Filmagenda

Zappbios: Het leven volgens Nino

Zondag 26 februari om 15.30 uur op NPO Zapp
De prijswinnende film Het Leven volgens Nino vertelt over een jongetje waarvan het gezinsleven dreigt te ontsporen wanneer zijn moeder plots wegvalt. De 8-jarige Nino voelt zich erg alleen, want zijn vader komt zijn bed niet uit en zijn broer doet 's nachts gevaarlijke dingen. Tot zijn grote blijdschap ontdekt Nino dat hij met dieren kan praten en wordt dikke vrienden met zijn konijn Bobby. Met hulp van Bobby lukt het Nino om het gezin weer bij elkaar te krijgen.

Nederland, 2014
Regie: Simone van Dusseldorp
Scenario: Urszula Antoniak
Met Rohan Timmermans, Arend Bouwmeester, Koen de Graeve en Rifka Lodeizen, en stemmen van Brigitte Kaandorp, Ronald Goedemondt, Martin van Waardenberg en Marc-Marie Huijbregts.


Het leven is vurrukkulluk

Naar de roman van Remco Campert

Vrijdag 10 maart om 22.35 uur op NPO 3
Het Leven is Vurrukkulluk is een feelgood film over liefde en verlangen. Tijdens een heerlijke lentedag zien we twee beste vrienden, Mees en Boelie samen in het Vondelpark. Wat een normale dag lijkt te worden, verandert wanneer ze de jonge en knappe Panda ontmoeten. Waar de hitte in het Vondelpark lijkt te stijgen, ontbreekt deze bij het lang getrouwde stel Etta en Ernst-Jan. Ernst-Jan verdenkt Etta van overspel en heeft zo zijn eigen ideeën over hoe hij haar moet betrappen. In het laatste liefdesverhaal ontmoeten we Rosa en Kees, oude geliefden, wiens paden na decennia onverwacht weer kruisen. Voorzichtig als een mooie Amsterdamse lentedag lijkt hun liefde opnieuw op te bloeien.

Nederland, 2017
Regie: Frans Weisz
Cast: Reinout Scholten van Aschat, Géza Weisz, Romy Louise Lauwers, Teun Kuilboer, Willeke van Ammelrooy, Stefan de Walle