Zomerserie

Zes nieuwe afleveringen van het sportgeschiedenisprogramma van NOS en NTR gepresenteerd door Tom Egbers.

Zondag 12 juli - Van Mijnals tot Memphis en hoe Oranje kleur kreeg
Wat voor een kleur je ook hebt, in de kleedkamer en op het veld doet het er niet toe. Als je maar kan voetballen. Je hebt elkaar nodig. Je moet samenwerken. Maar op de tribunes en buiten het stadion valt er nog een wereld te winnen. In Andere Tijden Sport vertellen Humberto Tan, Rocky Tuhuteru en Nadia Bouras over hun Surinaamse, Molukse en Marokkaanse Oranjehelden, en wat zij in hun leven hebben betekend. Van Mijnals tot Memphis.

Zondag 19 juli - Ici Radio Tour de France
Dit jaar precies 50 jaar onlosmakelijk verbonden met de zomer: Radio Tour de France. Andere Tijden Sport keert in deze aflevering terug naar de beginjaren van dit iconische radio-programma en toont de prestaties van onder anderen Joop Zoetemelk, Hennie Kuiper, Steven Rooks, Peter Winnen en Tom Dumoulin. Begeleid door lang vervlogen - maar nooit vergeten - radiocommentaar van Harrie Jansen, Heinze Bakker, Jorrit Jorritsma, Fred Racké en natuurlijk de ongeëvenaarde Theo Koomen.

Zondag 26 juli - Anky: in de naam van de vader
De Spelen van 2004 in Athene moeten Anky van Grunsven een tweede gouden medaille dressuur opleveren. Succespaard Bonfire heeft plaatsgemaakt voor de talentvolle maar nog onervaren Salinero. De aanloop naar de Spelen wordt een ramp, met als absoluut dieptepunt het overlijden van haar vader. De man die haar voor het eerst op een pony zette en haar grootste fan is. Van Grunsven is zo overmand door verdriet dat ze niet wil deelnemen aan de Spelen. Toch gaat ze, in de naam van haar vader. In Andere Tijden Sport zien we de weg naar haar tweede goud.

Zondag 2 augustus - Mark Huizinga: De lange reis naar Goud
Judoka Mark Huizinga wint in 2000 een gouden medaille op de Spelen van Sydney. Een unieke prestatie van de judoka en een groot succes voor het Nederlandse judo. Ook voor Chris de Korte, de sensei (judomeester) van Huizinga. De basis voor dit succes ligt 35 jaar eerder in Japan. De Korte trekt in 1965 in zijn eentje richting de bakermat van het judo. Andere Tijden Sport maakt een reconstructie van de unieke reis.

Zondag 9 augustus - Kein Geloel, Fussbal Spielen: Ernst Happel in zijn eigen woorden
Kein Geloel, Fussbal Spielen. Met die zin is voetbaltrainer Ernst Happel in Nederland beroemd geworden. In Andere Tijden Sport een verhaal puur opgebouwd uit archief, beelden en geluid van de altijd als zeer zwijgzaam bekendstaande Happel. Met veel in Nederland nog nooit vertoonde beelden en interviews. Over zijn unieke kijk op het voetbal, zijn relatie met de pers, hoe je vedetten kunt motiveren en Happels kijk op de dood.

Zondag 16 augustus - Jan Raas: de Renner
Jan Raas is één van Nederlands meest succesvolle wielrenners. Hij won 14 klassiekers, 10 etappes in de Tour de France en een WK. Andere Tijden Sport kijkt terug op een epische overwinning van de zwijgende Zeeuw: het Wereldkampioenschap van 1979 in Valkenburg. De aanloop, de ruzies, het duwincident op de Cauberg, de overwinning en de bittere nasmaak.