NTR Speelfilms
NPO ontdekknop

NTR Speelfilms

(Jeugd)films uit binnen- en buitenland

Bekijk de films online!

Agenda

Zappbios: Kopzorgen-programmapagina

Zappbios: Kopzorgen

Uitzending: zondag 28 januari 2018, 15.30 uur, NPO Zapp

De tienjarige Sascha houdt van fietsen met zijn buurmeisje Elli, fietsen opknappen en geluiden opnemen. Hij houdt niet van school en leren lezen en schrijven. Doordat hij constant thuis, op school en zelfs met de politie in de problemen raakt, besluit zijn moeder hem medisch te laten onderzoeken. De diagnose: ADHD. Sascha krijgt nu pillen, zijn schoolresultaten verbeteren en hij raakt niet meer in de problemen. Maar zijn persoonlijkheid verandert ook en of dat nu wel zo leuk is?

Duitsland, 2013
Regie:  Bernd Sahling
Cast:    Marcel Hoffmann, Frieda Lehmann, Claudius von Stolzmann

Jongens 630 x 344

Zappbios: Jongens

Uitzending:    zondag 4 februari 2018, 15.35 uur op NPO Zapp

Jongens vertelt over Sieger, een sportieve, wat gesloten 15-jarige jongen die tijdens de zomervakantie de liefde ontdekt. Sieger traint in een nieuw atletiekteam voor het NK-estafette en ontmoet de intrigerende, onvoorspelbare Marc. De vriendschap die zich ontwikkelt lijkt normaal, maar stiekem voelt Sieger meer voor Marc en hij raakt in een eenzaam gevecht met zichzelf als blijkt dat Marc ook verliefd is op hem.

Samen met zijn beste vriend Stef ontdekt Sieger een crossplek buiten het dorp. Daar lijkt alles als vanzelf te gaan en al snel krijgt Sieger iets met Jessica. Eindelijk telt hij mee voor zijn grote stoere broer Eddy, die daar in het geheim op een brommer scheurt. Sieger houdt daarover zijn mond tegen zijn vader, die na het overlijden van hun moeder vaak botst met de opstandige Eddy. Sieger probeert te bemiddelen tussen de twee, maar heeft wel wat anders aan zijn hoofd. Hij kan zijn gevoelens voor Marc steeds minder ontkennen.

Jongens won al diverse prijzen waaronder vier prijzen op het Zlin-jeugdfilmfestival in Tsjechië, de prijs voor beste Nederlandse familiefilm op Cinekid en de prijs voor beste jeugdfilm op het Lucas International Festival in Frankfurt.

Nederland, 2013
Met: Gijs Blom (Sieger), Ko Zandvliet (Marc), Jonas Smulders (Eddy), Ton Kas (The0), Rifka Lodeizen (Bianca), Stijn Taverne (Stef), Myron Wouts (Tom), Ferdi Stofmeel (Tijn), Lotte Razoux Schultz (Jessica), Rachelle Verdel (Kim), Julia Akkermans (Moon), Jeffrey Hamilton (Niclas)
Regie: Mischa Kamp
Scenario: Chris Westendorp en Jaap Peter Enderlé
Uitvoerend producent: Marlies van Ree
Coproducent: NTR – Marina Blok
Producent: Pupkin, Iris Otten, Sander van Meurs, Pieter Kuijpers

Oskars Amerika-programmapagina

Zappbios: Oskars Amerika

Uitzending:    zondag 11 februari 2018, 15.35 uur op NPO Zapp

Oskar trekt tijdelijk in bij zijn onsympathieke opa omdat zijn moeder plotseling naar Amerika vertrekt. Samen met zijn nieuwe vriend Levi treft Oskar voorbereidingen om de Atlantische oceaan over te roeien om in Amerika zijn moeder te gaan zoeken. Hij weet echter niet dat zij in een afkickcentrum voor alcoholisten verblijft aan de andere kant van het dorp.

Noorwegen, 2017
Regie: Torfinn Iversen
Cast: Bjørn Sundquist, Jørgen Langhelle, Torstein Bjørklund
Met de stemmen van: Olivier Banga, Simon Zwiers, Rob van de Meeberg

The lost honour of Christopher Jefferies - programmapagina

The lost honour of Christopher Jefferies

Uitzendingen: vrijdag 23 februari 2018, 23.00 uur, NPO 2

Drama gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Christopher Jefferies, een gepensioneerde onderwijzer die gearresteerd werd in verband met de moord op zijn huurster Joanna Yeates, een 25-jarige landschapsarchitecte die op Kerstdag 2010 dood werd aangetroffen.

Tijdens zijn voorlopige hechtenis, werd het gezicht van Jefferies het bekendste van Groot-Brittanië.

Dit drama begint op de dag voor Yeates’ verdwijning en volgt de onschuldige Jefferies tijdens zijn arrestatie en vrijlating en toont aan hoe zijn daaropvolgende isolement - het gevolg van de ongewenste bekendheid - een blijvende stempel zou drukken op zijn leven.

Groot-Brittannië, 2014
Regie:  Roger Michell
Cast:     Ben Caplan, Shaun Parkes, Jason Watkins