Schoolfilm van november: De man die achter de horizon keek

De man die achter de horizon keek

De jeugddocumentaire De man die achter de horizon keek is geselecteerd als Schoolfilm van de Maand in november. Schoolfilm van de Maand is een onderdeel van het initiatief Film in de Klas (NFF, NPO Start, Schooltv, Netwerk Filmeducatie) dat docenten jaarrond gratis filmeducatie biedt in de vorm van films van de beste Nederlandse makers, met filmlessen nieuwe stijl voor in de klas of online.

De Schoolfilm van de maand november staat in teken van een groot mysterie. Kunstenaar Bas Jan Ader verdween in 1976 op zee en is nooit gevonden. In deze les neem je leerlingen mee op een filmische zoektocht naar de antwoorden op zijn mysterieuze verdwijning en het vervreemdende werk van Bas-Jan Ader. Tot slot maken leerlingen een kort, zelfgemaakt filmisch eerbetoon aan het werk van deze kunstenaar. Deze les is geschikt vanaf klas 3 in het voortgezet onderwijs en sluit perfect aan bij de dimensie herkenning en vervreemding binnen CKV (Culturele en kunstzinnige vorming).

Bekijk De man die achter de horizon keek, en het bijbehorende lesmateriaal hier.

Film in de Klas werd vorig jaar gelanceerd om scholieren door heel het land met de Nederlandse film en beeldcultuur in contact te brengen en hen bewust te leren kijken. Film in de Klas geeft docenten de mogelijkheid filmeducatie gemakkelijk in het onderwijs op te nemen. De films en lespakketten zijn gratis beschikbaar op schooltv.nl/filmindeklas.