Schoolfilm van de maand: Midden in de winternacht

Midden in de winternacht

De kinderfilm Midden in de winternacht is geselecteerd als Schoolfilm van de Maand in december. Deze fijne familiefilm gaat over de tienjarige Max die bevriend raakt met Moos, een pratende eland die tijdens een testvlucht de kerstman is kwijtgeraakt. Samen met zijn hoogbegaafde zusje zet Max een zoektocht op touw om het kerstfeest te redden.

Bij de film is lesmateriaal ontwikkeld om vooraf met de leerlingen te doen. Het maakt het kijken naar de decemberfilm Midden in de Winternacht extra leuk en spannend.  De les bereidt kinderen op een ontspannen, vrolijke en fantasierijke manier voor op het kijken van een film. En laat ze alvast voorpret beleven bij de vele kerstfilms die er in de kerstvakantie op televisie, online en in de bioscoop te zien zijn.

 De les richt zich op kinderen van groep 3 tot en met groep 6 in het basisonderwijs. Maar de film is ook heel geschikt om met oudere kinderen te kijken.

Schoolfilm van de Maand is een onderdeel van het initiatief Film in de Klas (NFF, NPO Start, Schooltv, Netwerk Filmeducatie) dat docenten jaarrond gratis filmeducatie biedt in de vorm van films van de beste Nederlandse makers, met filmlessen nieuwe stijl voor in de klas of online.

Bekijk Midden in de winternacht, en het bijbehorende lesmateriaal hier.

 

Film in de Klas werd vorig jaar gelanceerd om scholieren door heel het land met de Nederlandse film en beeldcultuur in contact te brengen en hen bewust te leren kijken. Film in de Klas geeft docenten de mogelijkheid filmeducatie gemakkelijk in het onderwijs op te nemen. Bekijk hier het overzicht van films en lespakketten van Film in de Klas schooltv.nl/filmindeklas.