wordt er aangebeld, maar ze besluit niet meer open te doen. De volgende dag wordt een jong meisje dood gevonden aan de Maas. Het blijkt het meisje te zijn dat voor haar deur stond. Jenny voelt zich schuldig en zet alles op alles om de identiteit van het meisje te achterhalen zodat ze niet anoniem begraven wordt. Haar zoektocht blijkt niet zonder risico's en langzaamaan wordt duidelijk welk drama zich heeft afgespeeld.

België, 2016
Regie: Luc Dardenne
Cast: Adèle Haenel , Olivier Bonnaud, Jérémie Renier

The Wife

Zaterdag 3 juli, 23.25 uur, NPO 2 
Dit drama speelt zich af in Zweden. Joan Castleman is een opvallende schoonheid met onberispelijke referenties. Veertig jaar heeft ze haar eigen talent, dromen en ambities opgeofferd voor haar charismatische man Joe en zijn succesvolle literaire carrière. Ze heeft altijd met gratie en humor zijn ontrouw en excuses genegeerd. Hun huwelijk is gebouwd op ongelijke compromissen en Joan heeft haar breekpunt bijna bereikt. Aan de vooravond van de uitreiking van Joe's Nobelprijs voor de Literatuur confronteert ze hem met het grootste offer van haar leven en het geheim van zijn carrière.

Zweden, 2017
Regie: Björn Runge
Cast: Glenn Close, Jonathan Pryce, Max Irons