NTR Speelfilms
NPO Start

NTR Speelfilms

(Jeugd)films uit binnen- en buitenland

Bekijk de films online!

Agenda

Mijn naam is Courgette programmapagina

Mijn naam is Courgette - jeugdfilm

zondag 16 september 2018, 15.30 uur, NPO Zapp

Courgette is de bijnaam van een 9-jarige jongen. Na de plotselinge dood van zijn moeder wordt Courgette opgevangen door politieman Raymond. Raymond brengt hem naar zijn nieuwe huis. Het is een opvanghuis met andere kinderen van zijn leeftijd die niet meer bij hun ouders kunnen wonen. Het kost Courgette moeite zich op zijn gemak te voelen en de andere kinderen moeten erg aan hem wennen. Na de komst van een nieuw meisje, Camille, begint hij zich thuis te voelen. Dankzij Raymond en zijn nieuwe vrienden in het huis vindt Courgette liefde en een nieuwe familie.

Zwitserland, 2016
Regie: Claude Barras
Met de stemmen van Matteo Heyrman, Myrthe Hendrix, Remi de Smet, Frank Hoelen en Cystine Carreon

Prijzen & nominaties:
2016: Geselecteerd voor de Beste Kinderfilm Competitie – Cinekid, Officiële selectie - Cannes Filmfestival (Quinzaine des Réalisateurs), Winnaar Beste Film - Annecy Fimfestival, Winnaar Publieksprijs - Annecy Filmfestival, Winnaar Beste Europese Animatiefilm - European Film Awards, Officiële selectie - Toronto International Film Festival, Officiële selectie - Film Fest Gent

2017: Zwitserse inzending voor categorie Beste Buitenlandse film – Oscars, Nominatie Beste Animatiefilm - Golden Globes, Winnaar Beste Animatiefilm - Lumière Prijzen, Winnaar Beste Scenario (Céline Sciamma) - Lumière Prijzen

buitenspel-programmapagina

Zappbios: Buitenspel

Zondag 20 september 2018, 15.25 uur, NPO Zapp

Het is zomervakantie. Voor Sun (10) is dat niet zo leuk als het zou moeten zijn: ze heeft geen vriendinnen. De meisjes op school pesten haar en laten haar links liggen. Jia is net in de stad komen wonen en ontmoet Sun. Ze worden vrienden, Jia is blij dat ze tenminste  iemand kent! Samen brengen ze veel tijd door en Sun maakt een vriendschapsarmband voor Jia. Maar als de school weer begint, wordt hun vriendschap op de proef gesteld: Jia vindt de andere meisjes ook wel heel leuk.

Korea, 2016
Originele titel: U-ri-deul
Regie: Yoon Ga-eun
Cast: Chio Soo-in als Sun en Seol Hye-in als Jia

Iep-programmapagina

Zappbios: Iep

Zondag 30 september 2018, 15.30 uur op NPO Zapp

IEP! gaat over Viegeltje, die op een meisje lijkt maar vleugels heeft in plaats van armen. Vogelkijker Warre vindt haar onder een struik en neemt haar mee naar huis. Warre en zijn vrouw Tine besluiten Viegeltje te houden en haar op te voeden als een gewoon meisje. Maar Viegeltje is geen gewoon meisje en ze vliegt weg. Ze wil met de andere vogels mee naar het zuiden. Het wordt een lange, avontuurlijke reis.


Familiefilm, naar het bekroonde boek van Joke van Leeuwen.
Scenario Mieke de Jong
Producent: Lemming Film

 

Cast:     Huub Stapel, Joke Tjalsma, Diederik Ebbinge, Kenadie Jourdin-Bromley, Madelief Vermeulen, Ties Dekker