NTR Speelfilms
NPO Start

NTR Speelfilms

(Jeugd)films uit binnen- en buitenland

Bekijk de films online!

Filmagenda

The daughter programmapagina

The daughter

zaterdag 7 december, 23.30 uur, NPO 3

Australisch drama, gebaseerd op de toneelbewerking van Henrik Ibsens De wilde eend.

Christian keert na een jarenlang verblijf in Amerika terug naar zijn ouderlijk huis voor het huwelijk van zijn vader Henry met de veel jongere Anna. Het weerzien tussen vader en zoon verloopt stroef. Vlak voor de bruiloft gaat hij op bezoek bij zijn jeugdvriend Oliver en ontmoet er zijn vrouw Charlotte, dochter Hedvig en vader Walter, die bij hen woont. Door een argeloze opmerking van zijn vader over Charlotte doet hij een schokkende ontdekking. Christian, gekweld door herinneringen aan zijn overleden moeder en zelf ongelukkig in de liefde, besluit dat hij niet langer met leugens wil leven. Zonder de gevolgen te overzien gaat hij de confrontatie met zijn vriend en vader aan.

Australië, 2015                
Regie: Simon Stone
Cast: Geoffrey Rush, Nicholas Hope, Sam NeillZappbios Bears love me programmapagina

Zappbios: Bears love me

zondag 8 december 2019, 09.00 uur, NPO Zapp

De droom van de 8-jarige Jip komt uit, wanneer haar gezin besluit met een camper de Verenigde Staten in te trekken. Jips slaapkamer is namelijk gevuld met teddyberen en ze kan niet wachten om er een in het echt te zien. Als haar vader onderweg echter een paniekaanval krijgt, en ook de rest van de gezinsleden te bang zijn om verder te reizen, besluit Jip om haar eigen plan te trekken.

Nederland, 2018
Regie: Eva M. C. Zanen
Cast: Layla Zara Seme, Serena Bank, Kiki Wartena, Gürkan Küçüksentürk, Hanneke Scholten

Producent: Topkapi Films in coproductie met NTR

I, Tonya programmapagina

I, Tonya

vrijdag 20 december 2019, 20.35 uur, NPO 3

Waargebeurd verhaal van kunstschaatster Tonya Harding

Kunstschaatsster Tonya Harding is een natuurtalent en niets lijkt haar selectie voor de Olympische Spelen in de weg te staan. Maar Tonya is bepaald niet van goede komaf, haar vulgaire outfits en gedrag zijn de keurige schaatswereld een doorn in het oog. Omringd door idioten, met goede én slechte bedoelingen, beraamt Tonya een plan om wraak te nemen op haar grootste concurrente: de engelachtige Nancy Kerrigan. Eén van de grootste Amerikaanse sportschandalen is geboren. Het waargebeurde I, Tonya is een hilarisch en aandoenlijk portret van een uitzonderlijk getalenteerd buitenbeentje.

Verenigde Staten, 2017
Regie: Craig Gillespie
Cast: Margot Robbie, Sebastian Stan, Allison Janney

Slumdog Millionaire

Slumdog millionaire

woensdag 25 december, 22.00 uur op NPO 3

Deze moderne klassieker vertelt het verhaal van de uit de sloppenwijken van Mumbai afkomstige Jamal. Hij doet mee aan de Indiase varriant van Weekend Millionairs en wint de hoofdprijs. Dan wordt Jamal gearresteerd en snoeihard ondervraagd, omdat hij vals gespeeld zou hebben. In flashbacks vertelt Jamal hoe het komt dat hij toch echt de antwoorden op de vragen wist. Hier begint het meeslepende avontuur van de sloppenwijken tot de onwaarschijnlijke winst in de grootste quiz van het land.

Groot-Brittannie, 2008
Regisseur: Danny Boyle
Scenario: Simon Beaufoy
Producer: Christian Colson
Cast: Dev Patel, Anil Kapoor, Irrfan Khan , Madhur Mittal , Freida Pinto

Slumdog Millionaire was dé filmverrassing van 2009 en verbaasde vriend en vijand door na het winnen van de publieksprijs op het filmfestival van Toronto, een ware zegetocht af te leggen. Deze tocht eindigde bij de uitreiking van de Oscars, waar acht van de tien nominaties verzilverd werden, waaronder die voor beste film. Behalve de 8 Oscars won de film ook 4 Golden Globes en 7 Bafta Awards.

Storm letters van vuur programmapagina

Zappbios: Storm - Letters van Vuur

zondag 5 januari, 09.00 uur, NPO Zapp

Storm speelt zich af in de middeleeuwse Lage Landen, waar de 12-jarige Storm (Davy Gomez) ziet hoe zijn vader Klaas (Yorick van Wageningen) wordt gearresteerd. Klaas is door de Inquisitie betrapt tijdens het drukken van een belangrijke, maar verboden brief van Maarten Luther. Storm weet te ontkomen met de originele drukletters en wordt zo ongewild het middelpunt van de jacht op de brief. Bedreigd door de Inquisitie maar geholpen door Marieke (Juna de Leeuw), een weesmeisje dat in de ondergrondse tunnels woont, moet Storm in een race tegen de klok zijn vader zien te redden van de doodstraf. Wat begint als een spannend avontuur, ontaardt in een gevecht voor ieders vrijheid.

Nederland, 2017
Regie: Dennis Bots
Cast: Peter Van den Begin, Juna de Leeuw, Davy Gomez

Supa modo programmapagina

Zappbios: Supa modo

zondag 12 januari, 15.30 uur, NPO Zapp 

Prachtige film, gesitueerd in een dorp in Kenia over de negenjarige Jo die dol is op superhelden en actiefilms. Ze zou niets liever doen dan zelf meespelen in zo'n film. Enkel dankzij haar fantasie kan ze vergeten dat ze eigenlijk doodziek is. Wanneer Jo overtuigd raakt van haar eigen superkrachten, helpt het hele dorp mee om haar droom in vervulling te laten gaan. Samen werken ze aan een unieke superheldenfilm, maar krijgt die ook een happy end?

Kenia, 2018      
Regie: Likarion Wainaina
Cast: Stycie Waweru, Marrianne Nungo, Nyawara Ndambia

 

Rosie & Moussa programmapagina

Zappbios: Rosie & Moussa

zondag 19 januari, 15.30 uur, NPO Zapp

Rosie verhuist met haar moeder naar een appartement aan de andere kant van Brussel. Ze leert er een heleboel mensen kennen: de gekke meneer Tak, de excentrieke mevrouw Hemelrijk en vooral Moussa, die in het appartement boven haar woont. Hij neemt Rosie op sleeptouw door de hele buurt. Ze klauteren zelfs helemaal tot op het dak van het appartementengebouw. En ze gaan samen op zoek naar Rosies papa, die al een tijdje niet meer thuis gekomen is.

België, 2018
Regie: Dorothée Van Den Berghe
Cast: Savannah Vandendriessche, Imad Borji en Titus De Voogdt

Early man programmapagina

Zappbios: Early Man

zondag 26 januari, 15.30 uur, NPO Zapp

Het stenen tijdperk versus het bronzen tijdperk. Een hilarische komedie die zich afspeelt in het begin der tijden. Holbewoner Dug en zijn stamgenoten rocken de steentijd, maar dan wordt hun vallei aangevallen door de machtige Lord Nooth en zijn stam uit de bronstijd. Samen met zijn vriend Zwijnkop bedenkt Dug een plan om zijn thuis te redden. Een prehistorisch potje voetbal tussen de twee stammen zal bepalen wie de vallei zal veroveren. Early Man zit vol met unieke karakters, woordgrappen en de typische, droge humor die we van Aardman Animations gewend zijn.