Filmagenda

Love is all you need

Love is all you need programmapagina

Vrijdag 2 april 2021, 00.20 uur, NPO 2
In het zonnige en pittoreske Italiaanse plaatsje Sorrento zal het feestelijk huwelijk plaatsvinden van een jong Deens stel. Niets lijkt een fantastische trouwdag in de weg te staan, totdat hun families arriveren.

Denemarken, 2012
Regie: Susanne Bier
Cast: Pierce Brosnan, Trine Dyrholm, Molly Blixt Egelind

Een man die Ove heet

De man die Ove heet programmapagina

Zaterdag  17 april 2021, 00.15 uur, NPO 2
Ove is 59 jaar oud, rijdt in een Saab en staat bekend als de mopperkont van de buurt. Maar Ove is niet bitter, hij gromt alleen een beetje, en hij heeft inderdaad niet steevast een glimlach op zijn gezicht. Als hij het ergens niet mee eens is, dan zegt hij dat. Vooral tegen zijn directe omgeving in de wijk waarin hij woont. Elke ochtend loopt Ove een inspectierondje in zijn buurt, waarbij hij foutief geparkeerde fietsen verplaatst en de inhoud van afvalbakken controleert. Er is een reden dat hij met dit imago zijn buurtbewoners bewust op afstand houdt, maar die houdt hij voor zichzelf. Tot de nieuwe overburen op een ochtend per ongeluk zijn brievenbus omver rijden. Het blijkt het begin van een onverwachte vriendschap, die Ove de mooie kant van het leven weer laat zien.

Zweden, 2015
Regie: Hannes Holm
Cast: Rolf Lassgård, Bahar Pars, Filip Berg

The salesman

The salesman programmapagina

Zaterdag 24 april 2021, 00.05 uur, NPO 2
Emad en Rana betrekken een nieuw appartement in Teheran nadat hun eigen woning door werkzaamheden dreigt in te storten. De vorige bewoonster van het appartement lijkt overhaast vertrokken. Wanneer een vreselijk voorval Rana treft, blijkt de achtergrond van de vorige huurster hier iets mee te maken te hebben. Emads zoektocht om te achterhalen wat er precies is gebeurd, zal het leven van het jonge koppel dramatisch veranderen.

Frankrijk, 2016
Regie: Asghar Farhadi
Cast: Shahab Hosseini, Taraneh Alidoosti, Mina Sadati

Koningsdag

Koningsdag programmapagina

Dinsdag 27 april, 
Tussen een feestvierende menigte verkoopt de elfjarige Younes de auto-onderdelen van zijn vader. Terwijl de dag in het Amsterdamse park verstrijkt, voldoet Younes met steeds meer tegenzin aan vaders verwachtingen. Als pal tegenover hem het even oude volkszangertje Kelvin komt optreden, ontdekt Younes dat hij hierin niet de enige is. Dan ziet hij hoe Kelvin een drastisch besluit neemt, waardoor ook Younes’ Koningsdag niet kan eindigen zoals ie begon.

Regie: Steven Wouterlood
Cast: Walid Taha El Idrissi, Justen de Wildt, Martijn Fischer, Sabri Saad El Hamus, Michiel Nooter