Filmagenda

The big sick programmapagina

The big sick

vrijdag 16 oktober, 22.40 uur, NPO 3

Drama/Komedie. De in Pakistan geboren Kumail heeft een relatie met een Amerikaanse vrouw, Emily. Samen moeten ze de verwachtingen zien te overwinnen van zijn familie en hun 1400 jaar oude tradities. Zijn ouders blijven hem onophoudelijk bestoken met potentiële bruiden voor een gearrangeerd huwelijk. Kumail probeert zich staande te houden tussen de twee totaal verschillende werelden.

Verenigde Staten, 2017
Regie: Michael Showalter
Cast: Kumail Nanjiani, Zoe Kazan, Holly Hunter
Producent: Apatow Productions

American honey programmapagina

American honey

vrijdag 23 oktober, 22.40 uur, NPO 3

Deze dramafilm gaat over Star, een tienermeisje dat niets te verliezen heeft. Ze sluit zich aan bij een groep rondtrekkende verkopers. Op die manier raakt ze verstrikt in een wervelstorm van wilde feestjes, aanvaringen met de politie en de eerste prille liefde wanneer ze kriskras door het Midwesten trekt met deze groep buitenbeentjes.

Verenigd Koninkrijk, 2016
Regie: Andrea Arnold
Cast: Sasha Lane, Shia LaBeouf, Riley Keough
Producent: BFI Production

Train to Busan

Train to Busan

zaterdag 31 oktober 2020, 23.45 uur, NPO 3

Sok-woo en zijn dochter Soo-Ahn stappen aan boord van de KTX, een hogesnelheidstrein die hen van Seoul naar Busan zal brengen. Precies op het moment van vertrek wordt het station overspoeld door zombies. Terwijl de trein richting Busan rijdt, moeten de passagiers vechten om te overleven.

Zuid-Korea, 2016
Regie: Sang-ho Yeon
Cast: Yoo Gong, Yu-mi Jeong, Dong-seok Ma

Loveless

Loveless programmapagina

vrijdag 9 oktober, 23.20 uur, NPO 2

Deze dramafilm gaat over Boris en Zjenja. Ze ruziën voortdurend en willen gaan scheiden. Daarbij plannen ze onafgebroken bezoeken voor hun te koop staand appartement. Allebei bereiden ze hun respectievelijke toekomst voor: Boris heeft een relatie met een jonge zwangere vrouw en Zjenja gaat uit met een rijke man. Geen van beiden lijkt nog interesse te hebben in Aleksej, hun twaalfjarige zoon. Tot hij verdwijnt.

Frankrijk, 2017
Regie:  Zvyagintsev Andrey
Cast: Maryana Spivak, Aleksey Rozin, Matvey Novikov