'Ze noemen me baboe' ingezonden voor de Oscars

Ze noemen me baboe

De documentaire Ze noemen me baboe van regisseur Sandra Beerends is namens Nederland de officiële inzending voor de Oscars! De film dingt mee naar de Academy Award voor Best Feature Length Documentary.

Ze Noemen Me Baboe is een universeel, tijdloos verhaal over liefde, loyaliteit en de empowerment van vrouwen. De film vertelt het verhaal van Alima, die als nanny werkte in de voormalige Nederlandse kolonie Indonesië en is geheel samengesteld uit uniek archiefmateriaal. Haar verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog en de daaropvolgende strijd voor onafhankelijkheid van Indonesië. Alima is al die jaren een loyale en liefdevolle nanny, maar tegelijkertijd blijft ze trouw aan haar minnaar Riboet, een Indonesische onafhankelijkheidsstrijder. 

Bekijk hier de trailer.

Verteld vanuit Alima’s perspectief is de film niet alleen een verslag van de ingrijpende gebeurtenissen en veranderende verhoudingen in Indonesië, maar vooral dat van de persoonlijke ontwikkeling van een jonge vrouw, die zich ontworstelt aan sociale en economische beperkingen om een onafhankelijke vrouw te worden.

Regisseur Sandra Beerends, van Indonesische en Nederlandse afkomst, vertelt het verhaal van Alima vanuit een uniek Indonesisch en vrouwelijk perspectief.

Op 15 maart wordt bekend gemaakt welke inzendingen worden genomineerd voor een Oscar. De uitreiking van deze 93e editie vindt plaats op 25 april 2021 in Hollywood.