Filmagenda

Tully

3jul Tully programmapagina

Zaterdag 8 mei om 00.00 uur  op NPO 3
Marlo heeft altijd alles onder controle gehad, maar nu het gezin een derde kind heeft wordt het haar allemaal wat te veel. Wanneer Marlo's rijke broer voorstelt om een nanny te betalen om zich 's nachts over het kind te ontfermen, lijkt het een voorstel dat ze onmogelijk kan weigeren. De beeldschone Tully blijkt bovendien de beste nachtnanny die elke moeder zich kan wensen. Marlo komt langzaam weer tot leven en er ontstaat een intense band tussen haar en Tully. Het blijkt dat ze toch meer gemeen hebben dan ze in eerste instantie dacht.

Canada, 2018
Regie: Jason Reitman
Cast: Charlize Theron, Mackenzie Davis, Ron Livingston

Denial

Denial programmapagina

BBC-drama gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een van de meest spraakmakende processen uit de Britse geschiedenis.

Zaterdag 8 mei 2021, 00.15 uur op NPO 2
In 1993 publiceerde de Amerikaanse historica en docent Deborah Lipstadt het boek 'Denying the Holocaust', waarin zij David Irving als ontkenner van de Holocaust bestempelde en zijn geloofwaardigheid als auteur in twijfel trok. Hij klaagde haar in 1996 aan wegens smaad en het proces dat volgde zou de belangrijkste juridische beproeving op het gebied van Holocaustontkenning en vrijheid van meningsuiting van de twintigste eeuw worden.

Groot-Brittannië, 2016
Regie: Mick Jackson
Cast: Rachel Weisz, Tom Wilkinson, Timothy Spall

Masha en de beer - de film

Masha en de beer-programmapagina

Zondag 9 mei, 07.00 uur op NPO Zapp

Masha woont met haar opa in een boshut. Hun buurman is een beer. Niet zomaar een beer, maar een ex-circusbeer die kan praten, fietsen, muziek maken en veel meer. In het bos heeft hij eindelijk rust gevonden. Een beetje luieren, honing eten en thee drinken. Het leven van de beer is één groot Luilekkerland. Totdat Masha in zijn leven verschijnt. Masha is een echte druktemaker, met een levendige fantasie. Elke opnieuw betrekt ze de beer bij haar streken. Daar wordt de beer wel eens chagrijnig van. Totdat hij ontdekt dat zijn leven zonder Masha wel erg saai zou zijn.

Rusland, 2016

Zappbios: Early Man

Early man programmapagina

Donderdag 13 mei, 15.35 uur op NPO Zapp
In het stenen tijdperk bevolken mammoeten en holbewoners de aarde. Chief Bobnar is de leider van een kleine stam die vreedzaam in een vallei woont. Dug is een lid dat wegens zijn geringe grootte en kracht niet echt het beste lid van de stam is. Op een dag worden ze uit de vallei gedreven door een groep rivalen uit het bronzen tijdperk onder leiding van Lord Nooth. Dug gaat samen met zijn huisdier, een wild zwijn genaamd Hognob, ongemerkt naar de stad van hun rivalen.

Verenigd Koninkrijk, 2018     
Aardman Animations

Le Grand Bain

Le grand bain

Gebaseerd op ware gebeurtenissen

Donderdag 13 mei, 22.35 uur op NPO 3
Tragikomedie. In het gemeentelijk zwembad bekwaamt een groepje mannen van middelbare leeftijd zich in de kunst van het synchroonzwemmen. Hun trainster Delphine is een voormalig zwemkampioene die haar portie ellende wel gehad heeft. De heren zelf zijn van diverse pluimage en hebben ook allemaal zo hun eigen problemen. Samen vormen ze echter een hecht team en zijn ze er voor elkaar. Langzamerhand krijgen ze weer het gevoel dat ze ertoe doen. Ondanks sceptische reacties van familie en vrienden besluiten ze als team voor Frankrijk uit te komen op het WK synchroonzwemmen.

Frankrijk, 2018
Regie: Gilles Lellouche
Cast: Mathieu Amalric, Benoît Poelvoorde, Virginie Efira, Marina Foïs

Masha en de beer - de 2e film

Masha en de beer 2

Zondag 16 mei, 07.05 uur, NPO Zapp
In Masha en de Beer 2 beleven Masha en de vriendelijke Beer enkele leuke, grappige en vermakelijke nieuwe avonturen op het grote doek. Ook haar andere vriendjes Panda, Pinguïn, Rosie het varken en Tijger zijn weer van de partij. Van logeerpartijtjes tot een potje ijshockey en van apenstreken tot zeemeerminnen, met Masha en de Beer is het altijd een dolle boel! 

Rusland, 2018

Julieta

Julieta programmapagina

Zaterdag 15 mei 00.12 uur op NPO 2
Julieta woont samen met haar achttienjarige dochter Antía in Madrid. Julieta heeft onlangs haar man verloren en probeert het verlies te verwerken. De verdrietige periode waar moeder en dochter doorheen gaan zet hun relatie op scherp en drijft hen langzaam uit elkaar. Wanneer Antía, zonder enige uitleg, wegloopt van huis, doet Julieta er alles aan haar dochter te vinden. In haar zoektocht naar Antía ontdekt ze hoe weinig ze van haar eigen dochter afweet. Een film over schuld en confrontatie en een film die de vraag bespreekt wat mensen ertoe brengt degene van wie ze houden te verlaten.

Spanje, 2016
Regie: Pedro Almodóvar
Cast: Adriana Ugarte, Michelle Jenner, Inma Cuesta

Loveless

Loveless programmapagina

Vrijdag 21 mei, 00.11 uur op NPO 2
Deze dramafilm gaat over Boris en Zjenja. Ze ruziën voortdurend en willen gaan scheiden. Daarbij plannen ze onafgebroken bezoeken voor hun te koop staand appartement. Allebei bereiden ze hun respectievelijke toekomst voor: Boris heeft een relatie met een jonge zwangere vrouw en Zjenja gaat uit met een rijke man. Geen van beiden lijkt nog interesse te hebben in Aleksej, hun twaalfjarige zoon. Tot hij verdwijnt.

Frankrijk, 2017
Regie:  Zvyagintsev Andrey
Cast: Maryana Spivak, Aleksey Rozin, Matvey Novikov

Elle

Elle programmapagina

Zondag 23 mei om 23.15 uur op NPO 3
Michèle lijkt onverwoestbaar. Ze is hoofd van een toonaangevend videogamebedrijf en hanteert zowel zakelijk als privé dezelfde genadeloze houding. Maar als ze in haar huis wordt aangevallen en verkracht door een onbekende man verandert haar leven drastisch. Ze besluit zelf achter de dader aan te gaan en belandt in een spannend kat-en-muis-spel dat elk moment uit de hand kan lopen. 

Frankrijk, 2016
Regie: Paul Verhoeven
Cast: Isabelle Huppert, Laurent Lafitte, Anne Consigny

Handle with care (Hjertestarter)

Handle with care programmapagina

Zaterdag 29 mei om 23.45 uur op NPO 2
Nadat zijn vrouw omkomt bij een verkeersongeluk, blijft offshorewerker Kjetil achter met zijn zesjarige, geadopteerde zoon Daniel. Hij kan de rol als alleenstaande broodwinner niet aan en raakt steeds radelozer. Hij besluit Daniel mee te nemen naar Colombia, om de biologische moeder van zijn zoon op te sporen. In Bogota helpen taxichauffeur Tavo en diens familie Kjetil Daniels moeder te vinden, terwijl Daniel kennismaakt met zijn moederland. Wanneer een onverwachte oplossing voor Daniels toekomst zich voordoet, moet Kjetil de belangrijkste beslissing van zijn leven nemen.

Noorwegen/Colombia, 2017
Regie: Arild Andresen
Cast: Kristoffer Joner, Marlon Moreno, Amalia Santamaria