NTR Speelfilms
NPO ontdekknop

NTR Speelfilms

(Jeugd)films uit binnen- en buitenland

Bekijk de films online!

Agenda

Telefilm-Billy-programmainformatie

Telefilm: Billy

Uitzending: zondag 25 maart, 20.25 uur, NPO 3

Buikspreker Gerard de Groot en zijn immens populaire pop Billy komen in een diepe relatiecrisis terecht wanneer Gerard verliefd wordt op zijn zorgzame nieuwe buurvrouw, de verpleegkundige Merel, en Billy op de supersexy voetbalvrouw Belinda de Chatinier.

Cast: Bruno vanden Broecke, Ellen Parren, Christine de Boer, Jan-Paul Buijs, Ruben van der Meer en vele Nederlandse comedians
Regie: Theo Maassen
Scenario: Sander van Opzeeland & Theo Maassen
Producent: Pupkin Film

Telefilms zijn speelfilms voor televisie die inspelen op actuele thema’s. De coproducties van onafhankelijke producenten en de publieke omroep krijgen financiële steun van CoBO, de uitvoerder van het project. Klik hier voor meer informatie.

Bon Voyage-programma informatie

Zappbios: Bon Voyage

Uitzending:    zondag 1 april 2018, 15.30 uur op NPO Zapp

Het is eindelijk vakantie. Juist als de familie Verbeek wil afreizen naar zonnig Frankrijk komen ze er achter dat Opa Bob (77) zijn vergevorderde ziekte heeft verzwegen. Ze blijven thuis. Het is een zware klap voor moeder Tine (43). Niet alleen gaat haar vader binnenkort dood, hij heeft al die tijd niets gezegd. Ze vindt het moeilijk om de situatie te accepteren en zoekt afleiding op andere plekken. Ook dochter Anouk (16) is teleurgesteld. Om haar opa natuurlijk, maar ook om de vakantie. Dit jaar wilde ze eindelijk ontmaagd worden. Thuis gaat ze werken en sleept ze zich samen met haar blowende collega Rogier (15) door de dagen heen tot ze uiteindelijk besluit om “het” gewoon maar te doen. Anouks kleine zusje Jasmijn (7) is vooral bezorgd om opa Bob. Ze bestookt hem met vragen over de dood. Bob ontkent dat hij ziek is. Hij voelt zich fit en gaat niet dood! Maar... Jasmijn vraagt door en dan moet Bob wel antwoorden.

Zoon Jochem (12) is als enige blij dat ze thuis blijven. Hij verheugt zich op een vakantie met zijn beste vriend. Tot Jochems schrik heeft zijn beste vriend een nieuwe beste vriend gevonden. Is hun vriendschap voorbij? Vader Fred (45) staat aan de zijlijn en observeert. Hij ziet hoe Bob langzamerhand aftakelt en hoe Tine haar vader expres uit de weg gaat. Hij ziet hoe zijn jongste dochter als enige dicht bij de stervende Bob komt en hoe zijn zoon een vriendschap uit zijn handen ziet glippen. Wat zijn oudste dochter doet weet hij niet precies, maar dat ze volwassen wordt is overduidelijk. En Fred... Fred doet net iets te veel zijn best om iedereen bij elkaar houden in deze moeilijke tijd. Tot ergernis van zijn vrouw.

Als Bob uiteindelijk sterft, vindt het gezin elkaar weer terug. Ze hebben hun vader en opa verloren, maar ze zijn ook allemaal op hun eigen manier gegroeid door deze vakantie thuis.

Regie: Margien Rogaar
Cast:  Hans Croiset als Opa Bob, Anneke Blok als Tine, Reinoud Bussemaker als Fred, Casper van Rijnberk als Jochem, Skyler Eijgermans als Jasmijn e.a.

Iep-programmapagina

Zappbios: Iep

Uitzending: zondag 15 april 2018, 15.30 uur op NPO Zapp

IEP! gaat over Viegeltje, die op een meisje lijkt maar vleugels heeft in plaats van armen. Vogelkijker Warre vindt haar onder een struik en neemt haar mee naar huis. Warre en zijn vrouw Tine besluiten Viegeltje te houden en haar op te voeden als een gewoon meisje. Maar Viegeltje is geen gewoon meisje en ze vliegt weg. Ze wil met de andere vogels mee naar het zuiden. Het wordt een lange, avontuurlijke reis.

Familiefilm, naar het bekroonde boek van Joke van Leeuwen.
Scenario: Mieke de Jong
Producent: Lemming Film
Cast:     Huub Stapel, Joke Tjalsma, Diederik Ebbinge, Kenadie Jourdin-Bromley, Madelief Vermeulen, Ties Dekker

Kauwboy-programmapagina

Zappbios: Kauwboy

Uitzending: zondag 22 april 2018, 15.30 uur op NPO Zapp

De 10-jarige Jojo neemt op een dag een kauw mee naar huis. Hij houdt ‘m voor zijn vader Ronald verborgen want die heeft soms last van driftbuien. Jojo komt klem te zitten tussen de zorg voor de kauw en de loyaliteit tegenover zijn vader. Totdat, door hun verborgen verdriet, de bom barst.

Nederland, 2012
Regie: Boudewijn Koole
Scenario: Boudewijn Koole, Jolein Laarman
Cast: Rick Lens, Susan Radder, Loek Peters, Ricky Koole, Cahit Olmez

Tony 10 Tony tien-programmapagina

Zappbios: Tony tien/Tony 10

Uitzending: zaterdag 29 april 2018, 15.30 uur op NPO Zapp

Tony is bijna tien en heeft de beste vader van de wereld. Hij is apetrots op zijn vader die opklimt van kraanmachinist tot minister. Maar op een dag hebben zijn ouders een heftige ruzie en loopt zijn vader weg van huis. Tony denkt dat zijn vader verliefd is geworden op de koningin. Hij doet er alles aan om zijn ouders weer bij elkaar te krijgen, en krijgt daarbij hulp van het koninklijk huis.

Regie: Mischa Kamp
Scenario: Mieke de Jong
Cast: Jeroen Spitzenberger, Annet Malherbe, Anna Drijver, Rifka Lodeizen, Faas Wijn en Carlo Boszhard