Hollands Hoop
NPO Start

Webredacteur NPO Focus

De NTR zoekt voor het online platform NPO Focus, per 1 maart 2020, een:

Webredacteur
(32 uur per week)

Ben jij een gedreven webredacteur met een brede algemene ontwikkeling en heb je een talent voor nieuwe visuele vertelvormen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Werkzaamheden
Het online platform NPO Focus geeft antwoord op vragen over geschiedenis, wetenschap, politiek, economie en cultuur. Hierbij maken we gebruik van unieke fragmenten uit het omroeparchief, infographics, animaties en foto’s.
Als webredacteur creëer je op onze internetredactie toegankelijke online beeldverhalen. Je hebt helder voor ogen hoe je het verhaal waarmee je aan de slag gaat op een begrijpelijke en visuele manier kunt vertellen. Je doet research en weet de essentie snel te distilleren. Je bent bedreven in kernachtige scripts en het vinden van prikkelend en aansprekend beeldmateriaal. Online is je wereld en storytelling jouw kracht. Je weet hoe verhalen het beste verteld kunnen worden op social media en wat daar wel of niet werkt. Je neemt actief deel aan redactievergaderingen en brengt nieuwe ideeën in. Jij bedenkt, maakt én publiceert het.

Onze wensenlijst

De ideale kandidaat heeft:

Waarom je hier wilt werken


Reageren?
Voel je je aangesproken en ben je enthousiast over deze rol, reageer dan uiterlijk vrijdag 31 januari door een brief te sturen, voorzien van CV, onder vermelding van vacaturenummer.19-45 naar: sollicitaties@ntr.nl.

De eerste gespreksronde staat gepland op maandag 3 februari en de tweede gespreksronde vindt plaats op donderdag 6 februari.

Wil je meer informatie over de functie? Mail dan naar: carla.valentin@ntr.nl (eindredacteur NPOfocus.nl).