Schooltv voor thuis

Schooltv homepage

Schooltv ondersteunt les vanuit huis tijdens de coronacrisis.

Scholen blijven voorlopig dicht, wat nu? Met de video’s van Schooltv hoeft het leren niet stil te komen liggen de komende tijd. Video’s uit de les bekijk je gewoon vanuit huis! Schooltv.nl ondersteunt ouders en docenten met een breed aanbod aan educatieve video’s en lesmateriaal.

Ouders kunnen zelfstandig met hun kinderen aan de slag op Schooltv.nl. Voor alle vakken, thema’s en leeftijden zijn er video’s, maar bijvoorbeeld ook interactieve schoolplaten, scrolverhalen en quizzen.

Het online platform is voor iedereen vrij toegankelijk én altijd reclamevrij. Neem meteen een kijkje en selecteer eenvoudig op leeftijd, vak of thema om video's te vinden die aansluiten bij de behoeftes en het niveau van je kind. 

Hieronder alvast een aantal ideeën en tips!

Basisonderwijs
Tafels leren doe je fris en fruitig met Fruit op Tafel, de drie aapjes van Letterjungle helpen je met leren lezen en handige ezelsbruggetjes leer je met de Snapje?-video’s. De interactieve schoolplaten leren je meer over allerlei thema’s, zoals het leven in de sloot, het menselijk lichaam en de Tweede Wereldoorlog.

Even een opkikker nodig? Zing en beweeg mee met Buddy Vedder op de vrolijke muziekvideo’s van Méér muziek in de klas. Of juist tot rust komen? Dat doe je met ReChill waarin Akwasi speciale meditatielessen voor kinderen geeft.

En nu kinderen misschien wat vaker achter de tv zitten; met Wat kijk je nou leren ze beeldtaal beter te begrijpen en te doorzien hoe een filmmaker te werk gaat.   

Op Schooltv Thuis Top 10 hebben we per basisschoolgroep een top 10 gemaakt van de leukste en meest leerzame afspeellijsten, programma’s, films en quizzen. Normaal voor in de klas, maar nu ook heel handig voor thuis.

Voortgezet onderwijs
De In de Klas video’s zijn bekende NPO programma’s speciaal bewerkt en ingekort voor het onderwijs. Clipphanger beantwoordt op een verrassende manier uiteenlopende vragen met grappige animaties. De interactieve schoolplaten leren je meer over o.a. de Tweede Kamer, de watersnoodramp of de opbouw van de aarde.

TV programma's zonder reclame
Bekende informatieve TV programma’s, zoals Het Klokhuis, De Buitendienst en de komische Welkom in series (zoals over de Gouden Eeuw of de Romeinen) kijk je ook via Schooltv.nl, en dan altijd reclamevrij!

Les op afstand
Voor veel docenten zal het wennen zijn om op afstand les te geven. Schooltv.nl kan daarbij een ondersteunende rol spelen. Met 'Mijn Schooltv' kunnen docenten eenvoudig afspeellijsten met video’s aanmaken, om daarna met leerlingen en ouders te delen. Bekijk hier hoe dat moet. Nog niet zo bekend op Schooltv.nl? Deze introductievideo maakt je snel wegwijs.