Filmagenda

Hoe overleef ik...

Woensdag 7 december om 15.35 uur op NPO Zapp
Rosa van Dijk is een gevoelig, fantasierijk meisje van dertien. Ze is, zoals bijna alle meisjes van haar leeftijd, erg onzeker over zichzelf.

Na de scheiding van haar ouders woont ze bij haar moeder in Den Bosch. Rosa's moeder heeft een baby van haar nieuwe vriend Alexander, die in Groningen woont. Ze besluit bij hem in te trekken en Rosa moet natuurlijk mee. Ze is dol op haar halfbroertje, maar minder op haar gloednieuwe stiefvader, die ze stiekem Apenbil noemt. Rosa moet alles wat haar veilig en bekend is achterlaten. Hoe gaat ze dit, en vooral zichzelf overleven.

Nederland, 2008.
Regie: Nicole van Kilsdonk.
Cast: Jolijn van de Wiel, Mees Peijnenburg, Jade Olieberg, Janni Goslinga, Stefan de Walle, Romijn Conen, Floor Arink, Pascal Tan, Dragan Bakema en Jesse & Merijn Straatman.

Catacombe

Zaterdag 10 december, 22.15 uur op NPO 3
Catacombe is een duistere thriller over een speler uit de onderste regionen van het betaalde voetbal. Als zijn gokverslaving hem in grote geldproblemen brengt, komt centrale verdediger Jermaine Slagter in de verleiding te zwichten voor een aanbod van een Chinees goksyndicaat. Verraad hij zijn club, zijn teamgenoten en zichzelf door de degradatiewedstrijd weg te geven? Op de achtergrond spelen Jermaines relatie met zijn louche vader, in wiens voetsporen hij nooit heeft willen treden, en zijn ex-vriendin (en moeder van zijn dochter), die hij al te vaak teleurgesteld heeft.

Na Rabat (2011), die hij samen met Jim Taihuttu maakte, is CATACOMBE de tweede speelfilm van regisseur Victor D. Ponten. Hij schreef het scenario samen met schrijver en regisseur Mustafa Duygulu, die als acteur bekend is uit de film WOLF en de televisieserie Celblok H.

Nederland, 2018
Regie: Victor Ponten
Scenario: Victor Ponten & Mustafa Duygulu
Cast:      Willem de Bruin (The Opposites), Kevin Janssens (D’Ardennen, Les Confins du Monde), Liliana de Vries (Bon Bini Holland, Mannenharten), Mark Rietman (Ober, Zuidas), Orion Lee (Star Wars: Episode VII – The Last Jedi), Werner Kolf (WOLF, Patser), Björn van der Doelen (PSV, FC Twente, NEC)

The farewell party

Donderdag 29 december om 22.55 uur op NPO 3
Een gitzwarte komedie over vriendschap en afscheid nemen. Een groep vrienden in een bejaardentehuis in Jeruzalem bouwt een machine waarmee je euthanasie kunt plegen. Hiermee willen ze een vriend aan een waardig einde helpen. Maar zodra de overige bewoners lucht krijgen van het bestaan van deze machine, vragen veel meer mensen om hulp. Nu komen de vrienden voor een emotioneel dilemma te staan.

Israël, 2014
Regie: Tal Granit
Cast: Ze'ev Revach, Levana Finkelstein, Aliza Rosen

Becoming Astrid

Vrijdag 30 december om 22.55 uur op NPO 2
Deze Zweedse Biografische film gaat over Astrid Lindgrens jonge jaren. Als vrijpostige tiener op het Zweedse platteland van de jaren twintig krijgt ze een baantje bij de lokale krant. Wanneer ze zwanger raakt van de getrouwde hoofdredacteur leidt dat tot grote problemen, maar Astrid slaat zich er kranig doorheen.

Zweden, 2018
Regie: Pernille Fischer Christensen
Cast: Alba August (Astrid)

Magic Mike

Vrijdag 30 december om 23.15 uur op NPO 3
Mike, een ervaren stripper, neemt een jonge jongen genaamd The Kid onder zijn hoede en leert hem de fijne kunst van het strippen, feesten, vrouwen versieren en gemakkelijk geld verdienen. Gebaseerd op het echte stripperleven van Channing Tatum.

Verenigde Staten, 2012
Regie: Steven Soderbergh, Gregory Jacobs
Cast: Matthew McConaughey,  Channing Tatum,  Olivia Munn