Filmagenda

The light between oceans

Gebaseerd op de wereldwijde bestseller van M.L. Stedman

Vrijdag 21 januari, 22.40 uur, NPO 3
In deze meeslepende film ontmoeten we vuurtorenwachter Tom en zijn vrouw Isabel. De geliefden wonen op een eiland in West-Australië en proberen al jaren zonder succes kinderen te krijgen. Wanneer ze op een dag een aangespoelde roeiboot vinden met een klein meisje erin, besluiten ze haar uiteindelijk te adopteren. Ze zijn gelukkig en genieten met volle teugen van hun dochter Lucy, totdat ze na een aantal jaren een vrouw ontmoeten op het vasteland. Al snel na deze ontmoeting verandert hun perfecte leven langzaam in een hartverscheurend drama.

Verenigde Staten, 2016
Regie: Derek Cianfrance            
Cast: Michael Fassbender, Alicia Vikander, Rachel Weisz

The Kindergarten Teacher

Vrijdag 28 januari, 22.50 uur, NPO 3
Dit drama speelt zich af in de Verenigde Staten van Amerika.  Wanneer de eenzame kleuterjuf Lisa ontdekt dat een vijfjarige leerling uit haar klas een bijzondere gave heeft, raakt ze gefascineerd door het kind en neemt ze hem onder haar hoede. Door haar verwoede pogingen het talent van het kind te ontwikkelen, komt ze in een neerwaartse spiraal terecht waarin goede bedoelingen een gevaarlijke obsessie dreigen te worden.

Verenigde Staten, 2018
Regie: Sara Colangelo
Cast: Maggie Gyllenhaal, Gael García Bernal, 

Una

Vrijdag 11 februari, 22.35 uur, NPO 3
Una is een jonge vrouw met een verborgen verleden. Vijftien jaar eerder liep ze weg van huis met de oudere Ray, die daarvoor in de gevangenis werd gezet. Inmiddels heeft Ray zijn gevangenisstraf uitgezeten en onder een andere naam een nieuw leven opgebouwd. Als Una hem na al die tijd als volwassen vrouw weer opzoekt, komen de pijn en onderdrukte verlangens in alle hevigheid naar boven. Een confrontatie die nieuw licht werpt op de scheidslijn tussen dader en slachtoffer.

Groot-Brittannie, 2016
Regie: Benedict Andrews          
Cast: Ruby Stokes, Rooney Mara, David Shields

Denial

BBC-drama gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een van de meest spraakmakende processen uit de Britse

Vrijdag 11 februari, 23.55 uur, NPO 2
In 1993 publiceerde de Amerikaanse historica en docent Deborah Lipstadt het boek 'Denying the Holocaust', waarin zij David Irving als ontkenner van de Holocaust bestempelde en zijn geloofwaardigheid als auteur in twijfel trok. Hij klaagde haar in 1996 aan wegens smaad en het proces dat volgde zou de belangrijkste juridische beproeving op het gebied van Holocaustontkenning en vrijheid van meningsuiting van de twintigste eeuw worden.

Groot-Brittannië, 2016
Regie: Mick Jackson
Cast: Rachel Weisz, Tom Wilkinson, Timothy Spall