Het echte leven in de dierentuin
NPO Start

Nederland krijgt eigen Correspondents' Dinner

Op woensdag 10 februari 2016 vindt het Nederlandse Correspondents' Dinner plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam. In de Verenigde Staten is het Correspondents' Dinner het jaarlijkse hoogtepunt voor de parlementaire pers, uitgevers, televisiejournalisten, hoofdredacteuren en politici. De president houdt een toespraak waarin hij de pers en de politiek op de hak neemt, gevolgd door een toespraak van een stand up comedian.

In een uitzending van College Tour (zie foto) daagde presentator Twan Huys in 2011 premier Mark Rutte uit voor een Nederlandse versie van het Correspondents' Dinner.

Premier Rutte zegde toe, maar korte tijd later viel zijn kabinet. Inmiddels is er weer een afspraak met de premier en is de datum definitief. Het Nederlandse Correspondents' Dinner zal worden gehouden in de Beurs van Berlage op 10 februari 2016. Na de toespraak van de premier is er een speech van Dolf Jansen. Vanzelfsprekend is er ook een exclusief diner.

In samenwerking met de Parlementaire Persvereniging hebben de redactie van College Tour en de NTR het voortouw genomen voor de organisatie. 
 
Kijk op woensdag 10 februari 2016, om 20.30 uur via NPO 1 of www.correspondents-dinner.nl
 
Het eerste deel van de avond (inleiding door Twan Huys, toespraak premier Mark Rutte, speech Dolf Jansen) zal worden geregistreerd en is beschikbaar voor alle media om uit te zenden. 
 
Aanvankelijk zou Youp van 't Hek de speech doen, maar hij is om gezondheidsredenen verhinderd.

Twan Huys: “We vinden het ontzettend jammer dat Youp niet aanwezig kan zijn. En wensen hem vanzelfsprekend van harte beterschap. Maar met cabaretier Dolf Jansen weet ik zeker dat we de juiste vervanger hebben gevonden.”

Nieuws