NTR Speelfilms
NPO ontdekknop

NTR Speelfilms

(Jeugd)films uit binnen- en buitenland

Bekijk de films online!

Agenda

Een zomer vol films bij de NTR:

Intouchables programmapagina

Intouchables

Vrijdag 13 juli, 22.15 uur, NPO 3
DOOR HET UITLOPEN VAN WIMBLEDON WERD ER OOK TENNIS UITGEZONDEN OP NPO 3. HIERDOOR BEGON INTOUCHABLES PAS OM 00.20 UUR.

Miljonair Philippe is aan een rolstoel gekluisterd. In hartje Parijs woont hij in een kast van een huis. Driss woont daar ver vandaan, in een van de grimmige voorsteden. Verdient de jonge Senegalees zijn geld niet met schimmige zaakjes, dan trekt hij wel een uitkering. Maar wie bijstand wil, moet solliciteren. Plotseling zit Driss met een echte baan opgescheept, als persoonlijke verzorger van Philippe. Met zijn tomeloze energie zet hij Philippe's stijve huishouden binnen de kortste keren op z'n kop. Maar ook Driss' leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

Frankrijk, 2011
Regie: Olivier Nakache
Cast: François Cluzet, Omar Sy, Anne Le Ny

ventoux programmapagina

Ventoux

Zaterdag 14 juli, 20.25 uur, NPO 3

Vier mannen, vrienden van weleer, beklimmen op hun racefiets de Mont Ventoux, zoals ze dat 30 jaar geleden ook deden. En ze doen wat mannen zo goed kunnen: loodzware ernst en slap ouwehoeren moeiteloos afwisselen. Totdat hun jeugdvriendin, de prachtige Laura zich meldt en de “spoken” uit het verleden zich aandienen. In een hedendaagse en herkenbare mix van hilariteit en weemoed overwint de vriendschap, die juist door dat verleden een vriendschap voor het leven blijkt.

Nederland, 2015
Regie: Nicole van Kilsdonk
Cast: o.a. Kasper van Kooten, Wilfried de Jong, Abbey Hoes, Jonas Smulders en Wim Opbrouck

Bande de filles programmapagina

Bande de Filles (Girlhood)

Vrijdag 20 juli 2018, 23.30 uur op NPO 2

Nadat de 16 jarige Marieme met onvoldoende cijfers van school is gestuurd, ontmoet ze de vrijgevochten Lady, Adiatou en Fily. Ze sluit zich bij hen aan, wordt omgedoopt tot Vic en doet al snel mee aan rebelse feestjes in hotelkamers, winkeldiefstal en vechtpartijen. Wanneer ze dan ook nog eens verliefd wordt op een vriend van haar broer, wordt de breekbaarheid maar ook de veerkracht van een kansarme tiener in een voorstad van Parijs op indringende wijze duidelijk.

Frankrijk, 2014
Regie en scenario: Céline Sciamma
Cast: Assa Sylla, Karidja Touré

man in an orange shirt programmapagina

Man in an orange shirt

Vrijdag 27 juli, 22.00 uur, NPO 3

De Britse legerofficier Michael Berryman ontmoet tijdens de Tweede Wereldoorlog in Zuid-Italië kunstenaar Thomas March. De mannen hebben een kortstondige affaire waarna ze elk terugkeren naar hun oude leven en echtgenotes. Jaren later vormt deze affaire een bedreiging voor de relatie tussen Adam, kleinzoon van Michael, en Steve.

Groot-Brittannië, 2017
Regie: Michael Samuels
Cast: Julian Morris, Vanessa Redgrave, Oliver Jackson-Cohen

eye in the sky programmapagina

Eye in the sky

Vrijdag 27 juli, 23.25 uur, NPO 2

Kolonel Catherine Powell staat aan het hoofd van een geheime dronemissie om een groep terroristen gevangen te nemen in Nairobi, Kenia. Wanneer ze verneemt dat de groep een zelfmoordaanslag plant, verandert haar doel in het doden van de terroristen. Dronepiloot Steve Watts neemt het schuiladres waar de terroristen verblijven in het vizier, net op het moment dat een 9-jarig meisje zich in de 'kill zone' begeeft. Iemand zal moeten beslissen of ze haar leven opofferen of niet.

Groot-Brittannië, 2015
Regie: Gavin Hood
Cast: Helen Mirren, Aaron Paul, Alan Rickman

The kings speech programmapagina

The King's speech

Zaterdag 28 juli 2018, 22.40 uur, NPO 2

Nadat zijn broer aftreedt, wordt George nogal ongewild de nieuwe koning van Engeland en gaat door het leven als George VI. Helaas stottert hij, wat niet echt koninklijk overkomt. Hiervoor schakelt hij de hulp in van de onorthodoxe spraaktherapeut Lionel Logue. Dit resulteert in een reeks ongewone technieken en een bijzondere vriendschap.


Groot-Brittannië, 2010
Regie: Tom Hooper
Cast: Colin Firth, Helena Bonham Carter, Geoffrey Rush

Dunya & Desie in Marokko programmapagina

Dunya & Desie in Marokko

Zondag 29 juli, 09.00 uur, NPO Zapp

Hartverwarmende en komische roadmovie over de hartsvriendinnen Dunya (Maryam Hassouni) en Desie (Eva van de Wijdeven). Op haar achttiende verjaardag krijgt Dunya tot haar grote schrik te horen dat ze uitgehuwelijkt wordt aan een Marokkaanse neef. Tegelijkertijd raakt Desie zwanger van haar rijschoolleraar. Ze weet niet of ze het kindje moet houden en besluit samen met Dunya op zoek te gaan naar haar biologische vader. Wanneer deze in Marokko blijkt te wonen, lijkt dit een uitweg voor hen allebei. In Marokko komen ze in komische, romantische en confronterende situaties terecht die hen uiteindelijk dwingen om keuzes in hun leven te maken.

Regie: Dana Nechustan
Scenario: Robert Alberdingk Thijm
Cast: Maryam Hassouni, Eva van de Wijdeven e.a.

Chez nous-programmapagina

Chez nous

Maandag 30 juli, 20.20 uur, NPO 3

Feel good comedy waar het draait om de vriendengroep die hun stamcafé Chez Nous probeert te redden. Bertie, de dragqueen gespeeld door Alex Klaassen, treedt elke avond op in het café van Adje. Plotseling overlijdt Adje aan een hartaanval en het blijkt dat de financiële administratie van het café een puinhoop is. De vriendengroep wil voorkomen dat het cafépand geveild wordt en in handen komt van horecabons De Beer. Om de financiële situatie te redden, besluiten ze een diamant te stelen uit een museum tijdens de Gay Pride.

Love & Friendship programmapagina

Love & Friendship

Vrijdag 3 augustus, 23.20 uur, NPO 2

Lady Susan trekt tijdelijk in bij haar schoonzus. Samen met haar Amerikaanse hartsvriendin Alicia bekokstooft ze sluwe plannetjes om zichzelf en haar dochter aan een echtgenoot te helpen. De mannen in haar leven blijven blind voor haar doortrapte gedrag. Een vilein en fris liefdesdrama gebaseerd op Jane Austens nooit eerder verfilmde brievennovelle Lady Susan.

Ierland, 2016
Regie: Whit Stillman
Cast: Kate Beckinsale, Chloë Sevigny, Xavier Samuel

A single man programmapagina

A Single man

Vrijdag 10 augustus, 22.45 uur, NPO 2

Los Angeles, 1962, het hoogtepunt van de Cubacrisis. Na de dood van zijn partner Jim worstelt de Britse, homoseksuele professor George Falconer met de betekenis van het leven. George leeft met zijn gedachten compleet in het verleden en kan zich geen beeld van de toekomst vormen. We volgen hem gedurende een dag, waarop een serie ontmoetingen en gebeurtenissen George ertoe doen besluiten dat er geen betekenis is aan het leven, na Jim. George wordt bijgestaan door zijn beste vriendin Charley, die zo haar eigen vragen over haar toekomst heeft.

De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Christopher Isherwood.

Verenigde Staten, 2009
Regie: Tom Ford
Cast: Colin Firth, Julianne Moore, Matthew Goode

In a better world programmapagina

In a better world

Vrijdag 17 augustus, 22.40 uur, NPO 2

Anton is een dokter die op en neer reist tussen een idyllisch dorpje in Denemarken en zijn werk in een Afrikaans vluchtelingenkamp. In deze twee totaal verschillende werelden worden hij en zijn familie geconfronteerd met conflicten die hen dwingen de moeilijke keuze te maken tussen wraak en vergeving. Anton en zijn vrouw Marianne, die twee jonge zonen hebben, zijn uit elkaar, maar worstelen met de mogelijkheid om te scheiden. Hun oudste zoon, de 10-jarige Elias, wordt op school gepest. Hier komt verandering in wanneer Christian, een net verhuisde klasgenoot uit Londen, het voor hem opneemt. De moeder van Christian is overleden aan kanker en hij heeft moeite dit verlies te verwerken. Al snel worden Elias en Christian hechte vrienden, maar wanneer Elias door Christian wordt betrokken bij een gevaarlijke wraakactie met tragische consequenties, wordt hun vriendschap op de proef gesteld en zijn hun levens in gevaar.

Denemarken, 2010
Regie: Susanne Bier
Cast: Mikael Persbrandt, Trine Dyrholm, Ulrich Thomsen

Io sono l'amore programmapagina

Io sono l'amore

Zaterdag 18 augustus, 23.10 uur, NPO 2

Een aristocratische Italiaanse familie komt samen in hun imposante landhuis in Milaan om de verjaardag van de pater familias te vieren. Wanneer opa zijn plannen voor de bedrijfsovername bekendmaakt, beginnen de gecontroleerde manieren en de etiquette van de familie Recchi scheurtjes te vertonen. De familieleden beginnen te beseffen dat alles voortaan anders zal zijn.

Italië, 2009
Regie: Luca Guadagnino
Cast: Tilda Swinton, Flavio Parenti, Edoardo Gabbriellini

La Vache programmapagina

La Vache

Vrijdag 24 augustus, 22.40 uur, NPO 2

Fatah, een kleine Algerijnse boer, heeft slechts oog voor zijn koe Jacqueline. Hij droomt ervan haar mee te nemen naar Parijs, naar de landbouwbeurs. Na ontvangst van de kostbare uitnodiging is iedereen uit zijn dorp verbijsterd, want hij heeft nog nooit zijn streek verlaten. Hij neemt de boot naar Marseille om heel Frankrijk te voet over te steken, richting Porte de Versailles. Fatah en Jacqueline ervaren de tocht met een aantal verrassende ontmoetingen en het wordt voor hen een avontuur, waarbij ze zowel op steun als op gegiechel kunnen rekenen.

Frankrijk, 2016
Regie: Mohamed Hamidi
Cast: Lambert Wilson, Jamel Debbouze en Fatsah Bouyahmed