NTR Speelfilms
NPO ontdekknop

NTR Speelfilms

(Jeugd)films uit binnen- en buitenland

Bekijk de films online!

Agenda

Filmprogrammering van de NTR.

youth programmapagina

Youth

Vrijdag 18 mei, 23.00 uur, NPO 2

Fred en Mick zijn twee oude vrienden die in een luxeresort in de Alpen vertoeven voor een lange, rustgevende vakantie. Ze kijken terug op hun veelbewogen leven als respectievelijk componist/dirigent en regisseur, en geven ondertussen op humoristische wijze hun ongezouten mening over de levens van hun kinderen, de jonge studenten in Micks schrijversgroepje en de andere hotelgasten. In tegenstelling tot Mick, die nog steeds werkt aan zijn laatste filmscript, is Fred ondertussen gepensioneerd en heeft geen enkel verlangen nog terug te gaan naar zijn muziek. Maar iemand van hoog aanzien heeft er alles voor over om de grootmeester nog eenmaal zijn composities te zien dirigeren.

Verenigd Koninkrijk, 2015
Regie: Paolo Sorrentino
Cast: Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz

Het vonnis - programmapagina

Het Vonnis

Zaterdag 19 mei, 23.10 uur, NPO 3

Als de moordenaar van zijn vrouw door een procedurefout wordt vrijgelaten, slaan bij Luc Segers (Koen De Bouw) de stoppen door. Hij neemt het recht in eigen handen, en zal zich daarna meten met de rechtsstaat die hem in de steek heeft gelaten.


België, 2013
Regie: Jan Verheyen
Producent: Eyeworks Film & TV Drama
Cast: o.a. Koen De Bouw, Johan Leysen, Veerle Baetens

Mademoiselle Chambon-programmapagina

Mademoiselle Chambon

zaterdag 19 mei 2018, 23.30 uur op NPO 2

Jean is metselaar. Hij is een goede man: een goede echtgenoot, een goede vader, een goede zoon. En dan leert hij op een dag mademoiselle Chambon kennen, de onderwijzeres van zijn zoontje. Hij is een man van weinig woorden, zij komt uit een ander milieu. Jean heeft geen idee op welke manier deze ontmoeting zijn leven op z'n kop zal zetten.

Frankrijk, 2009
Regie: Stephane Brize
Cast: Aure Atika, Sandrine Kiberlain, Vincent Lindon

Rock the casbah programmapagina

Rock the Casbah

zaterdag 26 mei 2018, 23.30 uur op NPO 2

Het is zomer in Tanger. Een familie komt samen in het ouderlijk huis drie dagen na het overlijden van de vader, om de herinneringen en hun verlies te delen volgens de islamitische traditie. Ze moeten daarom het strand verlaten, hun badpak ruilen voor een djellaba en ervoor zorgen dat alles de uitstraling heeft van een begrafenis. De agitatie is op haar hoogtepunt omdat deze man alleen maar vrouwen achter zich heeft gelaten. Alles verandert met de komst van Sofia, de jongste dochter die elders is gaan leven.

Frankrijk/Marokko, 2013
Regie: Laïla Marrakchi
Cast: Nadine Labaki, Lubna Azabal, Morjana Alaoui

Shaun het schaap-programmapagina

Shaun het schaap – de film

zaterdag 9 juni 2018, 09.00 uur, NPO Zapp

Wanneer Shaun besluit de dag vrij te nemen en plezier te maken, krijgt hij meer actie dan hij had voorzien. Een vergissing met de Boer, een caravan en een zeer steile heuvel leidt ze allemaal naar de Grote Stad. Het is nu aan Shaun en de kudde om iedereen veilig terug naar huis te brengen.

Het met 2 Emmy's en een BAFTA-bekroonde schaapje Shaun weet sinds 2007 televisiekijkers in al meer dan 170 landen te vermaken.

Verenigd Koninkrijk, 2015

tinker tailor soldier spy-programmapagina

Tinker, tailor, soldier, spy

vrijdag 15 juni 2018, 23.35 uur, NPO 2

Wanneer geheim agent Ricki Tarr ontdekt dat er een mogelijke mol in de top van de Britse inlichtingendienst MI-6 aanwezig is, wordt in het geheim de gepensioneerde veteraan George Smiley ingeschakeld. De top van de inlichtingendienst, bestaande uit Bill Haydon, Roy Bland en Toby Esterhase, mag van niets weten. Smiley's laatste missie staat in het teken van het opsporen van de dubbelspion, maar al snel blijkt er sprake te zijn van een ingewikkelde samenzwering. George belandt in een web van intriges.

Frankrijk, 2011
Regie: Tomas Alfredson
Cast: Gary Oldman, Colin Firth, Mark Strong

the farewell party-programmapagina

The farewell party

zaterdag 23 juni 2018, 23.35 uur op NPO 2

Een gitzwarte komedie over vriendschap en afscheid nemen. Een groep vrienden in een bejaardentehuis in Jeruzalem bouwt een machine waarmee je euthanasie kunt plegen. Hiermee willen ze een vriend aan een waardig einde helpen. Maar zodra de overige bewoners lucht krijgen van het bestaan van deze machine, vragen veel meer mensen om hulp. Nu komen de vrienden voor een emotioneel dilemma te staan.