Oma is gek! is Schoolfilm van de maand oktober

Oma is gek!

De korte film Oma is gek! is geselecteerd als Schoolfilm van de Maand in september. Schoolfilm van de Maand is een onderdeel van het initiatief Film in de Klas (NFF, NPO Start, Schooltv, Netwerk Filmeducatie) dat docenten jaarrond gratis filmeducatie biedt in de vorm van films van de beste Nederlandse makers, met filmlessen nieuwe stijl voor in de klas of online. In september kijk je met de klas naar Oma is gek!

De acht­jarige Saäda is dolblij dat haar lieve oma eindelijk vanuit Suri­name naar Neder­land komt. Nu kan ze oma voor het eerst uitn­odigen op haar verjaardag! Saäda is heel trots op haar grap­pige oma. Maar oma blijkt niet alleen grappig, maar ook een beetje gek, warrig en soms opeens boos. Wat is er met haar groot­moeder aan de hand? 

Aan de hand van kijk- en luistervragen ga je met leerlingen in gesprek over Oma is gek, een korte Nederlandse film die ontroert en tegelijkertijd grappig is. Personages, kostuums, spel en verhaallijn komen aan de orde. Ook verwoorden  leerlingen hun mening over de film en verhouden ze zich tot het thema ‘omgang met verwarde mensen’.

Deze les richt zich op groep 5 en 6 van het basisonderwijs en is mede mogelijk gemaakt door Cinekid. 

Bekijk hier de film en het lesmateriaal van Oma is gek!

Film in de Klas is gelanceerd om scholieren door heel het land met de Nederlandse film en beeldcultuur in contact te brengen en hen bewust te leren kijken. Film in de Klas geeft docenten de mogelijkheid filmeducatie gemakkelijk in het onderwijs op te nemen. De films en lespakketten zijn gratis beschikbaar op schooltv.nl/filmindeklas.

Meer nieuws