NTR Speelfilms
NPO Start

NTR Speelfilms

(Jeugd)films uit binnen- en buitenland

Bekijk de films online!

Filmagenda

Eddy & Coby programmapagina

Eddy & Coby

maandag 15 juli, 20.30 uur, NPO 3

Een overspelige huisvrouw, een geldbeluste personal trainer, een verlamde maffiabaas en een kettingzaag: drie geschifte personen, één chaotische bende.


Eddy en Coby zijn de laatste jaren uit elkaar gegroeid. Eddy houdt zich voornamelijk bezig met zijn duistere zaken, terwijl Coby volledig opgaat in haar gezondheidsmanie en haar relatie met de veel jongere health coach Patrick. Als Eddy na een ongeluk bijna geheel verlamd uit het ziekenhuis komt om thuis te revalideren, ontstaat er een onhoudbare driehoeksverhouding.

Regie: Jeroen Annokkee
Scenario: Marco Knijnenburg
Cast: Cynthia Abma  Coby Ton Kas  Eddy Roger Carvalho  Patrick Thomas Dudkiewicz Reneetje Ronald de Bruin Fred Lisa Groothof  Heleen

Eddy & Coby is eerder uitgezonden in de reeks One Night Stand

Love & Friendship programmapagina

Love & Friendship

zaterdag 20 juli, 23.45 uur, NPO 2

Lady Susan trekt tijdelijk in bij haar schoonzus. Samen met haar Amerikaanse hartsvriendin Alicia bekokstooft ze sluwe plannetjes om zichzelf en haar dochter aan een echtgenoot te helpen. De mannen in haar leven blijven blind voor haar doortrapte gedrag. Een vilein en fris liefdesdrama gebaseerd op Jane Austens nooit eerder verfilmde brievennovelle Lady Susan.

Ierland, 2016
Regie: Whit Stillman
Cast: Kate Beckinsale, Chloë Sevigny, Xavier Samuel

Tot 3 maanden na uitzending terug te kijken

man in an orange shirt programmapagina

Man in an orange shirt

vrijdag 2 augustus 2019, 23.20 uur op NPO 3

De Britse legerofficier Michael Berryman ontmoet tijdens de Tweede Wereldoorlog in Zuid-Italië kunstenaar Thomas March. De mannen hebben een kortstondige affaire waarna ze elk terugkeren naar hun oude leven en echtgenotes. Jaren later vormt deze affaire een bedreiging voor de relatie tussen Adam, kleinzoon van Michael, en zijn vriend Steve.

Groot-Brittannië, 2017
Regie: Michael Samuels
Cast: Julian Morris, Vanessa Redgrave, Oliver Jackson-Cohen

tot 7 dagen na uitzending terug te kijken

Shaun het schaap-programmapagina

Shaun het schaap - de film

Zaterdag 3 augustus 2019, 09.00 uur, NPO Zapp

Wanneer Shaun besluit de dag vrij te nemen en plezier te maken, krijgt hij meer actie dan hij had voorzien. Een vergissing met de Boer, een caravan en een zeer steile heuvel leidt ze allemaal naar de Grote Stad. Het is nu aan Shaun en de kudde om iedereen veilig terug naar huis te brengen.

Het met 2 Emmy's en een BAFTA-bekroonde schaapje Shaun weet sinds 2007 televisiekijkers in al meer dan 170 landen te vermaken.

Verenigd Koninkrijk, 2015

Quand on a 17 ans programmapagina

Quand on a 17 ans

Uitzending: zaterdag 3 augustus 2019, 22.40 uur, NPO 2

De 17-jarige Damien, zoon van een militair, woont bij zijn moeder in de Franse Alpen terwijl z'n vader op buitenlandse missie is. Op school wordt hij fysiek getreiterd door Tom, een geadopteerde jongen wiens moeder ernstig ziek is. De wederzijdse afkeer tussen Damien en Tom wordt een stuk complexer wanneer Damiens moeder besluit om Tom bij hen thuis onderdak te geven.

Frankrijk, 2016
Regie: André Téchiné                                                                                            
Cast: Sandrine Kiberlain, Kacey Mottet Klein, Corentin Fila        

tot 7 dagen na uitzending terug te kijken

Chez nous-programmapagina

Chez Nous

zaterdag 3 augustus 2019, 23.25 uur, NPO 3

Feel good comedy waarin het draait om een groep vrienden die hun stamcafé Chez Nous proberen te redden. Bertie, de dragqueen gespeeld door Alex Klaasen, treedt elke avond op in het café van Adje. Plotseling overlijdt Adje aan een hartaanval en het blijkt dat de financiële administratie van het café een puinhoop is. De vriendengroep wil voorkomen dat het cafépand geveild wordt en in handen komt van horecabons De Beer. Om de financiële situatie te redden, besluiten ze een diamant te stelen uit een museum tijdens de Gay Pride.

Chez Nous is geregisseerd door Tim Oliehoek en geproduceerd door Burny Bos en Ruud van der Heyde.

Nederland, 2013
Regie: Tim Oliehoek
Scenario: Frank Houtappels
Cast: Alex Klaassen, John Leddy, Jack Wouters, Thomas Acda, Isa Hoes, Achmed Akkabi, Frederik Brom, Tina de Bruin, Frans van Deursen, Tobias van Nierop

Zappbios: Kopzorgen-programmapagina

Zappbios: Kopzorgen

zondag 18 augustus, 15.30 uur, NPO Zapp

De tienjarige Sascha houdt van fietsen met zijn buurmeisje Elli, fietsen opknappen en geluiden opnemen. Hij houdt niet van school en leren lezen en schrijven. Doordat hij constant thuis, op school en zelfs met de politie in de problemen raakt, besluit zijn moeder hem medisch te laten onderzoeken. De diagnose: ADHD. Sascha krijgt nu pillen, zijn schoolresultaten verbeteren en hij raakt niet meer in de problemen. Maar zijn persoonlijkheid verandert ook en of dat nu wel zo leuk is?

Duitsland, 2013
Regie: Bernd Sahling
Cast: Marcel Hoffmann, Frieda Lehmann, Claudius von Stolzmann

45 years programmapagina

45 years

Uitzending: zaterdag 31 augustus 2019, 22.40 uur, NPO 2

Engels filmdrama. Het is een week voor het 45-jarige huwelijksfeest van Kate en Geoff Mercer, wanneer er een brief arriveert voor Geoff. Het lichaam van zijn eerste geliefde is gevonden in het ijs van de Zwitserse Alpen, waar zij begin jaren 60 vermist raakte. Het bericht brengt de echtgenoten danig uit balans en het is nog maar de vraag of hun huwelijk het feest haalt in de vijf dagen die nog resteren.

Groot-Brittannië, 2015
Regie: Andrew Haigh
Cast: Charlotte Rampling, Tom Courtenay, Geraldine James

tot 7 dagen na uitzending terug te kijken