NTR Speelfilms
NPO Start

NTR Speelfilms

(Jeugd)films uit binnen- en buitenland

Bekijk de films online!

Filmagenda

Blessed benefit programmapagina

Blessed benefit

vrijdag 15 november 2019, 23.40 uur, NPO 2

Duits-Nederlandse speelfilm. Ahmad, een aannemer, denkt wat geld bij te kunnen verdienen door met een aanbetaling van een klant tien laptops voor zijn neef te financieren. Door douaneprocedures worden de geïmporteerde laptops echter niet op tijd vrijgegeven. Omdat hij nu én zijn klus niet kan doen én niet het geld aan de klanten van de laptops terug kan geven, krijgt Ahmad een gevangenisstraf van drie maanden wegens fraude. Weg van zijn verplichtingen in de buitenwereld en op een plek waar eten en drinken geen zorg zijn, hij nieuwe vriendschappen sluit én waar niet de hele tijd zijn mobiele telefoon afgaat, voelt Ahmad achter de tralies iets wat hij nooit eerder heeft gevoeld: vrijheid. Halverwege zijn straf bekruipt hem de angst dat hij zijn vrijheden van binnen de gevangenis weer kwijt zal raken, maar vooral dat hij daarna te maken gaat krijgen met een nog grotere schuld.

Nederland, 2014                             
Regie: Mahmoud al Massad
Cast: Ahmad Thaher, Maher Khammash, Odai Hijazi

eye in the sky programmapagina

Eye in the sky

vrijdag 22 november 2019, 23.40 uur, NPO 2

Kolonel Catherine Powell staat aan het hoofd van een geheime dronemissie om een groep terroristen gevangen te nemen in Nairobi, Kenia. Wanneer ze verneemt dat de groep een zelfmoordaanslag plant, verandert haar doel in het doden van de terroristen. Dronepiloot Steve Watts neemt het schuiladres waar de terroristen verblijven in het vizier, net op het moment dat een 9-jarig meisje zich in de 'kill zone' begeeft. Iemand zal moeten beslissen of ze haar leven opofferen of niet.

Groot-Brittannië, 2015
Regie: Gavin Hood
Cast: Helen Mirren, Aaron Paul, Alan Rickman

Julieta programmapagina

Julieta

zaterdag 30 november 2019, 23.30 uur, NPO 2

Julieta woont samen met haar achttienjarige dochter Antía in Madrid. Julieta heeft onlangs haar man verloren en probeert het verlies te verwerken. De verdrietige periode waar moeder en dochter doorheen gaan zet hun relatie op scherp en drijft hen langzaam uit elkaar. Wanneer Antía, zonder enige uitleg, wegloopt van huis, doet Julieta er alles aan haar dochter te vinden. In haar zoektocht naar Antía ontdekt ze hoe weinig ze van haar eigen dochter afweet. Een film over schuld en confrontatie en een film die de vraag bespreekt wat mensen ertoe brengt degene van wie ze houden te verlaten.

Spanje, 2016
Regie: Pedro Almodóvar
Cast: Adriana Ugarte, Michelle Jenner, Inma Cuesta

The daughter programmapagina

The daughter

zaterdag 7 december, 23.30 uur, NPO 3

Australisch drama, gebaseerd op de toneelbewerking van Henrik Ibsens De wilde eend.

Christian keert na een jarenlang verblijf in Amerika terug naar zijn ouderlijk huis voor het huwelijk van zijn vader Henry met de veel jongere Anna. Het weerzien tussen vader en zoon verloopt stroef. Vlak voor de bruiloft gaat hij op bezoek bij zijn jeugdvriend Oliver en ontmoet er zijn vrouw Charlotte, dochter Hedvig en vader Walter, die bij hen woont. Door een argeloze opmerking van zijn vader over Charlotte doet hij een schokkende ontdekking. Christian, gekweld door herinneringen aan zijn overleden moeder en zelf ongelukkig in de liefde, besluit dat hij niet langer met leugens wil leven. Zonder de gevolgen te overzien gaat hij de confrontatie met zijn vriend en vader aan.

Australië, 2015                
Regie: Simon Stone
Cast: Geoffrey Rush, Nicholas Hope, Sam NeillZappbios Bears love me programmapagina

Zappbios: Bears love me

zondag 8 december 2019, 09.00 uur, NPO Zapp

De droom van de 8-jarige Jip komt uit, wanneer haar gezin besluit met een camper de Verenigde Staten in te trekken. Jips slaapkamer is namelijk gevuld met teddyberen en ze kan niet wachten om er een in het echt te zien. Als haar vader onderweg echter een paniekaanval krijgt, en ook de rest van de gezinsleden te bang zijn om verder te reizen, besluit Jip om haar eigen plan te trekken.

Nederland, 2018
Regie: Eva M. C. Zanen
Cast: Layla Zara Seme, Serena Bank, Kiki Wartena, Gürkan Küçüksentürk, Hanneke Scholten

Producent: Topkapi Films in coproductie met NTR

I, Tonya programmapagina

I, Tonya

vrijdag 20 december 2019, 20.35 uur, NPO 3

Waargebeurd verhaal van kunstschaatster Tonya Harding

Kunstschaatsster Tonya Harding is een natuurtalent en niets lijkt haar selectie voor de Olympische Spelen in de weg te staan. Maar Tonya is bepaald niet van goede komaf, haar vulgaire outfits en gedrag zijn de keurige schaatswereld een doorn in het oog. Omringd door idioten, met goede én slechte bedoelingen, beraamt Tonya een plan om wraak te nemen op haar grootste concurrente: de engelachtige Nancy Kerrigan. Eén van de grootste Amerikaanse sportschandalen is geboren. Het waargebeurde I, Tonya is een hilarisch en aandoenlijk portret van een uitzonderlijk getalenteerd buitenbeentje.

Verenigde Staten, 2017
Regie: Craig Gillespie
Cast: Margot Robbie, Sebastian Stan, Allison Janney

Slumdog Millionaire

Slumdog millionaire

woensdag 25 december, 22.00 uur op NPO 3

Deze moderne klassieker vertelt het verhaal van de uit de sloppenwijken van Mumbai afkomstige Jamal. Hij doet mee aan de Indiase varriant van Weekend Millionairs en wint de hoofdprijs. Dan wordt Jamal gearresteerd en snoeihard ondervraagd, omdat hij vals gespeeld zou hebben. In flashbacks vertelt Jamal hoe het komt dat hij toch echt de antwoorden op de vragen wist. Hier begint het meeslepende avontuur van de sloppenwijken tot de onwaarschijnlijke winst in de grootste quiz van het land.

Groot-Brittannie, 2008
Regisseur: Danny Boyle
Scenario: Simon Beaufoy
Producer: Christian Colson
Cast: Dev Patel, Anil Kapoor, Irrfan Khan , Madhur Mittal , Freida Pinto

Slumdog Millionaire was dé filmverrassing van 2009 en verbaasde vriend en vijand door na het winnen van de publieksprijs op het filmfestival van Toronto, een ware zegetocht af te leggen. Deze tocht eindigde bij de uitreiking van de Oscars, waar acht van de tien nominaties verzilverd werden, waaronder die voor beste film. Behalve de 8 Oscars won de film ook 4 Golden Globes en 7 Bafta Awards.

Storm letters van vuur programmapagina

Zappbios: Storm - Letters van Vuur

zondag 5 januari, 09.00 uur, NPO Zapp

Storm speelt zich af in de middeleeuwse Lage Landen, waar de 12-jarige Storm (Davy Gomez) ziet hoe zijn vader Klaas (Yorick van Wageningen) wordt gearresteerd. Klaas is door de Inquisitie betrapt tijdens het drukken van een belangrijke, maar verboden brief van Maarten Luther. Storm weet te ontkomen met de originele drukletters en wordt zo ongewild het middelpunt van de jacht op de brief. Bedreigd door de Inquisitie maar geholpen door Marieke (Juna de Leeuw), een weesmeisje dat in de ondergrondse tunnels woont, moet Storm in een race tegen de klok zijn vader zien te redden van de doodstraf. Wat begint als een spannend avontuur, ontaardt in een gevecht voor ieders vrijheid.

Nederland, 2017
Regie: Dennis Bots
Cast: Peter Van den Begin, Juna de Leeuw, Davy Gomez