Filmagenda

Zappbios: Kauwboy

Zondag 31 juli, 09.00 uur, NPO Zapp
De 10-jarige Jojo neemt op een dag een kauw mee naar huis. Hij houdt ‘m voor zijn vader Ronald verborgen want die heeft soms last van driftbuien. Jojo komt klem te zitten tussen de zorg voor de kauw en de loyaliteit tegenover zijn vader. Totdat, door hun verborgen verdriet, de bom barst.

Nederland, 2012
Regie: Boudewijn Koole
Scenario: Boudewijn Koole, Jolein Laarman
Cast: Rick Lens, Susan Radder, Loek Peters, Ricky Koole, Cahit Olmez

Été 85

Vrijdag 5 augustus, 22.35 uur, NPO 3
Drama. Normandië, '85. De zomervakantie is net van start gegaan als de 16-jarige Alexis na het kapseizen van zijn zeilbootje wordt gered door David. Het is de start van een bijzondere vriendschap. David is een droom van een vriend en de jongens hebben samen de tijd van hun leven. Maar zal de droom langer duren dan deze zomer?

Frankrijk, 2020,
Regie: François Ozon
Met onder meer: Félix Lefebvre, Benjamin Voisin en Philippine Velge

Zappbios: Tony 10

Zondag 7 augustus, 09.00 uur, NPO Zapp
Tony is bijna tien en heeft de beste vader van de wereld. Hij is apetrots op zijn vader die opklimt van kraanmachinist tot minister. Maar op een dag hebben zijn ouders een heftige ruzie en loopt zijn vader weg van huis. Tony denkt dat zijn vader verliefd is geworden op de koningin. Hij doet er alles aan om zijn ouders weer bij elkaar te krijgen, en krijgt daarbij hulp van het koninklijk huis.

Regie: Mischa Kamp
Scenario: Mieke de Jong
Cast: Jeroen Spitzenberger, Annet Malherbe, Anna Drijver, Rifka Lodeizen, Faas Wijn en Carlo Boszhard

I, Tonya

Waargebeurd verhaal van kunstschaatster Tonya Harding

Vrijdag 12 augustus, 22.30 uur, NPO 3
Kunstschaatsster Tonya Harding is een natuurtalent en niets lijkt haar selectie voor de Olympische Spelen in de weg te staan. Maar Tonya is bepaald niet van goede komaf, haar vulgaire outfits en gedrag zijn de keurige schaatswereld een doorn in het oog. Omringd door idioten, met goede én slechte bedoelingen, beraamt Tonya een plan om wraak te nemen op haar grootste concurrente: de engelachtige Nancy Kerrigan. Eén van de grootste Amerikaanse sportschandalen is geboren. Het waargebeurde I, Tonya is een hilarisch en aandoenlijk portret van een uitzonderlijk getalenteerd buitenbeentje.

Verenigde Staten, 2017
Regie: Craig Gillespie
Cast: Margot Robbie, Sebastian Stan, Allison Janney

Magic Mike

Vrijdag 19 augustus, 23.10 uur, NPO 3
Mike, een ervaren stripper, neemt een jonge jongen genaamd The Kid onder zijn hoede en leert hem de fijne kunst van het strippen, feesten, vrouwen versieren en gemakkelijk geld verdienen. Gebaseerd op het echte stripperleven van Channing Tatum.

Verenigde Staten, 2012
Regie: Steven Soderbergh, Gregory Jacobs
Cast: Matthew McConaughey  Channing Tatum  Olivia Munn

Hoe overleef ik....

Zondag 21 augustus, 09.00 uur, NPO Zapp
Rosa is dertien. Ze is gevoelig, creatief en heeft humor. Maar ze is ook goed in piekeren, ontevreden over haar uiterlijk, onzeker en verlegen. Rosa's moeder wil graag samenwonen, daarom verhuizen ze van Brabant naar Groningen, waar Alexander woont. Dat vindt Rosa verschrikkelijk. Alles wat haar bekend en vertrouwd is, moet ze achterlaten, inclusief haar beste vriendin Esther. Ze moet naar een nieuwe school waar ze niemand kent, én bij Apenbil in huis wonen! Kortom, ze moet een heleboel dingen die ze niet wil. Hoe gaat ze dit overleven?

Nederland, 2008
Regie: Nicole van Kilsdonk
Cast: Jolijn van de Wiel, Janni Goslinga, Mees Peijnenburg, Jade Olieberg, Stefan de Walle en Pascal Tan

Dorsvloer vol confetti

Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Franca Treur

Zaterdag 20 augustus, 00.15 uur, NPO 3
Dorsvloer vol Confetti vertelt het verhaal van de jonge Katelijne die opgroeit in een boerengezin in Zeeland. Uitverkoren zijn, dat is het belangrijkste levensdoel in het streng-gelovige milieu van Katelijne. Maar voor haar zijn lezen en verhalen nog veel belangrijker. Zet ze daarmee haar ‘genadetijd’ op het spel?

Nederland, 2014
Regie: Tallulah Schwab
Cast: Hendrikje Nieuwerf, Suzan van den Boogaerdt, Steven van Watermeulen, Yannick de Waal, Tom van Kessel

Tully

Vrijdag 9 september, 23.00 uur, NPO 3
Marlo heeft altijd alles onder controle gehad, maar nu het gezin een derde kind heeft wordt het haar allemaal wat te veel. Wanneer Marlo's rijke broer voorstelt om een nanny te betalen om zich 's nachts over het kind te ontfermen, lijkt het een voorstel dat ze onmogelijk kan weigeren. De beeldschone Tully blijkt bovendien de beste nacht-nanny die elke moeder zich kan wensen. Marlo komt langzaam weer tot leven en er ontstaat een intense band tussen haar en Tully. Het blijkt dat ze toch meer gemeen hebben dan ze in eerste instantie dacht.


Canada, 2018
Regie: Jason Reitman
Cast: Charlize Theron, Mackenzie Davis, Ron Livingston

Zappbios: Bears love me

Zondag 18 september, 10.00 uur, NPO Zapp
De droom van de 8-jarige Jip komt uit, wanneer haar gezin besluit met een camper de Verenigde Staten in te trekken. Jips slaapkamer is namelijk gevuld met teddyberen en ze kan niet wachten om er een in het echt te zien. Als haar vader onderweg echter een paniekaanval krijgt, en ook de rest van de gezinsleden te bang zijn om verder te reizen, besluit Jip om haar eigen plan te trekken.

Nederland, 2018
Regie: Eva M. C. Zanen
Cast: Layla Zara Seme, Serena Bank, Kiki Wartena, Gürkan Küçüksentürk, Hanneke Scholten

Zappbios: Het leven volgens Nino

Zaterdag 24 september, 15.25 uur, NPO Zapp
De prijswinnende film Het Leven volgens Nino vertelt over een jongetje waarvan het gezinsleven dreigt te ontsporen wanneer zijn moeder plots wegvalt. De 8-jarige Nino voelt zich erg alleen, want zijn vader komt zijn bed niet uit en zijn broer doet 's nachts gevaarlijke dingen. Tot zijn grote blijdschap ontdekt Nino dat hij met dieren kan praten en wordt dikke vrienden met zijn konijn Bobby. Met hulp van Bobby lukt het Nino om het gezin weer bij elkaar te krijgen.

Nederland, 2014
Regie: Simone van Dusseldorp
Scenario: Urszula Antoniak
Cast: Rohan Timmermans, Arend Bouwmeester, Koen de Graeve en Rifka Lodeizen, en stemmen van Brigitte Kaandorp, Ronald Goedemondt, Martin van Waardenberg en Marc-Marie Huijbregts.

 

24 september: Kom hier tot ik u kus

MEER INFORMATIE VOLGT

Zappbios: Storm – Letters van vuur

Zondag 25 september, 15.25 uur, NPO Zapp
Storm speelt zich af in de middeleeuwse Lage Landen, waar de 12-jarige Storm (Davy Gomez) ziet hoe zijn vader Klaas (Yorick van Wageningen) wordt gearresteerd. Klaas is door de Inquisitie betrapt tijdens het drukken van een belangrijke, maar verboden brief van Maarten Luther. Storm weet te ontkomen met de originele drukletters en wordt zo ongewild het middelpunt van de jacht op de brief. Bedreigd door de Inquisitie maar geholpen door Marieke (Juna de Leeuw), een weesmeisje dat in de ondergrondse tunnels woont, moet Storm in een race tegen de klok zijn vader zien te redden van de doodstraf. Wat begint als een spannend avontuur, ontaardt in een gevecht voor ieders vrijheid.

Nederland, 2017
Regie: Dennis Bots
Cast: Davy Gomez, Juna de Leeuw en Yorick van Wageningen

Le grand bain

Vrijdag 30 september, 23.15 uur, NPO 3
Tragikomedie. In het gemeentelijk zwembad bekwaamt een groepje mannen van middelbare leeftijd zich in de kunst van het synchroonzwemmen. Hun trainster Delphine is een voormalig zwemkampioene die haar portie ellende wel gehad heeft. De heren zelf zijn van diverse pluimage en hebben ook allemaal zo hun eigen problemen. Samen vormen ze echter een hecht team en zijn ze er voor elkaar. Langzamerhand krijgen ze weer het gevoel dat ze ertoe doen. Ondanks sceptische reacties van familie en vrienden besluiten ze als team voor Frankrijk uit te komen op het WK synchroonzwemmen.

Frankrijk, 2018
Regie: Gilles Lellouche
Cast: Mathieu Amalric, Benoît Poelvoorde, Virginie Efira, Marina Foïs