QuaraNTRaine kijktips

Zet de wc-rol stress even uit je hoofd en sleur jezelf uit dat dipje met deze quarantaine kijktips! Tien kijktips voor als de muren op je af komen.

19mrt kijktips welkom in de jaren 20 en 30

Welkom in de jaren 20 en 30

Dromen van betere tijden? Dat gebeurde ook volop in de jaren 20 en 30. In de jeugdserie ‘Welkom in de jaren 20 en 30’ zie je dat het leven tijdens het interbellum niet eens zoveel verschilt van de periode waarin we nu zitten…

Kijk alle afleveringen online

19mrt kijktips DREAM SCHOOL

DREAM SCHOOL

De jongeren krijgen het weer zwaar te verduren in het nieuwe seizoen. Met behulp van Lucia, rector Eric en bekende Nederlanders als docenten gaat een groep schoolverlaters de strijd aan met hun verleden. Daag je emoties uit (of laat ze helemaal gaan) en volg de jongeren op hun emotionele reis vol zelfinzicht en persoonlijke ontwikkeling.

Elke dinsdag om 20.30 uur op NPO 3 of kijk online

19mrt kijktips Bodem in zicht

Bodem in Zicht

Door de wc-rollen schaarste ga je wel anders nadenken over de producten die je dagelijks gebruikt. Van welke materialen zijn wij als maatschappij eigenlijk afhankelijk? In ‘Bodem in Zicht’ zoeken Anna Gimbrère en Eva Cleven het voor je uit en ontdek je dat het winnen van die materialen niet altijd op een eerlijke en verantwoorde manier gaat. 

Elke donderdag om 20.55 uur op NPO 3 of kijk online

19mrt kijktips Hier zijn de Van Rossems

Hier Zijn de Van Rossems

Een rondreis door heel Nederland (en nét daarbuiten) vanuit je luie stoel. Compleet met goudeerlijk commentaar van de Van Rossems. Als je dan toch binnen zit te sikkeneuren, waarom dan niet samen zeuren?

Bekijk alle stedentrips online

19mrt kijktips De Kennis van Nu

De Kennis van Nu

Leer iets bij over de wereld om je heen terwijl je binnen zit. Een programma over wetenschappelijke onderwerpen en wat deze betekenen voor jou en de wereld om je heen.

Vanaf 1 april nieuwe afleveringen op NPO 2, of kijk nu online

19mrt kijktips Nieuw zeer

Nieuw Zeer

Geef je dopamine-levels een boost met de edgy sketches van Nieuw Zeer. Over de hete hangijzers waar veel over wordt gepraat, maar te weinig om gelachen. Een sterrencast met o.a. Pierre Bokma, Tjitske Reidinga, Ilse Warringa en Elise Schaap.

Elke zondag om 21.55 uur op NPO 3 of kijk alles online

19mrt kijktips De zware jas van Beatrix

De zware jas van Beatrix

In april 2020 is het veertig jaar geleden dat Beatrix koningin werd. In de serie ‘De zware jas van Beatrix’ krijg je een persoonlijk kijkje in het koningschap van Beatrix, dat een wankel begin had vanwege de roerige politieke omstandigheden in die tijd.

Elke woensdag om 20.25 uur op NPO 2 of kijk nu online

19mrt kijktips Danny op straat

Danny op Straat

Danny Ghosen duikt in de wereld van moeilijk toegankelijke subculturen en groepen in Nederland en legt de bijbehorende problemen bloot.

Elke donderdag om 21.05 uur op NPO 2 of kijk online

19mrt kijktips Hollands Hoop programmapagina

Hollands Hoop

Met de recente release van het derde en laatste seizoen van de Nederlandse dramaserie heb je voorlopig genoeg te kijken. Forensisch psychiater Fokke besluit zijn boerderij ‘Hollands Hoop’ om te toveren tot wietplantage. Denk: Breaking Bad á la ‘Grunn’.

Het derde seizoen kijk je op NPO Start, seizoen 1 en 2 zien? Die kun je zien als je NPO Plus hebt

19mrt kijktips Schooltv

SchoolTV

Zet hem aan voor de kids, of kijk stiekem zelf mee en kom erachter hoeveel er is blijven hangen sinds je eigen schooltijd! Samen leren is nog nooit zo leuk geweest.

Bekijk alles via schooltv.nl

19mrt kijktips De brand in het landhuis

Bonus tip!

Moe van het staren naar een scherm door al het thuiswerken? Luister dan de spannende podcast ‘Brand in het Landhuis’!

Een zinderend, waargebeurd, verhaal over een drama in een landhuis. Grootgrondbezitter Ewald Marggraff komt tijdens een brand in 2003 om het leven, maar na de brand is er helaas ook niets meer te bekennen van zijn ruim 500 schilderijen en vermogen van 160 miljoen… Fan van Cluedo? Dan is dit voor jou de perfecte cold case om in één keer te binge-luisteren!

Luister online via NPO Radio 1