Première documentaire Jochem Myjer in Carré

Jochem Myjer op het podium in Carré na afloop van de vertoning

Het Uur van de Wolf bestaat 25 jaar! Dat heugelijke feit werd 16 september jl. feestelijk gevierd in Koninklijk Theater Carré met de première van de Het Uur van de Wolf documentaire Jochem Myjer –Nog eentje dan. Ook was een voorvertoning te zien van de jubileumuitzending De Gouden Wolf, waarin de 15 beste Uur van de Wolven van de afgelopen 25 jaar worden uitgelicht.

Gezoend of omhelsd werd er niet op het podium, en na iedere speech werd de microfoon zorgvuldig schoongemaakt. Maar dat de avond vanwege de coronamaatregelen in een wat sobere vorm plaatsvond mocht de pret niet drukken. Speciaal voor het jubileum volgde regisseur Suzanne Raes in 2019 een half jaar lang komiek Jochem Myjer. Met als resultaat de documentaire Jochem Myjer – Nog eentje dan die gisteren in première ging in Carré, het theater waar Jochem maar liefst 100 voorstellingen speelde.

Hij had in eerste instantie z’n twijfels gehad toen hij benaderd werd voor een documentaire. Maar, vertelt Jochem op het podium, na twee minuten met regisseur Suzanne Raes wist hij dat het goed zat. Over de film zegt hij geëmotioneerd dat het hem had doen beseffen wat voor lieve mensen hij om zich heen heeft. Maar ook dat het erg confronterend was om te zien dat het voor hem eigenlijk fysiek niet meer te doen is om zo door te gaan. 

Jochem Myjer - Nog eentje dan, maandag 28 september om 20.25 uur op NPO 2. De film is een productie van Docmakers in coproductie met de NTR en met steun van het NPO-fonds.

Bekijk hier de trailer.

Voorafgaand aan de première kregen de genodigden de jubileumuitzending De Gouden Wolf te zien, waarin regisseur Marcel Goedhart en presentator en documentairemaker Marijn Frank de 15 beste Uur van de Wolven belichtten uit de afgelopen 15 jaar. Deze top 15 kwam tot stand na een verkiezing onder filmmakers, waarvan een groot deel in de zaal aanwezig was.

De jubileumuitzending De Gouden Wolf staat geprogrammeerd op zaterdag 26 september, om 23.15 uur op NPO 2.

De 15 beste films uit 25 jaar Het Uur van de Wolf zijn nog de hele jubileummaand te zien op hetuurvandewolf.nl.

Foto’s: Jochem Myjer op het podium in Carré na afloop van de première © AnnavanKooij