NTR Speelfilms
NPO Start

NTR Speelfilms

(Jeugd)films uit binnen- en buitenland

Bekijk de films online!

Filmagenda

Zappbios Bears love me programmapagina

Zappbios: Bears love me

vrijdag 22 februari, 15.30 uur op NPO Zapp

De droom van de 8-jarige Jip komt uit, wanneer haar gezin besluit met een camper de Verenigde Staten in te trekken. Jips slaapkamer is namelijk gevuld met teddyberen en ze kan niet wachten om er een in het echt te zien. Als haar vader onderweg echter een paniekaanval krijgt, en ook de rest van de gezinsleden te bang zijn om verder te reizen, besluit Jip om haar eigen plan te trekken.

Nederland, 2018
Regie: Eva M. C. Zanen
Cast: Layla Zara Seme, Serena Bank, Kiki Wartena, Gürkan Küçüksentürk, Hanneke Scholten
Producent: Topkapi Films in coproductie met NTR

Bears love me is een van de zes jeugdfilms die gemaakt zijn voor de nieuwe lichting Telefilms. De films zijn dagelijks te zien in de voorjaarsvakantie om 15.30 uur op NPO Zapp.

You will meet a tall dark stranger-programmapagina

You will meet a tall dark stranger

zaterdag 23 februari, 23.45 uur op NPO 2

Twee echtparen bevinden zich in diverse herkenbare en komische situaties omtrent liefde, geluk, gezin en verlangens. Alfie besluit zijn lieve, goedgelovige vrouw Helena na een lang huwelijk te verlaten om zijn verloren jeugd te hervinden. Deze vindt hij terug bij de jonge en ongedwongen prostituee Charmaine, terwijl Helena alle rationaliteit laat varen en haar leven in de handen legt van een obscure waarzegster. Sally, dochter van Alfie en Helena en vrouw van Roy, is eveneens niet gelukkig in haar huwelijk en ontwikkelt een geheime liefde voor haar baas, de charmante galeriehouder Greg. Ondertussen laat Roy, een schrijver die hele dagen thuis doorbrengt met wachten op dat ene telefoontje over zijn laatste boek, zijn oog vallen op een mysterieuze dame aan de overkant van de straat. De diverse pogingen van iedereen om hun problemen te vergeten, leiden uitsluitend tot verkeerde beslissingen en liefdesverdriet. You will meet a stranger, een veelgebruikte voorspelling door waarzegsters, laat ons zien hoezeer ieder mens zich soms belachelijk maakt, enkel en alleen voor de illusie van geluk.

Verenigde Staten, 2010
Regie: Woody Allen
Cast: Anthony Hopkins, Naomi Watts, Antonio Banderas, Josh Brolin

Bon Voyage-programma informatie

Zappbios: Bon voyage

zondag 24 februari, 15.30 uur op NPO Zapp

Juist als de familie Verbeek op vakantie gaat, komen ze er achter dat opa zijn terminale ziekte heeft verzwegen. Ze blijven thuis en iedereen gaat op zijn eigen manier om met de dood van opa en met de vakantieplannen die in het water zijn gevallen.

Regie:     Margien Rogaar
Cast:        Hans Croiset als Opa Bob, Anneke Blok als Tine, Reinoud Bussemaker als Fred, Casper van Rijnberk als Jochem, Skyler Eijgermans als Jasmijn e.a.

Marshland programmapagina

Marshland (La isla minima)

zaterdag 2 maart 2019, 23.40 uur, NPO 2

Spanje, 1980. Twee tienerzussen verdwijnen onder verdachte omstandigheden in een verlaten dorp in de diepe moeraslanden van Zuid Spanje. Twee politieagenten die elkaars tegenpolen zijn vertrekken vanuit Madrid naar de getroffen regio. Wanneer ze op twee lijken stuiten, moeten de agenten hun verschillen opzij zetten om de moordenaar onder ogen te komen die al jaren het dorp in de ban houdt.

Spanje, 2014 
Regie: Alberto Rodríguez
Cast: Javier Gutiérrez, Raúl Arévalo, María Varod

Layla M. programmapagina

Layla M.

woensdag 6 maart 2019, 22.30 uur, NPO 3

LAYLA M. schetst een portret van de jonge in Amsterdam geboren en getogen Layla, die in de huidige verdeelde samenleving moeite heeft een helder beeld van de toekomst voor zich te zien. Ze voelt zich Nederlands, maar ook Marokkaans en in haar zoektocht naar identiteit vindt ze steeds minder aansluiting bij haar familie en vrienden. Ondanks dat zij uit een warm gezin komt en goed presteert op de middelbare school, voelt zij zich onbegrepen en gefrustreerd. Terwijl haar frustraties toenemen, groeit haar Islamitische geloofsovertuiging. Zij sluit zich aan bij een groep jonge Moslims die strijden voor acceptatie en het uitoefenen van hun geloof. Wanneer ze de charismatische Abdel ontmoet, kiest ze ervoor zijn pad te volgen. Ze trouwt met hem en reist met hem af naar het Midden-Oosten, waar al snel blijkt dat niets is wat ze ervan had verwacht.

Nederland, 2014
Regie: Mijke de Jong
Scenario: Jan Eilander i.s.m. Mijke de Jong
Cast: Nora El Koussou, Ilias Addab

15mrt The light between oceans

The light between oceans

Gebaseerd op de wereldwijde bestseller van M.L. Stedman

vrijdag 22 maart 2019, 22.30 uur, NPO 3

In deze meeslepende film ontmoeten we vuurtorenwachter Tom en zijn vrouw Isabel. De geliefden wonen op een eiland in West-Australië en proberen al jaren zonder succes kinderen te krijgen. Wanneer ze op een dag een aangespoelde roeiboot vinden met een klein meisje erin, besluiten ze haar uiteindelijk te adopteren. Ze zijn gelukkig en genieten met volle teugen van hun dochter Lucy, totdat ze na een aantal jaren een vrouw ontmoeten op het vasteland. Al snel na deze ontmoeting verandert hun perfecte leven langzaam in een hartverscheurend drama.

Verenigde Staten, 2016
Regie: Derek Cianfrance           
Cast: Michael Fassbender, Alicia Vikander, Rachel Weisz