Van Vader naar Moeder en Het Klokhuis in de prijzen bij Prix Jeunesse

Van vader naar moeder nieuwsfoto

De speciale corona-edities van NTR-jeugdprogramma's Het Klokhuis en Van Vader naar Moeder zijn in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Prix Jeunesse. De series wonnen in München allebei de ‘Special Achievement Prize’. De Prix Jeunesse geldt als de belangrijkste onderscheiding voor jeugdprogramma’s ter wereld.

In de live Klokhuis Masterclasses, die vanaf de start van de corona-lockdown werden georganiseerd, kregen kinderen elke werkdag live een creatieve opdracht via de online- en socialkanalen van Het Klokhuis, die uitgevoerd kon worden met spullen die iedereen in huis heeft. Iedereen die vragen had, kon ze direct online stellen. Ondanks dat de kinderen thuis zaten, hadden ze zo toch even contact met de rest van de wereld. Kijk de Klokhuis Masterclasses hier terug.

In Van Vader naar Moeder gaat Tatum Dagelet op pad met kinderen van gescheiden ouders. Elke aflevering rijdt ze een kind van de ene ouder naar de andere, en praat met ze over hoe het is als je ouders gescheiden zijn. In mei verschenen er 4 speciale corona-uitzendingen van de serie, waarin Tatum een aantal kinderen uit eerdere seizoenen opzocht om te praten hoe het met ze gaat in deze bijzondere periode. Van Vader naar Moeder is gemaakt naar een idee van Tatum zelf. Als kind van gescheiden ouders weet ze wat voor impact een scheiding kan hebben op een kind. Met het programma wil ze dit onderwerp meer bespreekbaar maken door de kinderen zelf aan het woord te laten.

Van Vader naar Moeder is geproduceerd door SkyHigh TV i.s.m. de NTR voor NPO Zapp, en is hier terug te kijken.