Podcastserie De Laatste Dans meer dan 100.000 plays

De laatste dans

De NTR-podcastserie De Laatste Dans wordt zeer goed ontvangen. De teller van de spannende zevendelige serie staat in minder dan 2 weken tijd al op ruim 119.000 plays. Inmiddels staan er 6 afleveringen online, dus nu is het wachten tot vrijdag op de bloedstollende ontknoping!

In De Laatste Dans gaat podcastmaker en muzikant Frans Pollux op zoek naar Uwe, een spoorloos verdwenen stamgast van een Roermonds café. Zeven jaar geleden vertrok Uwe om te sterven, na een laatste dans op een liedje van Pollux. Maar is Uwe wel écht dood?

Het verhaal
Op een avond in 2013 onthult Uwe aan de andere stamgasten van café Resistent dat hij niet lang meer te leven heeft: hij heeft longkanker. Hij kondigt aan zijn laatste weken te willen doorbrengen op een eiland in de zon. Huilend zamelen de geschokte aanwezigen geld in voor Uwe's reis en samen dansen ze nog een laatste keer op zijn lievelingsliedje. Daarna vertrekt Uwe voorgoed, een enkeltje richting het einde.

Als Pollux jaren later van de kastelein van het café hoort dat zijn liedje de herinnering aan Uwe levend houdt, besluit hij op onderzoek uit te gaan. Ging Uwe wel dood? Of leeft hij nog? In zeven bloedstollende afleveringen legt Pollux bloot wat Uwe verborgen had willen houden.

De Laatste Dans is een podcast van Frans Pollux voor de NTR en NPO Radio 1. Te beluisteren op nporadio1.nl/podcasts/de-laatste-dans.

Credits
Podcastmaker, muzikant en componist: Frans Pollux
Eindredactie: Marion Oskamp
Audiomixage: Sam Huisman
Sounddesign en muziek: Frans Pollux en zijn band