NTR wint 2 Lovie Awards met Beleef de Nachtwacht

Wie is wie op De Nachtwacht?

De interactieve documentaire Beleef de Nachtwacht is in de prijzen gevallen bij de Lovie Awards. Deze 'Oscars van het Europese web' worden jaarlijks uitgereikt aan het beste en meest creatieve digitale werk in Europa. Beleef de Nachtwacht heeft zowel in de categorie Art als in de categorie Individual editorial experience een Zilveren Lovie gewonnen.

In Beleef de Nachtwacht neemt acteur Nasrdin Dchar de bezoeker in een audiotour mee op een interactieve ontdekkingstocht door De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn. Het schilderij zit vol verhalen en geheimen. Wie zijn de schutters? Waar zit Rembrandt verstopt? Wie is het meisje? Speciaal voor kinderen is er de Klokhuis-tour, ingesproken door Klokhuispresentatrice Sosha Duysker. Voor de gecomponeerde muziek en sound-design zijn Hans Nieuwenhuijsen en Selle Sellink verantwoordelijk.

Beleef de Nachtwacht is de derde kunstgerelateerde interactieve documentaire die door de NTR ontwikkeld is i.s.m. Q42 en Fabrique. Dit keer speelde ook het Rijksmuseum een belangrijke rol. Eerdere werken waren het award-winnende De tuin der lusten van Jheronimus Bosch en de Metamorfose van Escher.

Bekijk hier Beleef de Nachtwacht: http://beleefdenachtwacht.nl
Bekijk hier de winnaars van de Lovie Awards: https://winners.lovieawards.eu/