Online competitie Project Rembrandt van start!

Online competitie - Sebas

In het NTR programma Project Rembrandt wordt op zoek gegaan naar de meest getalenteerde amateur kunstschilder van Nederland. Uit ruim 950 aanmeldingen zijn er nu nog 7 deelnemers over. In een afvalrace strijden zij tegen elkaar totdat er één overblijft; de beste amateurschilder van Nederland. Ben jij thuisschilder en wil je ook de kans krijgen je talent aan Nederland te tonen? Doe dan mee met de online thuiscompetitie!

De opdracht daarvoor is: schilder een portret van Sebastiaan Groot, winnaar van het eerste seizoen van Project Rembrandt. Speciaal voor de competitie heeft Sebas geposeerd voor de camera. Deelnemers krijgen t/m 29november de tijd om een foto van het geschilderde portret via projectrembrandt.nl te uploaden. 

Heb je nog niet zoveel ervaring als schilder? Geen zorgen. Volg dan via de site van Project Rembrandt de online masterclasses van docenten Iris Frederix en Tyas Leeuwerink. Deze masterclasses zijn een goede voorbereiding op de online competitie.

Winnaars

De jury bepaalt samen met het online publiek de uiteindelijke tien winnaars van de online competitie. Deze winnaars ontvangen een schilderpakket en worden uitgenodigd om met hun werk naar de opnames van de finale van Project Rembrandt te komen op 6 december in het Rijksmuseum. In deze aflevering nemen zij deel aan de publieksjury die mee bepaalt wie de winnaar wordt van Project Rembrandt 2020! De uitzending daarvan is op zondagavond 13 december.

Kindercompetitie

Ook kunstenaars in de dop mogen meedoen aan de competitie! Uit de talenten tot 16 jaar kiezen we er twee, die ook bij de finale aanwezig mogen zijn.

Meer informatie over de online competitie vind je hier.