NTR Speelfilms
NPO Start

NTR Speelfilms

(Jeugd)films uit binnen- en buitenland

Bekijk de films online!

Filmagenda

Bande de filles programmapagina

Bande de filles (Girlhood)

Zaterdag 13 april, 23.45 uur, NPO 2

Nadat de 16 jarige Marieme met onvoldoende cijfers van school is gestuurd, ontmoet ze de vrijgevochten Lady, Adiatou en Fily. Ze sluit zich bij hen aan, wordt omgedoopt tot Vic en doet al snel mee aan rebelse feestjes in hotelkamers, winkeldiefstal en vechtpartijen. Wanneer ze dan ook nog eens verliefd wordt op een vriend van haar broer, wordt de breekbaarheid maar ook de veerkracht van een kansarme tiener in een voorstad van Parijs op indringende wijze duidelijk.

Frankrijk, 2014
Regie en scenario: Céline Sciamma
Cast: Assa Sylla, Karidja Touré

De heksenjagers programmapagina

Zappbios: De heksenjagers

Uitzending: zondag 14 april 2019, 15.30 uur, NPO Zapp

De tienjarige Jovan is spastisch en heeft geen vrienden, maar dan komt een nieuw meisje in zijn klas: Milica. Ze verdenkt de nieuwe vriendin van haar vader ervan een heks te zijn. De twee bedenken een plan om haar uit te schakelen, maar durft Jovan ook in het echte leven de superheld te zijn die hij in zijn dromen is?

Servië/Macedonië, 2018
Regie: Rasko Miljkovic
Scenario: Marko Manojlovic, Milos Kreckovic
Cast: Mihajlo Milavic, Silma Mahmuti

Shaun het schaap-programmapagina

Zappbios: Shaun het schaap

Zaterdag 20 april, 15.30 uur, NPO Zapp

Wanneer Shaun besluit de dag vrij te nemen en plezier te maken, krijgt hij meer actie dan hij had voorzien. Een vergissing met de Boer, een caravan en een zeer steile heuvel leidt ze allemaal naar de Grote Stad. Het is nu aan Shaun en de kudde om iedereen veilig terug naar huis te brengen.

Verenigd Koninkrijk, 2015

Koningsdag programmapagina

Zappbios: Koningsdag

Zaterdag 27 april, 15.00 uur, NPO Zapp

Tussen een feestvierende menigte verkoopt de elfjarige Younes de auto-onderdelen van zijn vader. Terwijl de dag in het Amsterdamse park verstrijkt, voldoet Younes met steeds meer tegenzin aan vaders verwachtingen. Als pal tegenover hem het even oude volkszangertje Kelvin komt optreden, ontdekt Younes dat hij hierin niet de enige is. Dan ziet hij hoe Kelvin een drastisch besluit neemt, waardoor ook Younes’ Koningsdag niet kan eindigen zoals ie begon.

Nederland, 2015
Regie: Steven Wouterlood
Cast: Walid Taha El Idrissi, Justen de Wildt, Martijn Fischer, Sabri Saad El Hamus, Michiel Nooter
Koningsdag is een productie van BIND in co-productie met NTR.

De korte jeugdfilm Koningsdag is onderdeel van Nu of Nooit.Nu of Nooit! is een stimuleringsproject van het Mediafonds en Zapp voor cultureel divers jeugddrama voor de doelgroep 8-12 jaar. Het zijn toegankelijke, filmische verhalen van 25’ die geworteld zijn in de hedendaagse, multiculturele samenleving.

Tony 10 Tony tien-programmapagina

Zappbios: Tony tien

zaterdag 27 april 2019, 15.30 uur, NPO Zapp

Tony is bijna tien en heeft de beste vader van de wereld. Hij is apetrots op zijn vader die opklimt van kraanmachinist tot minister. Maar op een dag hebben zijn ouders een heftige ruzie en loopt zijn vader weg van huis. Tony denkt dat zijn vader verliefd is geworden op de koningin. Hij doet er alles aan om zijn ouders weer bij elkaar te krijgen, en krijgt daarbij hulp van het koninklijk huis.

Regie: Mischa Kamp
Scenario: Mieke de Jong
Cast: Jeroen Spitzenberger, Annet Malherbe, Anna Drijver, Rifka Lodeizen, Faas Wijn en Carlo Boszhard

La tete haute programmapagina

La tĂȘte haute

Zaterdag 25 mei 2019, 23.30 uur op NPO 2

Malony, een tiener met een moeizaam verleden, werkt zich keer op keer in de problemen. Omdat zijn moeder niet in staat is om goed voor hem te zorgen, komt hij onder toezicht te staan van kinderrechter Florence, en maatschappelijk werker Yann. Zij doen hun uiterste best om de jongen op het rechte pad te houden en hem mee te laten draaien in de maatschappij. Wanneer Malony om deze reden naar een streng internaat wordt gestuurd, ontmoet hij Tess. Zij leert hem om niet op te geven en altijd de hoop op een beter leven te blijven behouden.

Frankrijk, 2005
Regie: Gérard Jourd'hui
Cast: Eddy Mitchell, Anna Galiena , Ticky Holgado

Het leven volgens Nino-jeugdfilm-NTR-cinekid

Zappbios: Het leven volgens Nino

zondag 26 mei, 09.00 uur, NPO Zapp

De prijswinnende film Het Leven volgens Nino vertelt over een jongetje waarvan het gezinsleven dreigt te ontsporen wanneer zijn moeder plots wegvalt. De 8-jarige Nino voelt zich erg alleen, want zijn vader komt zijn bed niet uit en zijn broer doet 's nachts gevaarlijke dingen. Tot zijn grote blijdschap ontdekt Nino dat hij met dieren kan praten en wordt dikke vrienden met zijn konijn Bobby. Met hulp van Bobby lukt het Nino om het gezin weer bij elkaar te krijgen.

Met Rohan Timmermans, Arend Bouwmeester, Koen de Graeve en Rifka Lodeizen, en stemmen van Brigitte Kaandorp, Ronald Goedemondt, Martin van Waardenberg en Marc-Marie Huijbregts.

Regie: Simone van Dusseldorp
Scenario: Urszula Antoniak

Het leven volgens Nino is een coproductie van Family Affair Films, Waterland Film, NTR en Savage Film. De film won de prijs voor Beste Jeugdfilm op het Zweedse International Children and Young People's Film Festival in Malmö. Eerder werd ‘Nino’ al bekroond tot beste kinderfilm op Cinekid in Amsterdam.