Het Leven is een Jurk
NPO Start

Het Leven is een Jurk

Met Victoria Koblenko

Va 16 juli | 12.00u | NPO2 hh

Afleveringen

Aflevering 1: Annechien Steenhuizen 
In het leven is een jurk maakt deze week modeontwerper Bas Kosters samen met achtuurjournaal presentatrice Annechien Steenhuizen de jurk van haar leven. Presentatrice Victoria Koblenko neemt ons mee achter de schermen van de kleurrijke mode wereld van Bas en ook op de nieuwsredactie van Annechien. Twee totaal verschillende werelden komen samen met als eindresultaat een jurk voor een heel bijzonder moment.

Aflevering 2: Ilse Warringa
In het leven is een jurk maakt deze week modeontwerper Aziz Bekkaoui samen met actrice en schrijfster Ilse Warringa de jurk van haar leven. Voor haar rol als juf Ank in De Luizenmoeder was zij genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster. Dat vraagt om een jurk. Kan Aziz haar drang naar comfort en de liefde voor kostuums van Ilse Warringa in een geschikte galajurk vatten

Aflevering 3: Wende Snijders
In het leven is een jurk maakt deze week modeontwerper Ronald van der Kemp samen met zangeres Wende Snijders de jurk van haar leven. Voor het openingsgala van Het Nationale Opera & Ballet in de Stopera verzorgt Wende een speciaal optreden. Voor de aankleding hiervan vraagt ze Ronald van der Kemp om een jurk te ontwerpen die helemaal past bij haar nummer ’Nude’. Lukt het Ronald om zijn sustainable couture stijl te verwerken tot een ontwerp voor de jurk van Wende die krachtig en kwetsbaar tegelijk is?

Aflevering 4: Monic Hendrickx
In het leven is een jurk maakt deze week modeontwerper Jan Taminiau samen met actrice Monic Hendrickx de jurk van haar leven. Voor de internationale première van haar nieuwe speelfilm wil Monic nu echt iets aan wat helemaal vertelt wie zij is. Een betere plek dan bij de koninklijke ontwerper Jan Taminiau kan ze hier niet voor krijgen. Het eindresultaat is verbluffend, helemaal Monic Hendricks en rode loper kan worden uitgerold.

Aflevering 5: Lucia Rijker
In het leven is een jurk maakt deze week modeduo Maison the Faux samen met sportvrouw en presentatrice Lucia Rijker de jurk van haar leven. Lucia Rijker zoekt graag de grenzen op. Modeduo Tessa en Joris van Maison the Faux doen dit ook en pakken haar stoere mannelijke en kwetsbare vrouwenkant beet om dit te verwerken in de jurk van haar leven. Een duel verwerkt in een jurk.

Aflevering 6: Igone de Jongh
In het leven is een jurk maakt deze week modeontwerper Claes Iversen samen met ballerina Igone de Jongh de jurk van haar leven. Igone is gewend om allemaal verschillende creaties te dragen. De jurk die echt over haar leven gaat is een stuk spannender. Gaat het Claes Iversen lukken om haar bijzondere levensverhaal te vatten in deze jurk? 

Gids

Er zijn op dit moment geen gidsgegevens beschikbaar.